Graupner HOTT a telemetrie
Re: Graupner HOTT a telemetrie
Ground Penetration Tester
S Graupnerem MC-20 jsem se trápil necelé 2 roky. Víc jsem nevydržel a Jeti je obrovská úleva...
To neznamené že Graupner nefunguje, ale tak nějak jinak.
To neznamené že Graupner nefunguje, ale tak nějak jinak.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Děkuji za pomoc. Mám nastaveno:
vario sensor<>
>set warning: page1
page2 min. výška warning Time OFF
page3 max. výška warning Time OFF
page4 klesání1 warning Time 5sec
page5 klesání2 warning Time OFF
page6 stoupání1 warning Time OFF
page7 stoupání2 warning Time OFF
Kde je hláška výšky 20m, 40m, 60m, .....?
vario sensor<>
>set warning: page1
page2 min. výška warning Time OFF
page3 max. výška warning Time OFF
page4 klesání1 warning Time 5sec
page5 klesání2 warning Time OFF
page6 stoupání1 warning Time OFF
page7 stoupání2 warning Time OFF
Kde je hláška výšky 20m, 40m, 60m, .....?
(To je tak, když si houby pamatuju a nemůžu to ani zkusit. MZku měl půjčenou kolega a sluchátka k MXce jsem musel reklamovat.
Ground Penetration Tester
Z toho si nic nedělej. Mě třeba dost dlouho trvalo, než jsem si všimnul, že jsou obrazovky "User setup" a "Warning seting" za sebou, protože vypadají skoro stejně a každá je pro něco jinýho. 
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Můžete mne prosím "nakopnout", kde se dá nastavit mez, při které začne telemetrie hlásit "Minimální vstupní napětí"? A je to v nastavení přijímače nebo v nastavení napěťového senzoru? Po dlouhé době jsem si pořídil senzor a 8kanálový přijímač (obojí z druhé ruky) a zřejmě je tam nastavená hodně konzervativní hodnota pro tohle varování. Když totiž z letadlem odstartuju, tak po pár vteřinách na mne začne rádio (MX-24) hulákat. Baterky jsou nové Tatu 3S 1300 mAh, které mají dávat 45C, motor Hyperion GS2218-12 s vrtulí 10x6 bere nějakých 22A, tak jsem si říkal, že v tom by problém být neměl. Zkoušel jsem to nastavení hledat včera hned na letišti, večer jsem pak listoval manuálem, ale nenašel jsem.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Mělo by to být napájecí napětí přijímače a nastavuje se to v telemetrii pro přijímač "ALARM VOLT". Default je myslím 3,8V, protože přijímač funguje od 3,5V. Příčinou hlášení ale nemusí být příliš vysoká nastavená hodnota, ale i to, že napájení opravdu klesá moc hluboko, díky slabému BECu, nebo měkké baterce (při odděleném napájení). Já jsem takhle přišel na měkký akumulátor NiMH 4,8V, kdy při pohybu více servy napětí padalo. Nejsnazší je prohlídka logsouboru, tam jsou ty poklesy jasně vidět, včetně nejnižší hodnoty na kolik to padá.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
To Lark: Dík, večer se podívám, jak je to tam nastaveno. Baterky jsou funglovky a Tattu není tak úplný shit, tak v tom bych problém neviděl. BEC, to už možná stojí za úvahu.
Předpokládám, že baterka je pohonná a ne pro napájení přijímače (už jen proto, že je 3S LiPol) a že ji máš připojenou přes Voltage Module 2-4S.
Pak je nastavení varování samozřejmě v nastavení modulu, přijímač s tím nemá co dělat. V menu telemetrie vybereš General modul (Voltage Module se tak tváří) a změníš položku Voltage cell podle potřeby.
Obrázek z manuálu:
Pak je nastavení varování samozřejmě v nastavení modulu, přijímač s tím nemá co dělat. V menu telemetrie vybereš General modul (Voltage Module se tak tváří) a změníš položku Voltage cell podle potřeby.
Obrázek z manuálu:
Zkus trochu prohnat serva jestli se ti hláška objeví a prohlídni si ten log, to je nejspolehlivější.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
mhabr píše:Předpokládám, že baterka je pohonná a ne pro napájení přijímače (už jen proto, že je 3S LiPol) a že ji máš připojenou přes Voltage Module 2-4S.
Obrázek z manuálu:
JJ, pohonná a připojená přes voltage module. No právě, že na tu obrazovku, která je v příloze, jsem se vůbec nedostal
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Lark píše:Zkus trochu prohnat serva jestli se ti hláška objeví a prohlídni si ten log, to je nejspolehlivější.
Je to jen opravdu při motorovém letu, to jsem včera zkoušel. Na log kouknu večer nebo o víkendu.
Ten Voltage modul ale ukazuje napětí pohonné baterky. Přijímač je předpokládám napájený z BECu a ta hláška "Minimální vstupní napětí" by měla patřit k napětí přijímače, nikoli napájecímu akumulátoru.
Lark píše:Ten Voltage modul ale ukazuje napětí pohonné baterky. Přijímač je předpokládám napájený z BECu a ta hláška "Minimální vstupní napětí" by měla patřit k napětí přijímače, nikoli napájecímu akumulátoru.
Ne. Při nízkém napětí na přijímači telemetrie pípá v sekundovém intervalu a hlásí "Napětí přijímače".
Píp Píp a "Minimální vstupní napětí" hlásí voltage module.
EDIT: Doplnil jsem hlášku, kterou hlásí přijímač.
- kope
- Kontaktovat uživatele:
To Lark a mhabr: díky vám oběma. Vyzkouším a dám vědět.