Christen Eagle 2
Christen Eagle 2
Zdravím,zrovna jsem začal reinkarnaci modelu Christen Eagle,stavěného někdy před asi 15 lety dle Modeláře,tuším konstrukce Fencl.....ale....plánek zmizel v propadlišti dějin....a já ani omylem netuším kde má mít těžiště....věděl by někdo? 
Re: Christen Eagle 2
díky díky,tímto vyřešeno 
hodtu nejake foto jak to vypada
jeto hezky stroj
jeto hezky stroj
později,stavěl jsem ho kdysi...Mvvs 12,7 s laďákem-lehký,ale slabý.35 ccm z křoviňáku-lepší,ale už moc těžký...teď Asp 20 ccm,těžiště ok.....výkonu snad dostatek....váha 4,5 kg....
Jestliže má být těžiště ten obrácený trojúhelník tak hodně štěstí.
Jak to lítá?
Jak to lítá?
Lisam210 atom dx7i a pár letadel
petka01 píše:Jestliže má být těžiště ten obrácený trojúhelník tak hodně štěstí.
Proč?
jyrry.webnode.cz
petka01 píše:Jestliže má být těžiště ten obrácený trojúhelník tak hodně štěstí.
Jak to lítá?
Tiež by ma zajímalo prečo? Vzhľadom na vypočítanú polohu SAT mi pripadá zobrazená poloha ťažiska naprosto v poriadku. Uniklo mi niečo?
Na toto letadlo si nemůžu stěžovat. Udělal jsem z toho Eagle Renegade (obdoba Weeks a Ultimate Solution), takže nemám kulaté konce křídel, SOP a VOP. Lítám s tím už asi čtvrtou sezonu a je to držák. Původně stavěno na ROTO 25, po nějaké době jsem dal RCGF 32. Sice to pak viselo, ale celkový dojem byl pryč. Proto jsem dal zpátky ROTO 25 a užívám si přemety pěkně s rozběhem tak jako si pamatuji létat předlohu.
Těžiště mám podle plánku. Dvouplochy s tímto uspořádáním křídel mívají těžiště na náběžce spodního křídla např. Gloster Gladiator, Avia B-534, WACO YMF, UPF.
Co by mělo být na vyznačené poloze těžiště špatně?
Těžiště mám podle plánku. Dvouplochy s tímto uspořádáním křídel mívají těžiště na náběžce spodního křídla např. Gloster Gladiator, Avia B-534, WACO YMF, UPF.
Co by mělo být na vyznačené poloze těžiště špatně?
těžiště dle plánu je ok,model už má něco nalítáno před lety,jen dlouho ležel,dostal nový motor....a čeká na zálet.....
Letovka s Rotem mi vyšla na 4450g, bez jedinýho gramu olova. Serva VOP+SOP mám v ocase.
Krásně sedá na tři body. Ani nevím, jestli má nějakou pádovou rychlost.
Tak ať se zálet podaří.
Krásně sedá na tři body. Ani nevím, jestli má nějakou pádovou rychlost.
Tak ať se zálet podaří.
paradní strojek