Odpovědi na začátečnické otázky
-
CrocodilusCZ
Re: Odpovědi na začátečnické otázky
Ahoj, létáte někdo na Dívčích hradech v Praze?
Jsem se s Phoenixem zas nějak trápil. Jak to minule lítalo parádně, tak dneska to bylo ze začátku zoufalost, nakonec jsem to nějak dovážil, vytrimoval a poletoval si, nicméně asi třikrát mi to spadlo do vývrtky nebo co to bylo. Vždycky ve větší vzdálenosti se to letadlo stočilo na jednu stranu a začalo padat v kruzích, nedokážu říct, jestli to bylo na ruce, ale přijde mi to dost zvláštní. Nicméně mi přišlo, že na výškovku to reagovalo...
Máte s tou lokalitou nějaké zkušenosti? Je tam ten vysílač a říkám si, jestli to tam není nějaké zarušené, protože to vždycky bylo z hezkýho poklidnýho plachtění do vývrtek a byl to vůbec boj s tím nějak rozumně švihnou o zem, o přistání nemůže být řeč...
Jinak to bylo fajn, jen jsem si to moc díky pádům neužil a nedokážu to rozklíčovat, tu chybu.
Jsem se s Phoenixem zas nějak trápil. Jak to minule lítalo parádně, tak dneska to bylo ze začátku zoufalost, nakonec jsem to nějak dovážil, vytrimoval a poletoval si, nicméně asi třikrát mi to spadlo do vývrtky nebo co to bylo. Vždycky ve větší vzdálenosti se to letadlo stočilo na jednu stranu a začalo padat v kruzích, nedokážu říct, jestli to bylo na ruce, ale přijde mi to dost zvláštní. Nicméně mi přišlo, že na výškovku to reagovalo...
Máte s tou lokalitou nějaké zkušenosti? Je tam ten vysílač a říkám si, jestli to tam není nějaké zarušené, protože to vždycky bylo z hezkýho poklidnýho plachtění do vývrtek a byl to vůbec boj s tím nějak rozumně švihnou o zem, o přistání nemůže být řeč...
Jinak to bylo fajn, jen jsem si to moc díky pádům neužil a nedokážu to rozklíčovat, tu chybu.
Phoenix 2000, AXN floater, Kingkong 6
Taranis Q X7
Taranis Q X7
CrocodilusCZ: A nemůže to způsobovat nastavený fail safe přijímače? Pro ověření zkus vypnout vysílačku a zkontrolovat nastavení křidélek a směrovky po aktivaci failsafe, zda to odpovídá tomu, že letadlo spadne do "vývrtky".
Ako letiet prvy krat?
Chystame sa vzlietnut co nevidiet s novym lietadlom (NX.52 motor) a mam dilemu:
- hodit to z ruky mozno aj z nejakeho vyssieho miesta
- alebo to nechat same vzlietnut zo zeme?
Potrebujem par sekund pre maleho 8r pilota aby si to chytil "do ruky".....
-
Letajici cestmir
Re: Ako letiet prvy krat?
sky59 píše:Chystame sa vzlietnut co nevidiet s novym lietadlom (NX.52 motor) a mam dilemu:
Tak to pusť z gumicuku.
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing, ASW 28.
-
Letajici cestmir
Mám jednu super otázku začátečníka
Co je to u regulátoru zkratka BEC?
Co je to u regulátoru zkratka BEC?
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing, ASW 28.
No, ono to baterii moc neeliminuje... teda eliminuje - ale přijímačovou.
jyrry.webnode.cz
-
Letajici cestmir
Mě stačí jen jestli do bublinového větroně koupit s BEC nebo ne. Co je lepší.
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
-
Letajici cestmir
Děkuji, to mi stačí.
jyrry píše:No, ono to baterii moc neeliminuje... teda eliminuje - ale přijímačovou.
Ale o to přece jde. Co je na tom špatně?
Takže tam dá třeba tříčlánek a pustí do toho 12 V natvrdo, protože jsou to bubliny a pro 4 serva to neuškodí??rampa_mckvak píše:Jestli tam máš jen 4 serva netřeba.
To jsem nějak nepochopil
edit: Nebo původní dotaz byl myšlen jako regulátor s BEC + navíc externí BEC?
Naposledy upravil(a) zelkar dne ned 06.08.2017 22:33, celkem upraveno 1 x.
FrSky / Dingo, F5J ...
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
zelkar píše:Takže tam dá třeba tříčlánek a pustí do toho 12 V natvrdo, protože jsou to bubliny a pro 4 serva to neuškodí??
To jsem nějak nepochopil
No to bude asi tím, že "s BEC" jsem četl jako SBEC
Co neubrzdíš neukecáš.
V tom případě souhlas. 4 serva obvykle utáhne slušný BEC - ale jen při napájení dvoučlánkem. Z tříčlánku to může být už na pováženou. SBEC bude obecně lepší volba.rampa_mckvak píše:No to bude asi tím, že "s BEC" jsem četl jako SBEC
Levné "obyčejné" regulátory téměř vždy automaticky obsahují BEC.
Ale zjednodušeně řečeno: BEC nebo SBEC v regulátoru tam mít musíš (pokud nemáš zvlášť přijímačovou baterii).
FrSky / Dingo, F5J ...
Hm, prostě to je stabilizátor napětí a buď je lineární nebo spínaný a je buď vestavěný v reglu nebo samostatný.
To "BEC" je (nejspíš, si myslím) marketingový blábol, ovšem zažitý za ty roky.

To "BEC" je (nejspíš, si myslím) marketingový blábol, ovšem zažitý za ty roky.
jyrry.webnode.cz