Mikro FPV koptérky

Pokud se dá copter koupit v obchodě, tak všechno patří sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Marek_Km

Re: Mikro FPV koptérky

#286 Příspěvek od Marek_Km »

ondrascz píše:Odpovedi jsou na pomerne rozshalou disputaci. Doporucuji prostudovat BF wiki.

A nešlo by to aspoň ve zkratce? Třeba by to zajímalo víc lidí...
visna

#287 Příspěvek od visna »

zdravim vsetkych, uz dva dni maturujem s BF nastaveniami a neviem si dat rady.
som uplny zaciatocnik, kupil som si rtf set eachine bat qx105 a neviem docielit jednu vec, a tou je citlivost ovladania roll a pitch, nech menim krivku akokolvek, stale to reaguje rovnako citlivo, da sa to zmenit iba na vysielacke zmenou koncovych bodov
ale ked spravim to iste s yaw, tak to funguje normalne, tak neviem, kde robim chybu...

a este mi nie je jasna jedna vec, v BF su 3 profily, ked nastavim profile 1 a odidem z bf tak prepinanim na vysielacke (mod acro a angle) mi to prepina prave medzi tym profilom ktory som mal zobrazeny pri odchode z BF, tj. profile 1 , ked mam nastaveny pri odchode profile 2 tak mi to prepina medzi tymito dvomi...snad som sa vyjadril zrozumitelne

a dalej netusim, ci sa da nejako nastavovat aj profil acro

na vysielacke mam nastaveny SWA ako arm/disarm (povodne nastavenie, na vysielacke to zobrazuje ako normal/sport)
SWB ako aero/angle (povodne nastavenie, na vysielacke to zobrazuje ako normal/ idle up )

v BF mam SWA nastaveny ako arm/disarm air mam vypnuty
a SWB nastaveny ako aero + buzzer/ angle

kludne sa pytajte, co vam nie je jasne
vdaka
Alladin

#288 Příspěvek od Alladin »

Ahoj všem.

Pročetl jsem celé vlákno a hledal jsem dva dny na netu, bohužel nejsem zrovna zdatný AJ a tak jdu za zkušenými sem.
Po poletování od vánoc s UDI U839 od Pecky jsem se rozhodl, že bych mohl použít své "dospělé" rádio od Spektra DX6 a láká mě už delší dobu zakusit FPV, objednal jsem tedy Eachine E010S.
Bindování se dle stavu modré LED povedlo a i Cleanflight/Baseflight ukazuje jak hýbu kniply a nebo přepínám AUX1. Bohužel ať jsem dělal, co jsem dělal, motory stále stály. Zkoušel jsem toho měnit celkem dost, ale ARM "svítil" stále šedě a i když jsem si nastavil rozsah na Horizon, který byl pak v zeleném, motorky stále ne a ne se roztočit.
Po zoufalém nastavování a měnění různých položek jsem pak zadal v CLI příkaz "defaults" v domnění, že se vše vrátí jako jsem vyndal z krabičky a nyní je všechno úplně jinak. Mohl by mě někdo (jako pro někoho kdo Clean/BaseFlight vidí dva dny a pro AJ používá slovník) poradit, co kde mám nastavit, abych uvedl poletuchu do chodu? Případně kdo máte E010S udělat obrázky přímo z appky? Projel jsem i Youtube a jiné zahraniční fóra, ale nikde jsem žádnou kuchařku nenašel :-( Případně někdo zkušený okolo Mladé Boleslavi a sejít se na pokec?

Díky za každou dobrou radu Alladin.

PS: Upravil jsem data dle https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?2847429-Eachine-E010S-DSM-BNF-Micro-Quadcopter-(Under-Construction) Nicméně to vůbec nepomohlo. Po připojení baterky se roztočí motorky (zřejmě na plný plyn) a nejde s koptérkou nic dělat. Nereaguje na žádný povel z vysílače, byť mi stále ukazuje v cleanflight všechny polohy kniplů/přepínačů.
Cessna 480 / Timber / Blade 120S / T-rex 500 / Mini 210 / E010S
DX5e + DX6
Phoenix V6.0 / LiftOff
zz2012
Kontaktovat uživatele:

#289 Příspěvek od zz2012 »

Ahoj, ja bych doporucil za 1) udelat defaultni nastaveni (factory reset), 2) nastavit v configuration prijimac (zpusob prippjeni co uz ti fungoval) a az se budou kniply hybat tak s pomoci vysilace zkalibrovat vychylky kniplu. stred na 1500, kraje na 1000 a 2000. 3) na funkci arm/disarm priradit nejakou packu (kanal) vysilace a nastavit tak, aby to pri prepnuti zajelo/vyjelo z aktivniho pole .
Na vysilaci stahnes plyn, pripnes aku na kopter, pockas az se zkalibruje, prepnes vypinac arm/disarm a letis. Tak by to melo fungovat.
Videl bych to, ze jsi nemel zkalibrovane ty vychylky.

