Kartonový Messerschmitt

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
reclo

Kartonový Messerschmitt

#1 Příspěvek od reclo »

Tak je to tady. Před vánoci jsem sliboval že jsem dám fotky svého POKUSU :lol: o vytvoření kartonového Mezka. No jak to tak bývá není čas a proto to jsem dávám až teď ikdyž není ještě hotový a nějakou dobu asi ještě nebude. Sám nevím jestli bude funkční tak komenty typu to stojí za prd a vykašli se na to si nechte :wink:. Jak jsem psal výše je to pokus a jde spíše o nějakou soukromou výzvu.
Co se týče samotného výtvoru tak karton je dvojitý, je tvrdší než normální. A kostra je vlastně karton a s lepené špejle :D. Jinak na všech hranách a tam kde je vidět struktura kartonu tak polepím papírovou lepící páskou.
Přílohy
DSC_1141.JPG
DSC_1144.JPG
DSC_1145.JPG
DSC_1230.JPG
Naposledy upravil(a) reclo dne stř 01.03.2017 16:40, celkem upraveno 1 x.
reclo

Re: Kartonový Messerchmith

#2 Příspěvek od reclo »

Další foto
Přílohy
DSC_1142.JPG
DSC_1229.JPG
Amper

#3 Příspěvek od Amper »

aktualni rozmery a hmotnost ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
aviatik666
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od aviatik666 »

To není pokus, to je čirá zoufalost...
Mohu se dotázat, co tě vede k té "soukromé výzvě" :?:
reclo

#5 Příspěvek od reclo »

Rozměry jsou 95x95cm a hmotnost je cca 600-700g nemám váhu takže to nevím přesně.

A co mě k tomu vede? No vždy mě bavilo lepit si papírové modely ale zároveň jsem kutil který nemá ve svém slovníku slovo "nejde". Pak se sešlo víc věcí, jako dostatek volného času, přístup ke kartónu ale skoro žádné finance. Takže tak :wink:.
dudaj

#6 Příspěvek od dudaj »

reclo píše: jsem kutil který nemá ve svém slovníku slovo "nejde". Pak se sešlo víc věcí, jako dostatek volného času, přístup ke kartónu ale skoro žádné finance. Takže tak :wink:.

Ono s tím slovem " nejde" je to tak, že někdo řekne třeba to nejde udělat , protože výsledek bude považovat za nedobrý .
A jinému se ten samý výsledek může zdát dobrý a řekne ale ono to šlo takhle udělat.

otázkou je, jestli to stojí za tu práci a tady každý řekne něco jiného.
Za mě osobně kdybys koupil balsu a potahový papír za 300 Kč postavíš krásný malý éro a spoustu se toho naučíš - když budeš šikovný. A řada lidí ti to tady pochválí.
Takže souhlasím s Aviatikem666 .
dagx
Kontaktovat uživatele:

Re: Kartonový Messerschmitt

#7 Příspěvek od dagx »

Viděl jsem lítat i neuvěřitelnější věci.Ano,může to být začátek který odradí ale i obráceně.Sám jdu na většinu věcí podobnou cestou.Nějaká vize a splácat z dostupných materiálů.Jestli to funguje nebo ne je celkem jedno.Jde o to jestli se chci pohnout dál.Nakonec jsem se taky dopatlal ke konstrukční stavbě,práci s laminátem a další modelářské věci.Nic z toho bych nedělal,jít na to rovnou profesionálně :wink: Míra ůspěšnosti je asi ůměrná vlastní radosti nebo okruhu lidí s kterou ji sdílíte :idea: :)
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
reclo

#8 Příspěvek od reclo »

No ono by bylo fajn koupit balzu atd atd. Jenže nato zase nemám nářadí ani zkušenosti, zatímco s papírem nějaké základní zkušenosti mám a nářadí k tomu v podstatě nepotřebuji. Jde totiž oto že jsem se přestěhoval do zahraničí takže prachy a to všechny do posledního eura strkam jinam než do koníčku než do vybavení garáže nebo nějakého hobby-koutku
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od petrcorrado »

pak to lep z depronu, ten koupíš za pár korun v hobby marketech. plánů je plnej net. Aspoň bude šance, že to i poletí. Tady to je mission impossible..
therccustomjets.cz
customwings.cz
reclo

#10 Příspěvek od reclo »

Myslíš že je to až tak nemožné dostat do vzduchu? Když to ma tak 700g?
Beep
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Beep »

Se silným motorem poletí všechno a když tě to baví a máš z toho radost tak proč ne.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
reclo

#12 Příspěvek od reclo »

Právě že docela baví a zatim jsem na ceně 5E,tím pádem mě to baví o to víc. Chci prostě zkusit postavit z běžně dostupneho materiálu ero a buď poletí nebo z něho bude vzpomínka nato jak jsem to zkusil :wink:
2952

#13 Příspěvek od 2952 »

Já kladně hodnotím v dnešní době , když někdo něco sám dělá...
Koupit, bouchnout do země...to umí každý.
Ale souhlasím s těmi, co Tě trochu varují. Také mám pocit, že to co vytvoříš povede nakonec ke zklamání...
Přimlouval bych se za depron-pro začátek "placaté" modely...Získáš zkušenost, nepůjdeš slepou cestou.
Co se týče provedení tvého modelu-trochu mi schází víc pečlivosti. I papír by šel uříznout rovně :-)

Ať se dílo daří!
Jardátor

#14 Příspěvek od Jardátor »

Něco podobného jsem už lítal viděl a lítalo to dobře.Nevím,kolik je ti let,ale každá snahe se cení.Určitě je lepší něco zkoušet a vymýšlet,než se válet u tv nebo pc nebo volný čas trávit v hospodě.Tak ať se dílo zadaří a lítá ti to!!! :D
dudaj

#15 Příspěvek od dudaj »

Taky bych se přimlouval za depron .
Dá se krásně tvarovat , je to poměrně odolný materiál a velice lehoučký.A návodů na netu, jak ho zpracovat řada.
Jinak na tu balsu stačí kudla, pravítko , smirgl a něco na zalakování potahu.
Chápu, že se ti nechce utrácet, ale čas je taky investice a je škoda ho investovat do něčeho co nemá budoucnost.
navíc s papírem přistaneš do mokrý trávy a můžeš to vyhodit .
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“