Minicorado

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
graup15

Re: Minicorado

#1201 Příspěvek od graup15 »

Re mirek100

Regl zůstane stejný YEP30.
Dnes jsem v -5 st udělal testík použitelnosti LiIon (celková cena baterky 2S- Samsung 30Q z Banggodu je 270kč)
Nechal jsem vše jak bylo na púvodně 3S-Lipol. Motor Hyperion 1250kv, vrtule 9/5 Aeronaut. Hmotnost Corada cca 800g.

Průměrný proud pohonu 11A. Průměrné stoupání 5,5m/s Doba chodu motoru při nastaveném alarmu na 2000mAh spotřebované kapacity 11 minut 20s. Zbylá využitelná kapacita ..cca 800mAh stačí ještě na 4h termického letu. :-) ( Corado osazené pouze servy Futaba 3156 baští jen okolo 150mAh na hodinu klouzavého letu) Lítal jsem jen nahoru a dolů,,pár průletů a zase stoupání . A i tak byl let dlouhý 36min 46s.
Celkově nastoupaná výška na motor 3740 m.

Corardo není pod motorem žádný divočák, vzhledem k průměrnému příkonu 82W se není ani čemu divit. Ale baterka je opravdu na celý den termického létání.Při poklidném stoupání bude dobře detekovatelný průlet bublinou či stoupáním.
Přílohy
WP_20170119_15_34_55_Pro.jpg
WP_20170119_15_36_57_Pro.jpg
martinni

#1202 Příspěvek od martinni »

Zajímavé, proč vlastně nedáš 3S?
graup15

#1203 Příspěvek od graup15 »

Není místo..do kabiny se ještě musí vejít SkyAssistant. 3S už by musel být ve formátu do trouhelníku a i tak by se nevešel.
Mně baví experimenty s LiInkama....ty baterky jsou bez problémů použitelné .
zelkar

#1204 Příspěvek od zelkar »

Tento týden jsem volal M. Vágnerovi a dozvěděl jsem se přesně totéž, co v listopadu:
Křídlo je vylaminované, MiniCorado čeká na dokončovací práce. Po dotazu na alespoň přibližný termín předpokládaného dokončení jsem se dozvěděl jenom "to fakt nevím..."
SMUTNÉ :(
FrSky / Dingo, F5J ...
vladinek

#1205 Příspěvek od vladinek »

zelkar píše:Tento týden jsem volal M. Vágnerovi a dozvěděl jsem se přesně totéž, co v listopadu:
Křídlo je vylaminované, MiniCorado čeká na dokončovací práce. Po dotazu na alespoň přibližný termín předpokládaného dokončení jsem se dozvěděl jenom "to fakt nevím..."
SMUTNÉ :(

Vydrž, stojí to za to.
DURANGO DEX410v3, XRAY T3, MaxIon, MiniCorado, XENO, X-VERT VTOL a nějaký ty trosky
zelkar

#1206 Příspěvek od zelkar »

Já vím, znám ho :wink: Mám jedno, jenže je po havárii. Z vlastní blbosti jsem ho ztratil z očí v termice a po kilometru se potkalo s lesem. Oprava by byla dle odborníků za cenu nového letadla. Tak stále (už ne moc trpělivě) čekám na to nové...
FrSky / Dingo, F5J ...
HONZIK 22

#1207 Příspěvek od HONZIK 22 »

Co stojí za to ??? Mám objednáno od 3.3. 2016. S tou samou báchorkou co kolega.Navíc výrobce zapoměl o jaké barevné kombinaci jsme vlastně mluvili a majlíkovali si. Barev nabízí zbytečných milion variant. :roll: Pochybuji že dnes ví, zda to byla uhlíková nebo skleněná varianta modelu .
Nějaký dotaz typu :,,Jen takový malý nesmělý dotaz bych si dovolil na termín dodání Minicorada?,, Jako by člověk hrách na stěnu házel.
Tak co stojí za to ?? To nic na které rok čekáš? A co když křápneš křídlo , trup nebo kormidlo a objednáš si náhradní To budeš čekat jak dlouho?

Než jsem to dopsal tak zelkar píše ,že se můžeš se servisem tak akorát
bodnout do oka. S :?: Stojí to zato?
klingon77
Kontaktovat uživatele:

#1208 Příspěvek od klingon77 »

HONZIK 22 píše:Co stojí za to ??? Mám objednáno od 3.3. 2016. S tou samou báchorkou co kolega.Navíc výrobce zapoměl o jaké barevné kombinaci jsme vlastně mluvili a majlíkovali si. Barev nabízí zbytečných milion variant. :roll: Pochybuji že dnes ví, zda to byla uhlíková nebo skleněná varianta modelu .
Nějaký dotaz typu :,,Jen takový malý nesmělý dotaz bych si dovolil na termín dodání Minicorada?,, Jako by člověk hrách na stěnu házel.
Tak co stojí za to ?? To nic na které rok čekáš? A co když křápneš křídlo , trup nebo kormidlo a objednáš si náhradní To budeš čekat jak dlouho?

