FrSky Taranis - čtvrté pokračování
Re: FrSky Taranis - čtvrté pokračování
Mám X8R rssi propojený s autopilotem Arkbird, jeho OSD zobrazuje napětí. Propojeni rešeno filtrem pwm/ napětí
m.fuka píše:Zdravím, řešil jste někdo frsky patch 7 dbi anténu na taranise. Mám ji koupenou a když jsem si dal vyhledat parametry tak na mě vyjela vlákna ohledně obrácené montáže střev antény v obalu a špatného značení na obalu antény kde je přední a zadní strana označena špatně. Popisují že je potřeba odlomit zub otočné aretace a obrátit anténu o 180st. ,podle dostupných videí u vláken je vidět že zadní reflektor je v předu a zářič vzadu.
Anténu kvůli zubu aretace nelze otočit, pouze o 90st čímž nelze změnu provést a přední strana je tím dána, je značena samolepou, jenže na té straně je zpětný reflektor. Podle nálitku na vrchní straně šipka ukazuje směr vysílání a souhlasí se zářičem, tedy správný směr, tomu ale protiřečí samolepa a mechanické nasměrování antény. Anténu jsem otevřel a je tomu skutečně tak. Pokud nehodlám odlomit střeva v anténě a otočit je o 180st, protože přední i zadní obal je stejný, pak opravdu jedině odlomit zub v otočném kloubu a anténu otočit. Máte o tom někdo tucha, dík?
Myslis tuto antenu alebo ktoru?
https://rcstudio.cz/cs/prislusenstvi/25 ... -7dbi.html
X8 Quad Pixhawk 2Tricopter APM 2.6Race Omnibus F4 Quad HKpilot32
Jj, to je ona.
Mozno blby dotaz ale chcem sa spytat.
Existuje nejaka zmensena verzia povecme ze "prenosna vo vrecku" FrSky vysielaca?
Nemyslim len origo vyrobok moze to byt aj nieco doma vytvorene ako napr. toto:
https://www.youtube.com/watch?v=TMHa0kh1B34
vidno to v druhej polovici videa.
Ten vyrobok je fajn no este mi tam chyba moznost prepinania letovych modov napr. cez otocny prepinac [co by nemal byt problem ak je tam jeden volny kanal] no a hlavne aby to malo XJT modul aby to slapalo s primacmi rady X.
Existuje nejaka zmensena verzia povecme ze "prenosna vo vrecku" FrSky vysielaca?
Nemyslim len origo vyrobok moze to byt aj nieco doma vytvorene ako napr. toto:
https://www.youtube.com/watch?v=TMHa0kh1B34
vidno to v druhej polovici videa.
Ten vyrobok je fajn no este mi tam chyba moznost prepinania letovych modov napr. cez otocny prepinac [co by nemal byt problem ak je tam jeden volny kanal] no a hlavne aby to malo XJT modul aby to slapalo s primacmi rady X.
m.fuka píše:Jj, to je ona.
Tak tu mam doma ale este som ju neskusal ani.
No a vobec som ani netusil tie veci o nej
Ja jsem si postavil FrSky D8 kompatibilni vysiracku s taranis gimbaly. D16 kompatibilita s X prijimaci je jen veci SW ve vysilacim modulu, ktery jsem si taky postavil. Zdrojaky jsou k obemu.

Vyzera to zaujimavo vo vnutri su len kniple ci aj nejaka elektronika?
Veskerou elektroniku vidis na fotce. Kartonova krabice je jen mock, at je gimbaly nevaleji po stole a je mozno s nimi pracovat
Hoj. PLS nějaký tip? Nedaří se mi zpojízdnit Taranis jako joystick. Win 10 x64 ho vidí jako „standardní herní zařízení“ a ne jako FrSky Taranis Joystick. Není možné ho kalibrovat (kalibrace zařízení se nezobrazí) a ve hrách sice reaguje, ale zcela zmateně (plyn je na směrovce atp., zcela jiné scale výchylek.. - nepoužitelné). Zajímavé je, že Zadig ho najde správně.
USB jinak funguje normálně. Mohu přehrát FW (zkoušel jsem právě kvůli tomu joysticku), Companion taky OK… jen ten joystick nejde. Zkoušel jsem i odinstalovat driver, přeinstalovat driver (samozřejmě s restarty a novým připojením), ale nikdy to Win jako Taranis nevidí. V seznamu zařízení a připojených zařízeních se taky nezobrazí. Jen ve správci zařízení vyskočí jako to std. herní zařízení.
Za nápady děkuji
USB jinak funguje normálně. Mohu přehrát FW (zkoušel jsem právě kvůli tomu joysticku), Companion taky OK… jen ten joystick nejde. Zkoušel jsem i odinstalovat driver, přeinstalovat driver (samozřejmě s restarty a novým připojením), ale nikdy to Win jako Taranis nevidí. V seznamu zařízení a připojených zařízeních se taky nezobrazí. Jen ve správci zařízení vyskočí jako to std. herní zařízení.
Za nápady děkuji
MC-20hott, MC-22s, Taranis X9E
ondrascz píše:Ja jsem si postavil FrSky D8 kompatibilni]
To je fantazie co někdo zkouší. Myslím to v dobrém. Paráda.
Me to ukazuje jako herni zarizeni standardu HID a pripojena zarizeni je frsky taranis joystick
ovladac to ma micosoft
ovladac to ma micosoft
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
-
pokryschin
zz2012-skušal si vytvoriť nový model pre ovládanie hry,tak aby si si priradil kanály ako to vyhovuje hre?ja som taranis sprevádzkoval vo world of warplanes,chcelo to len trochu skúšania a priraďovania kanálov.používam ho aj vo free sime od multiplexu-tak isto vo vysielači nový model,a nadstavenia ako sedia simu+trojité výchylky na prepínači
Problém je, že ve správci zařízení existuje - viz TADY, ale v zařízeních nee - TADY. Tzn. nejde zkalibrovat a nastavit.
A např. když ho najde freerider, tak je tam kalibrace. Ptá se na plyn, sm, výš.... pohnu kniplem podle požadavku. Vše proběhne OK. Ale pak se na plyn hýbe se scale asi 100x větším např. křidýlka. Pohnu kniplem milimetr, na monitoru proběhne celá dráha 2x. A navíc třeba jen od levé strany do středu, ale doprava to prostě nejde. Prostě chaos. Chybí mi ta běžná kalibrace joysticku ve Win, kde si to vše osahalo a pak vždy vše šlo.
A např. když ho najde freerider, tak je tam kalibrace. Ptá se na plyn, sm, výš.... pohnu kniplem podle požadavku. Vše proběhne OK. Ale pak se na plyn hýbe se scale asi 100x větším např. křidýlka. Pohnu kniplem milimetr, na monitoru proběhne celá dráha 2x. A navíc třeba jen od levé strany do středu, ale doprava to prostě nejde. Prostě chaos. Chybí mi ta běžná kalibrace joysticku ve Win, kde si to vše osahalo a pak vždy vše šlo.
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Hlási Taranis aj RPM (OTÁČKY) ? Tel. RPM Sensor
Je to v systémových hláškach podporované?
Je to v systémových hláškach podporované?
FrSky Tandem X20
Otáčky za minutu jsou v systémových hláškách pod číslem 0182 - 0185
Frsky Horus X12S, ASW 28,Trainstar Tough Trainer 1.4m, Sbach 342