Odesláno z mého SM-P605 a podpis odstraním
MC-20hott, MC-22s, Taranis X9E
Seba

#290 Příspěvek od Seba »

Alladin - brácha má taky Spektrum, nešlo mu to taky odarmovat, vím , že musel změnit velikost plynu, myslím na 120 procent,ale nevím to přesně kolik tam dal,pak to už šlo,u Graupnera je to to samé. Tak to zkus,možná dal plyn také do minusu,pokud Ti to nepůjde tak se ho zeptám, kolik tam má přesně.
Ještě zkus dát v BF hodnotu plynu 950 a né 1000
tomashr

#291 Příspěvek od tomashr »

Seba píše:Alladin - brácha má taky Spektrum, nešlo mu to taky odarmovat, vím , že musel změnit velikost plynu, myslím na 120 procent

Tohle potvrzuju - prodával jsem svého času copter s DSM satelitem, kupující zapnul originál DX7 a prd. Pohled do BF vše vysvětlil - standardní výchylka byla fakt o dost menší než u DSM modulu strčeného v T9X. Řešení je asi nejsnazší dát v menu vysílačky všude 120%, pokud by to byl nějaký problém, tak to lze upravit i v nastavení desky.
tomashr

#292 Příspěvek od tomashr »

Amper píše:pro vase info - hrube nedoporucuju zkoset rozdelat kameru a vysilac na dva kusy pripadne vymenit antenu. Jsou tam velke plochy tistaku takze se to blbe prohrejva aby povolil cin a sebemensi sila hned trha tistak z desky.

Mam digitalne rizenou pajeci stanici a mohutne jsem sundaval cin odsavackou (teda jen mechanickou) aj licnou a uspesnost je dost tragicka (spoje na kamere uplne luxusne, spoje na vTX ani prd, vsechno spatne - draty do kamery i antenna). Asi to zresuscituju (aspon doufam, zacal me navic nejak blbat digitalni mikroskop) ale stejn jsem radsi objednal nahradni kdybych to nedal.

Moje osobní zkušenost s velmi podobným výrobkem je, že základem je "se s tím nesrat" a nastavit pořádně vysokou teplotu (určitě přes 400st). Jde o to, že pokud je to pájeno bezolovnatou pájkou s vyšší teplotou tavení a navíc jde o zmíněné větší plochy, tak snaha o šetrný postup právě vede k tomu většímu prohřátí okolo s popsanými následky, když se začne intenzivněji, tak je výsledné prohřátí obvykle daleko menší.
Následně nový kablík už si samozřejmě přiděláš "olovem" a držíš se nižších teplot, to už pak jde, ale to první rozdělání prostě "po dobrém" nezabírá celkem často.
Fofan

#293 Příspěvek od Fofan »

Ted sem to zkusil na qx95 stahl sem thro ze 100 na 90 (nemyslim maximalku ale minimum plynu,snad pochopite) a ani prd, vratil sem na 100 a frci
zz2012
Kontaktovat uživatele:

#294 Příspěvek od zz2012 »

Seba píše:Ještě zkus dát v BF hodnotu plynu 950 a né 1000

To je ale obcházení kalibrace kniplů. Správně je nastavit rozsah kniplů na 1000, 1500 a 2000 a pak budou sedět i def. hodnoty z CF i BF.
Fofan

#295 Příspěvek od Fofan »

Dovolim si zde zverejnit jak mi to lita s tim android fpv, latenci tam jakozto uplnej zacatecnik skoro nepoznam. Docela tam s tim triskam ale jak rikam,teprve se ucim. A omluvte kvalitu videa, strihano v aplikaci ktera to jeste docela komprimuje https://youtu.be/4ArFU50BDhA

Plyne z toho jedno ponauceni, nez nekam vletite tak se podivejte jestli tam neco neroste... treba sipkovej ker [emoji1]
Alladin

#296 Příspěvek od Alladin »

zz2012 píše:Ahoj, ja bych doporucil za 1) udelat defaultni nastaveni (factory reset), 2) nastavit v configuration prijimac (zpusob prippjeni co uz ti fungoval) a az se budou kniply hybat tak s pomoci vysilace zkalibrovat vychylky kniplu. stred na 1500, kraje na 1000 a 2000. 3) na funkci arm/disarm priradit nejakou packu (kanal) vysilace a nastavit tak, aby to pri prepnuti zajelo/vyjelo z aktivniho pole .
Na vysilaci stahnes plyn, pripnes aku na kopter, pockas az se zkalibruje, prepnes vypinac arm/disarm a letis. Tak by to melo fungovat.
Videl bych to, ze jsi nemel zkalibrovane ty vychylky.
Zkusil jsem, ale marně. Po zadání příkazu v CLI "defaults" se vše rozhodí a ať je nastavení ponecháno, nebo vše přepíšu dle originálu, vytrimuji rádio aby výchylky souhlasili, vždy se chová naprosto stejně = po připojení baterie se rozjedou všechny 4 motory na plno a je jedno, jak je nastavený vysílač a kde jsou kniply, dokonce nemusím mít vysílač vůbec zapnutý, je to jako kdyby to nic nebralo v úvahu a jen plný plyn a žádné nastavení na to nemá absolutně vliv... :-(

