Minicorado
Re: Minicorado
Tak kdo jste zkusil první závan jarní termiky?
Sice to nebyl žádný šlágr, ale najít se už dalo.
Sice to nebyl žádný šlágr, ale najít se už dalo.
Pěkný
Vidím tam dva slušný zvedy.
Vidím tam dva slušný zvedy.
Tento víkend příjemné jarní počasí a prvních púl kilometru v termice 
Dopoledne příjemná termička do malých výšek..odpolko mohutná až do nevidim. Akorád,že v jasné obloze vidím jen do cca max 600m.
A pár foteček nového Corádíčka ve firemním oblečku .
PS..Michale, ten nápis v huhlíku mi namlsal, bude další objednávečka ..
Dopoledne příjemná termička do malých výšek..odpolko mohutná až do nevidim. Akorád,že v jasné obloze vidím jen do cca max 600m.
Ahoj, ja vcera termiku nenasel (Dehtary, Jenstejn), ale i tak 38 minut pri dobitých 1,2 Ah. MC je skvely
Odesláno z mého NEM-L21 a podpis odstraním
graup15 píše:Tento víkend příjemné jarní počasí a prvních púl kilometru v termice
Těch 500 metrů výšky s MiniCoradem nechápu. Mám zdravé oči a u nějakých 320 metrů jsem v koncích, resp. je to maximum, kdy cítím jistotu o poloze modelu. Dolní stranu křídel a motýla mám červenou s bílými pásy.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
martinni píše:
Těch 500 metrů výšky s MiniCoradem nechápu. Mám zdravé oči a u nějakých 320 metrů jsem v koncích, resp. je to maximum, kdy cítím jistotu o poloze modelu. Dolní stranu křídel a motýla mám červenou s bílými pásy.
Nič si z toho nerob. Ja vidím slušne a 500m je slušná výška aj na 5m maketu 1:3,2. V 750m výške obvykle dostávam zajačie úmysly a vysúvam brzdy. Raz som bol so Sperberom v 900m ale viditeľnosť bola excelentná a takú som druhý krát nezažil.
Tento víkend som lietal so 4,5m ASH26 a v tej "mliečnej" viditeľnosti bolo aj 250m boj s očami.
... Ale každý to máme zrejme iné...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
Nuz to je tak , ked niekto meria absolutnu a niekto relativnu vysku. To sa potom lamu rekordy
Odoslané z P00C a podpis odstránim
Odoslané z P00C a podpis odstránim
Všechny modelářské variometry měří absolutní výšku od místa startu (neboli zapnutí výškoměru). Takže když je to 500m tak je to 500m vysoko nad hlavou pilota.Neznám nikoho s modýlkem co by měřil výšku nad hladinou moře.
Mimochodem můj rekord (a jak píše Laco, bylo to ojedinělé počasí se vzácnou viditelností ) je 707m s Coradem. S třímetrovkou 1240m.
Mimochodem můj rekord (a jak píše Laco, bylo to ojedinělé počasí se vzácnou viditelností ) je 707m s Coradem. S třímetrovkou 1240m.
Je libo fotoseriálek jak postavit Corado s fixním konektorem mezi trupem a křídlem?
Jj
Odoslané z MI 5 a podpis odstránim
Odoslané z MI 5 a podpis odstránim
Diatone White Sheep, MJX f45,F3K Shark, Supra F5J, MiniCorado, Bixler2..... frsky Taranis
Take bych se mrknul.
Ani nevím jak ta myšlenka vznikla, ale když velké mašiny mají fixní konektor..tak proč ne Corado. Jenže Corado na to vůbec není připravené a taky je v něm není místa nazbyt.
Budu se opakovat, ale od začátku.
Nejdřív se vylaminuje deska pro vedení kabelů a též na ní pak leží 1300mAH . Z boku trupu je pak další přilaminovaná destička s otvory pro uchycení regulátoru a Unisens čidla. Mezi touto deskou a deskou kabelů je místo pro připojení signálu Unisens do přijímače. Regulátor a Unisens rozeberu a připájím vše těsně k sobě a to včetně slabších kabelů k u. Celé pak zasmrštím do jednoho kompaktního celku. Tím je de fakto přední část hotová.
Budu se opakovat, ale od začátku.
Nejdřív se vylaminuje deska pro vedení kabelů a též na ní pak leží 1300mAH . Z boku trupu je pak další přilaminovaná destička s otvory pro uchycení regulátoru a Unisens čidla. Mezi touto deskou a deskou kabelů je místo pro připojení signálu Unisens do přijímače. Regulátor a Unisens rozeberu a připájím vše těsně k sobě a to včetně slabších kabelů k u. Celé pak zasmrštím do jednoho kompaktního celku. Tím je de fakto přední část hotová.
V zadní části trupu je deska serv která ponese i konektor MPX, ale ten je vyndavací pro manipulaci kabelů vedoucích k přijímači.
V zadní části trupu je vlaminovaná i destička pro upebnění přijímače šroubkem zespodu trupu. S tím,že v případě jednoho Corada je zbroušená do roviny s křídlem. Toto Corado bude mít přijímač s integrovaným gyroskopem a akceleromery.
Deska serv musí být tak vysoko aby pod ní šel prostrčit přijímač až dozadu na destičku zajištění přijímače.
Na obrázcích je pro příklad přijímač Futaba. Pro Graupnera je jiná výška destičky serv nad deskou kabelů.
V zadní části trupu je vlaminovaná i destička pro upebnění přijímače šroubkem zespodu trupu. S tím,že v případě jednoho Corada je zbroušená do roviny s křídlem. Toto Corado bude mít přijímač s integrovaným gyroskopem a akceleromery.
Deska serv musí být tak vysoko aby pod ní šel prostrčit přijímač až dozadu na destičku zajištění přijímače.
Na obrázcích je pro příklad přijímač Futaba. Pro Graupnera je jiná výška destičky serv nad deskou kabelů.
Různé přijímače pro všechna Corada co kutím.Spolu s držáky a vývody pro telemetrii.