lukinn píše:Ona ta cena nebude ani o tisíc korun menší než plusko v krabičce s kartonu když připočítáme solidní baterku a nabíječku. To nevím jestli za to stojí třeba boční slidery a větší display. Nebude nějaká setovka s lepší cenou?Baterka,nabíječka,přijímač, kufřík...
Setovka s lepsi cenou? Jak do setu neco pridat a cenu snizit?
Chystal jsem se na upgrade t9x na Frsky DJT modul, ale teď docela uvažuju spíš nad tímto rádiem... Sice je to dražší ale i oproti tomu DJT modulu bych byl asi dál.
kozlik327 píše:Škoda,že to nemá alespoň konektor na nabíjení,když se tam vejdou tužkové aku. vedle sebe.
ak nema vo vnutri mudul z nabijačkou , tak konektor je zbytoční. Na FC16 mám konektor ale baterie som nikdy cez neho nenabijal, je tam ochranna dioda proti prepolovaniu, a to je horší prístup k baterii ako u tohoto vysielača, takže pekne von a tak nabíjal
to ingwarr: Proč bych měl vyndávat z vysílače akupack NiCd 1700?Nabíjím je ve vysílači FC 16 a FX 18 obyčejnou nabíječkou 120-150mAh bez problémů spoustu let.Pokud chceš používat moderní nabíječe je třeba diodu překlenout.Jedině Lipoly jsem nabíjel mimo,ale od nich jsem již upustil.
lukinn píše:Myslel jsem že třeba v setu bude levnější přijímač který se hned musí stejně dokoupit když někdo přechází.U jiných vysílačů to tak taky máte.
Ano toto je v planu. Budeme promovat s radii prijimace i jine komponenty.
Litam vetrone svah a termiku, chystam se na 3 metry uz ne z EPO, takze mi konecne zacinaji davat smysl i klapky. Mam Fs-i6, firmware s 10ch, bohuzel umi jen 3 custom mixy.
Doted jsem pouzival kridylka souhlasne nahoru (brzda), nebo malinko dolu (termika), u 2m mi proste prisly samostatne klapky jako zbytecna zatez navic (taky mam regl jen 3A). A pristavam vetsinou do svahu, takze no problem.
Pokud uz budu mit na 3m klapky, chtel bych mit moznost vyklapet souhlasne kridylka+klapky malinko nahoru i dolu (termika, prelet), samozrejme 2-3 vychylky zvlast klapek dolu (termika), a crow mix (protoze zatacky v minimalni vysce na svahu s 3m me desi). Pomahat kridylkum klapkama kvuli vetsi obratnosti nepotrebuju, zatacim vetsinou kridylka+smerovka, kvuli akrobacii si 3m kupovat nebudu.
Obavam se ale, ze to s 3-mi mixy proste ani nejde rozumne nastavit. Pletu se ?
Fs-I6 ma super cenu, nizke naklady, a sedi mi vyborne v ruce. Vario sice neumi, ale za ~300Kc se da postavit z arduina (s piskanim via 433Mhz do kapsy).
V zasade ted uvazuju, jestli mam porizovat vse znova, pokud ano, OpenTX je z pohledu mixu asi vice nez zajimave, a nejlevnejsi (byt dost oskliva) volba je pak asi tenhle novy FrSky.
Problem je ale cena, $120 TX a $30 za kazdy RX s telemetrii + cidla mne dostavaji na nejakych $250. Pritom od Flysky mam ted totez za $90 (a levnejsi baterie a nahradni dily, ale zase chybi mixy).
Jako alternativa mne napadlo vyuzit to arduino vario, co stejne bude bydlet uvnitr era, jako vystup signalu pro serva kridylek a klapek, cimz bych ziskal moznost nakonfigurovat si na nem ty mixy, a jen si prepinat rezimy na stavajici TX. Za letu nastaveni mixu stejne nikdo v TX nemeni. Smerovku, plyn a vyskovku bych nechal na RX.
Mam ale strach tomu arduinu sverit kontrolni plochy, a pridat dalsi point-of-failure do elektrovybavy v eru. Pokud by klapky a kridylka zacaly hazet nahodne velke vychylky, neuridim to. RX ma sice failsafe, ale serva ne (kdybych pridal on/off spinac na napajeni arduina).
Pouziva/pouzivalo se nekde v praxi podobne reseni ? Myslim tim mixer kanalu serv vevnitr v letadle, zapojeny az za RX ? Je nejaky zasadni duvod nebo doporuceni, proc to nedelat ?
madloki píše:Pouziva/pouzivalo se nekde v praxi podobne reseni ? Myslim tim mixer kanalu serv vevnitr v letadle, zapojeny az za RX ? Je nejaky zasadni duvod nebo doporuceni, proc to nedelat ?
Vložená elektronika se používá, typicky jakákoli stabilizace znamená ve své podstatě něco jako Arduino vložené mezi RX a serva a při selhání by následoval pád. A zase tolik problémů kolem toho nebývá, tady bych byl umírněným optimistou.
Ale jak tu padlo, pro detailní řešení by bylo vhodné dát samostatný dotaz, tohle má s QX7 souvislost nulovou. Co by souvislost mělo - pokud bys uvažoval o přechodu na Taranis (jak QX7, tak klasický), tak stojí za poznámku to, že do jeho šachty lze osadit multiprotokol modul, který umí mimo jiné i Flysky, takže okamžitá změna všech přijímačů by nutná nebyla. Nejsem si ale úplně jistý s telemetrií, ona tam nějaká podpora je a existuje verze optimalizované právě pro Taranis, ale co vše umí by musel někdo otestovat...
Dnes jsme naskladnili novou řídící desku F3Evo s přijímačem XSR. Deska podporuje telemetrii a připravujeme nastavování PID přes LUA skript v rádiu s OpenTX 2.2
Jde ti i jinak... Rušíme diktát zvýhodněných setů, neboť jen Vy víte, co skutečně potřebujete. Sestavte si vlastní set z přijímačů, senzorů a příslušenství.