ondrascz píše:Odpovedi jsou na pomerne rozshalou disputaci. Doporucuji prostudovat BF wiki.
A nešlo by to aspoň ve zkratce? Třeba by to zajímalo víc lidí...
ondrascz píše:Odpovedi jsou na pomerne rozshalou disputaci. Doporucuji prostudovat BF wiki.
Seba píše:Alladin - brácha má taky Spektrum, nešlo mu to taky odarmovat, vím , že musel změnit velikost plynu, myslím na 120 procent
Amper píše:pro vase info - hrube nedoporucuju zkoset rozdelat kameru a vysilac na dva kusy pripadne vymenit antenu. Jsou tam velke plochy tistaku takze se to blbe prohrejva aby povolil cin a sebemensi sila hned trha tistak z desky.
Mam digitalne rizenou pajeci stanici a mohutne jsem sundaval cin odsavackou (teda jen mechanickou) aj licnou a uspesnost je dost tragicka (spoje na kamere uplne luxusne, spoje na vTX ani prd, vsechno spatne - draty do kamery i antenna). Asi to zresuscituju (aspon doufam, zacal me navic nejak blbat digitalni mikroskop) ale stejn jsem radsi objednal nahradni kdybych to nedal.
Seba píše:Ještě zkus dát v BF hodnotu plynu 950 a né 1000
Zkusil jsem, ale marně. Po zadání příkazu v CLI "defaults" se vše rozhodí a ať je nastavení ponecháno, nebo vše přepíšu dle originálu, vytrimuji rádio aby výchylky souhlasili, vždy se chová naprosto stejně = po připojení baterie se rozjedou všechny 4 motory na plno a je jedno, jak je nastavený vysílač a kde jsou kniply, dokonce nemusím mít vysílač vůbec zapnutý, je to jako kdyby to nic nebralo v úvahu a jen plný plyn a žádné nastavení na to nemá absolutně vliv...zz2012 píše:Ahoj, ja bych doporucil za 1) udelat defaultni nastaveni (factory reset), 2) nastavit v configuration prijimac (zpusob prippjeni co uz ti fungoval) a az se budou kniply hybat tak s pomoci vysilace zkalibrovat vychylky kniplu. stred na 1500, kraje na 1000 a 2000. 3) na funkci arm/disarm priradit nejakou packu (kanal) vysilace a nastavit tak, aby to pri prepnuti zajelo/vyjelo z aktivniho pole .
Na vysilaci stahnes plyn, pripnes aku na kopter, pockas az se zkalibruje, prepnes vypinac arm/disarm a letis. Tak by to melo fungovat.
Videl bych to, ze jsi nemel zkalibrovane ty vychylky.
úplně stejný případ, jako na radu zz2012... bez úspěchu. Ono teď v podstatě neřeším armování, ale dostat to do vůbec nějakého jiného stavu, než že po připojení baterie plný plyn a na nic nereaguje...Seba píše:Alladin - brácha má taky Spektrum, nešlo mu to taky odarmovat, vím , že musel změnit velikost plynu, myslím na 120 procent,ale nevím to přesně kolik tam dal,pak to už šlo,u Graupnera je to to samé. Tak to zkus,možná dal plyn také do minusu,pokud Ti to nepůjde tak se ho zeptám, kolik tam má přesně.
Ještě zkus dát v BF hodnotu plynu 950 a né 1000
Alladin píše:..."dospělé" rádio od Spektra DX6.... přepínám AUX1....
Už jsem to rozchodil, našel jsem na této stránce: https://github.com/cleanflight/cleanflight/issues/2622 výpis v CLI přes příkaz "dump" a nastavil dle něj. Bylo tam asi 8 položek, které byli úplně jinak a v jednotlivých záložkách nebyla tato hodnota vůbec vidět. Takže díky za ochotu pomoci, možná budu mít ještě pár dotazů ohledně PID a jiných věcí, které mi nejsou zcela jasné.zz2012 píše:Natoč krátké komentované videjko (třeba telefonem) kde problikni všechny stránky nastavení v BF a v záložce receiver zahýbej kniplama a řekni do videa se kterým hýbeš. Třeba proto, jestli je máš správně přiřazené atp... Večer po 18té hod na to můžu kouknout.
Nepsal jsem DX6i, ale DX6 tzn nové G2, která má 3 polohové přepínače, ale tu mi zabavila manželka a že ji dostanu k narozeninám za měsíclemak píše:
nevím jakou máš verzi Dx6i - já mám ještě starou DSM2, kde je pro ovládání 5. kanálu pouze 2polohový spínač
možná ti nezbude nic jiného, než mít pouze "ARM" a "jeden letový režim" a další letový režim v app smazat (popř. ho nějak nastavit na jiný spínač/kanál - co jsem hledal tak buď pomocí mixu, nebo klapek - sám to ještě nemám nastavený a používám na TinyWhoop Arm/Angle, režimy Horizon a Acro nyní vůbec nemám)