Než jsem to dopsal tak zelkar píše ,že se můžeš se servisem tak akorát
bodnout do oka. S :?: Stojí to zato?

Nestoji to za to....
zelkar

#1209 Příspěvek od zelkar »

klingon77 píše: Nestoji to za to....
Odpusťte, pane Vágnere, ale Vaše zvláštní vyjádření mne trochu mrzí...

Vždycky jsem na RCmánii cítil, že si zákazníci Vaší práce nesmírně váží. Vaše výrobky zde platily za vzor vynikající kvality a profesionality. MiniCorado má pořád obrovskou řadu příznivců.

Myslím, že každý může mít nějaké osobní potíže, časovou zatíženost přednostními důležitými zakázkami a podobně - to se dá jistě pochopit.
Nezasloužili by si Vaši příznivci (a čekající zákazníci) nějakou rozumnou naději, nemluvě o alespoň stručném vysvětlení situace?

Váš stále ještě velký příznivec Standa.
FrSky / Dingo, F5J ...
LV
Kontaktovat uživatele:

#1210 Příspěvek od LV »

Našťastie existujú aj iné modely na ktoré netreba rok čakať...
Minielipsa a minimach
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
graup15

#1211 Příspěvek od graup15 »

A cena za stejné provedení jako má Michal je stejná?????
Tzn celouhlík, barvičky na zakázku,táhla na zakázku...kdy u Corada je to pořád cena naprosto suprová.
graup15

#1212 Příspěvek od graup15 »

re Klingon77

Ahojky Michale...

Pro ostatní..Michalovo důvody znám a chápu je. Drsně by se to nalo nazvat...vyšší bere. Prostě Michala živý a platí mu složenky, žrádlo a vše ostatní stabilní výroba a dodávky pro výrobce F3X mašin. Které jak asi tušíte nestojí pár šušňů jako Corado, ale raketu.
Až nebude ohromná konjunktura,kdy se objednávají ohromné počty drahých F3x...doba dodávek Corada se na 100% zkrátí.
Další věc je si třeba uvědomit...nikdo neskládá žádnou zálohu, proto není možné nijak vymáhat dodání modýlku...a kurňa uvědomte si,je to jen hračka..nic co je nezbytně nutné k životu. Pokud má někdo pocit,že bez toho nemůže žít..objedná si něco jiného,výrazně dražšího. Já...si klidně počkám. Modelařina je hodně pestrá záliba,takže se věnuji klidně i jiným létajícím aparátkům.

PS..Michale jestli nedoděláš ty 4 kousky tak se neschováš ..hihihihi :-) :-) :mrgreen: :mrgreen:
tratonah

#1213 Příspěvek od tratonah »

graup15 píše:re Klingon77

Ahojky Michale...

Pro ostatní..Michalovo důvody znám a chápu je. Drsně by se to nalo nazvat...vyšší bere. Prostě Michala živý a platí mu složenky, žrádlo a vše ostatní stabilní výroba a dodávky pro výrobce F3X mašin. Které jak asi tušíte nestojí pár šušňů jako Corado, ale raketu.
Až nebude ohromná konjunktura,kdy se objednávají ohromné počty drahých F3x...doba dodávek Corada se na 100% zkrátí.
Další věc je si třeba uvědomit...nikdo neskládá žádnou zálohu, proto není možné nijak vymáhat dodání modýlku

PS..Michale jestli nedoděláš ty 4 kousky tak se neschováš ..hihihihi :-) :-) :mrgreen: :mrgreen:

Typická vlastnost českých producentů v tomhle oboru.

Ano jakmile opomine zájem z venku,je dobrý i Český zákazník-sám jsi to tak napsal.

Tohle se dá ošetřit zveřejněním lhůt dodání , třeba i 24 měsíců,zákazník je srozuměn že si počká

A pleteš se,nato aby byla smlouva uzavřená , netřeba platit zálohy
graup15

#1214 Příspěvek od graup15 »

Ale já nikde nepsal o zákaznících z USA,EU,Bahrajnu a pod...to jsi si vsugeroval sám:-) :-)
Psal jsem,že je ohromná konjunktura a dost lidí si může dovolit modýlek za 40 litrů ...odkud jsou, o tom jsem nikde nepsal. :-)
zelkar

#1215 Příspěvek od zelkar »

graup15 píše:A cena za stejné provedení jako má Michal je stejná?????
Tzn celouhlík, barvičky na zakázku,táhla na zakázku...kdy u Corada je to pořád cena naprosto suprová.
Myslím, že cenu zde nikdo ani omylem nezpochybňuje, Dalibore. Každý rozumný člověk chápe, že cena MiniCorada je spíš znakem Michalovy dobročinnosti. Každý chápe, že je potřeba se i něčím výnosnějším živit. Ale i tak by se snad dalo nám "obyčejným" modelářům sdělit nějakou rozumnou informaci. Co je pro tebe hračka, může třeba být pro jiného vrchol - něco, na co se těší :)
FrSky / Dingo, F5J ...
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“