Mikro FPV koptérky

Pokud se dá copter koupit v obchodě, tak všechno patří sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JosefSvejk

Re: Mikro FPV koptérky

#316 Příspěvek od JosefSvejk »

Seba píše:Tohle jsem dostal ke stroji,je to určené na 1S 700 mAh, nabíjí to taky dobře a stojí to míň, než ten modul USB,navíc nemusíš nic kutit.
http://www.banggood.com/Eachine-Tiny-QX ... 05908.html

No, tak míň to asi nestojí, když za stejnou cenu jsou ty moduly 3. A kutění se většinou modeláři nebojí :wink: .
Naposledy upravil(a) JosefSvejk dne stř 10.05.2017 10:06, celkem upraveno 1 x.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
JosefSvejk

#317 Příspěvek od JosefSvejk »

Fofan píše:To me zajima,jen to uplne nechapu. Kdyz spojim 3 moduly a budu je napajet z mobilni nabijecky ktera ma na vystupu treba jen 1A tak prece nebudu mit na kazdem modulu potrebny vystupni proud 0.6A pro 600mAh baterii (1C) nebo ano? Mam nastesti nabijecku 1.8A ale chci si poridit baterie treba 750mAh tak ze bych vzal rovnou 3 a tyhle moduly.
A jeste jedna vec,psal si o problemu s tim kabelem a s nim spojene balancovani, takze pokud bude jedna baterie temer nabita a druha vybita a ja je prez tenhle kabel zapojim a zacnu balancovat tak na nabite bude nabijecka udrzovat napeti a vybitou zacne normalne nabijet, to je spatne? A proc?
A abych nebyl uz OT tak neco ke koptere, asi dvakrat se mi ted stalo ze po zapnuti coptery se po chvilce jakoby rychle restartuje, takze vypadne sparovani i fpv, sparovat musim samozdrejme znovu, obraz se chytne sam hned, nestalo se to nekomu? Me jednou pred startem a jednou za letu ale tesne nad zemi v male rychlosti.

Edit: k cemu je u toho modulu out+ out-? Nasel sem i bez toho, urcite je objednam, da se jich sehnat treba i 10 za. 1.8 dolaru

Pokud chceš nabíjet víc článků z jednoho zdroje, musíš samozřejmě tím zdrojem pokrýt celkový proud. Takže adaptér (mobilní nabíječka či jiný zdroj 5V) musí mít cca stejně A, jako je počet nabíjených jednočlánků.
OUT+ a OUT- ti při nabíjení nejsou k ničemu, je to určeno k napájení dalšího zařízení - zkrátka to jen nezapojíš.
Při tom nabíjení přes kabel z "velké" nabíječky je problém v tom, že se nabíjí metodou CC/CV a pokud jeden článek (ten nejméně vybitý, popř. s největším Ri) dosáhne plného napětí, nabíječka přepne na CV a začne snižovat proud (samozřejmě do všech článků). Nabíjení potom trvá nepřiměřeně dlouho a hodnoty na displeji jsou naprosté nesmysly.
tomashr

#318 Příspěvek od tomashr »

Ono to ale méně nestojí, ta cena na mém odkazu byla za tři kusy :-)

Jinak k tomu dotazu Fofana - každá normální USB nabíječka už je dnes minimálně 2A, takže pro nabíjení tří až čtyř malých baterek z whoopa máš ještě rezervu. U těch velkých 750mAh bych asi spojoval jen po dvou, ale princip stejný.
Popis stavby je na http://lazyzero.de/en/modellbau/fpv/tin ... port/start se spoustou fotek.
Jinak nikdo nepopírá, že musíš umět něco rukama, je to námět pro bastlíře, k tomu to chce 3D tiskárnu (resp. někoho s ní v okolí, je to tisk na pár desítek minut, což ti udělá každý) ovšem výsledek je opravdu skvělý. Variant je daleko více, tady je třeba varianta s DC-DC, která se krmí z jakékoli větší pohonné LiPOL s XT60 http://www.thingiverse.com/thing:2204807 . Prakticky vždy se vejdeš do 100 korun za dvouvýstupovou a 200 za 3-4 výstupy a funguje to fakt hezky.
Budu muset tu moji nafotit víc do detailu...

EDIT - koukám že mě předběhla jiná reakce, ale nebudu nic měnit, i když se to dost kryje :-)
Fofan

#319 Příspěvek od Fofan »

To USB jsem dostal taky ale nenabijim s tim kdyz mam velkou nabijecku,rad proste vidim kolik sem tam nacpal a kolik mam po nabiti voltu. Bastleni mam rad toho se vubec nebojim. Ja sem zas uvedl cenu do 2 dolaru za 10 kusu[emoji1] [emoji106] tohle je treba bez tech nedulezitych dvou vystupu http://s.aliexpress.com/EBvY7Zfq
tomashr

#320 Příspěvek od tomashr »

Tak přesně tyhle mám použité já a čistě na nabíjení jsou ještě lepší. Přiznávám, že odkaz na variantu "s ochranou" jsem dal proto, že mi zrovna padla pod ruku a nemělo smysl hledat, když i tak cena nestála za řeč, šlo spíš o ilustraci...
Jinak ti poradím ještě jednu "fintu" - když mezi "nabíječ" a USB zdroj připojíš něco jako http://www.banggood.com/KEWEISI-3V-9V-0 ... mds=search , tak se dále funkčnost zvedne, protože budeš mít přehled o aktuálním proudu. Samozřejmě to ukazuje za všechny baterky dohromady, ale i to zlepší orientaci nečekaně hodně.
JosefSvejk