Seba píše:Alladin - brácha má taky Spektrum, nešlo mu to taky odarmovat, vím , že musel změnit velikost plynu, myslím na 120 procent,ale nevím to přesně kolik tam dal,pak to už šlo,u Graupnera je to to samé. Tak to zkus,možná dal plyn také do minusu,pokud Ti to nepůjde tak se ho zeptám, kolik tam má přesně.
Ještě zkus dát v BF hodnotu plynu 950 a né 1000
úplně stejný případ, jako na radu zz2012... bez úspěchu. Ono teď v podstatě neřeším armování, ale dostat to do vůbec nějakého jiného stavu, než že po připojení baterie plný plyn a na nic nereaguje...

Ještě jsem zkusil zadat v CLI příkaz "dump" kdy to vypíše kompletní stav koptéry. Může někdo udělat to stejné (ideálně ovládané spektrem) a poslat třeba přes SZ? Je to celkem dlouhý výpis. Pokud se k tomu zítra dostanu, porovnám, změním a dám vědět, zda pomohlo. Věřím, že to bude jen nějaká drobnost, kterou stále nevidím...
DX5e + DX6
Phoenix V6.0 / LiftOff
zz2012
Kontaktovat uživatele:

#297 Příspěvek od zz2012 »

Natoč krátké komentované videjko (třeba telefonem) kde problikni všechny stránky nastavení v BF a v záložce receiver zahýbej kniplama a řekni do videa se kterým hýbeš. Třeba proto, jestli je máš správně přiřazené atp... Večer po 18té hod na to můžu kouknout.
ondrascz

#298 Příspěvek od ondrascz »

Pokud pouzivas BF nebo aktualni CF (coz je defacto BF 3.1.x), tak zvol motor protocol brushed. V defaultu je mam dojem protocol pwm a po pipojeni baterky dostavaji motory 1000us puzly (min_command), coz sice neni plny plyn, ale k roztoceni to bohate staci.
lemak

#299 Příspěvek od lemak »

Alladin píše:..."dospělé" rádio od Spektra DX6.... přepínám AUX1....

nevím jakou máš verzi Dx6i - já mám ještě starou DSM2, kde je pro ovládání 5. kanálu pouze 2polohový spínač
možná ti nezbude nic jiného, než mít pouze "ARM" a "jeden letový režim" a další letový režim v app smazat (popř. ho nějak nastavit na jiný spínač/kanál - co jsem hledal tak buď pomocí mixu, nebo klapek - sám to ještě nemám nastavený a používám na TinyWhoop Arm/Angle, režimy Horizon a Acro nyní vůbec nemám)
DX6i+Taranis X9D+ Blade MSR, GAUI 200CrackWing, CrackCamel, MagnumAcro, MPX FunrayTiny Whoop
Alladin

#300 Příspěvek od Alladin »

zz2012 píše:Natoč krátké komentované videjko (třeba telefonem) kde problikni všechny stránky nastavení v BF a v záložce receiver zahýbej kniplama a řekni do videa se kterým hýbeš. Třeba proto, jestli je máš správně přiřazené atp... Večer po 18té hod na to můžu kouknout.
Už jsem to rozchodil, našel jsem na této stránce: https://github.com/cleanflight/cleanflight/issues/2622 výpis v CLI přes příkaz "dump" a nastavil dle něj. Bylo tam asi 8 položek, které byli úplně jinak a v jednotlivých záložkách nebyla tato hodnota vůbec vidět. Takže díky za ochotu pomoci, možná budu mít ještě pár dotazů ohledně PID a jiných věcí, které mi nejsou zcela jasné.

lemak píše:
nevím jakou máš verzi Dx6i - já mám ještě starou DSM2, kde je pro ovládání 5. kanálu pouze 2polohový spínač
možná ti nezbude nic jiného, než mít pouze "ARM" a "jeden letový režim" a další letový režim v app smazat (popř. ho nějak nastavit na jiný spínač/kanál - co jsem hledal tak buď pomocí mixu, nebo klapek - sám to ještě nemám nastavený a používám na TinyWhoop Arm/Angle, režimy Horizon a Acro nyní vůbec nemám)
Nepsal jsem DX6i, ale DX6 tzn nové G2, která má 3 polohové přepínače, ale tu mi zabavila manželka a že ji dostanu k narozeninám za měsíc :-D jen jsem ji stihl vybalit a vyzkoušet... Tak jsem vzal ještě starou DX7, co tu mám a s ní to frčí. Bohužel tu jsem měl k letadlu v MODE1 a jak jsem si zvykl na MODE2 u té malé kvadry, tak je docela obtížné to držet ve vzduchu. :-D

Každopádně díky za rady všem... Brýle dnes taky dorazili, víkend bude asi testování leteckých schopností...
DX5e + DX6
Phoenix V6.0 / LiftOff
Odpovědět

Zpět na „Coptery - komerční výrobky“