#321 Příspěvek od JosefSvejk »

Ještě malou poznámku k těm modulům: píšou tam nabíjecí proud "adjustable", ale ve skutečnosti tomu tak není. Modul nemůže nijak poznat, jakou má nabíjený akumulátor kapacitu, takže nabíjí vždy max. proudem (u modulu, co mám doma cca 0,9 A). Takže u těch mini (240 mAh) baterek bacha. Taky neplatí ten rozpočet třeba na 3 baterky 3 x 0,65 A = 2 A zdroj. V praxi jsem tak malé akumulátorky nenabíjel, možná při velkém Ri se proud automaticky sníží. To jsem nestudoval.
tomashr

#322 Příspěvek od tomashr »

JosefSvejk píše:Ještě malou poznámku k těm modulům: píšou tam nabíjecí proud "adjustable", ale ve skutečnosti tomu tak není. Modul nemůže nijak poznat, jakou má nabíjený akumulátor kapacitu, takže nabíjí vždy max. proudem (u modulu, co mám doma cca 0,9 A). Takže u těch mini (240 mAh) baterek bacha. Taky neplatí ten rozpočet třeba na 3 baterky 3 x 0,65 A = 2 A zdroj. V praxi jsem tak malé akumulátorky nenabíjel, možná při velkém Ri se proud automaticky sníží. To jsem nestudoval.

Mýlíš se - ten proud je fixní (to pravdu máš), ale je nastavitelný změnou jednoho odporu. Na tom odkazu, co jsem dával, to je popsané. V podstatě vyndáš jeden SMD odpor a nahradíš jiným, pro výsledný proud vhodný pro tvoje články (ani nemusí být SMD, je to proti zemi, tak se v pohodě vejde normální, kde se jeden konec chytne na plošku po SMD a druhý kdekoli na zem (kolem USB konektoru je vhodných míst spousta).
JosefSvejk

#323 Příspěvek od JosefSvejk »

tomashr píše:
Mýlíš se - ten proud je fixní (to pravdu máš), ale je nastavitelný změnou jednoho odporu. Na tom odkazu, co jsem dával, to je popsané. V podstatě vyndáš jeden SMD odpor a nahradíš jiným, pro výsledný proud vhodný pro tvoje články (ani nemusí být SMD, je to proti zemi, tak se v pohodě vejde normální, kde se jeden konec chytne na plošku po SMD a druhý kdekoli na zem (kolem USB konektoru je vhodných míst spousta).

To je mi jasné, že to jde změnou toho odporu. Není to ale regulovatelné v pravém smyslu slova, např. trimrem. Pro toho, kdo nechce kutit, může být práce s SMD mimo jeho možnosti.
Já tím modulkem dokonce nabíjím Li-On 5 Ah. Plná spokojenost :) .
tomashr

#324 Příspěvek od tomashr »

No jak píšu - ono to naštěstí práci s SMD v pravém slova smyslu nevyžaduje - ten původní rezistor klidně můžeš zničit (cvakne se do něj kleštěmi), pak se páječkou trochu odstraní zbytky a tím s SMD končíš, trefit se normálním rezistorem na jednu z plošek není nic složitého a ten konec "na zem" by se s úspěchem udělal i pistolovou páječkou, tam už nejde vůbec o nic :-)

Toto mám plně ověřeno, já sice SMD celkem umím, ale zrovna když jsem tohle dělal jsem neměl doma správnou hodnotu SMD rezistoru, tak jsem začal "improvizovat" a k mému velmi příjemnému překvapení to vlastně ani moc improvizace nebyla, tím že je jeden konec připojen na zem, se to strašně zjednoduší.
JosefSvejk

#325 Příspěvek od JosefSvejk »

Já jsem nechtěl strašit. Ostatně pro baterky od 650 mAh bych to nechal tak jak to je. Těch 1,5C ty malé mršky zvládnou úplně v pohodě a rychlejší nabití se může hodit.
Fofan

#326 Příspěvek od Fofan »

No musim vam vsem podekovat za ficury,je to za par penez a kdo nechce tahat velkou nabijecku nebo ji nema tak je to super volba [emoji106]
tomashr

#327 Příspěvek od tomashr »

Ad diskutovaný nabíječ - takhle vypadá v reálu. Při tisku krabičky z průhledného plastu jsou i krásně vidět indikační LED na modulech, vyfotil jsem pro názornost i s tím USB měřákem...

IMG_0560.JPG
Fofan

#328 Příspěvek od Fofan »

Vypada to dobre, klidne pokud nekdo nema moznost tisku tak bych zvolil velkou pruhlednou smrstovacku,me se docela libi kdyz sou ty soucastky videt asi sem divnej [emoji1]
Fofan

#329 Příspěvek od Fofan »

Prosim vas mohl by mi nekdo poradit jak bych mohl nastavit prepinani letovych rezimu na tripolohovy prepinac AUX 3 F MODE na radiu flysky th-9x (turnigy 9x) abych si mohl prepnout jednoduse treba z angle na acro atd?

Odesláno z mého LG-D802 a podpis odstraním
ondrascz

#330 Příspěvek od ondrascz »

Odvysilej si polohu toho prepinace na nejakem kanale a tomu kanalu pak v nastaveni sveho FC prirad prislusne mody.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - komerční výrobky“