Moje první letadlo

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Lark

Re: Moje první letadlo

#16 Příspěvek od Lark »

koko píše:A vrať to do M1. Lítá tak většina modelářů.

To myslíš vážně? Ať si snad lítá mód jaký mu vyhovuje, případně na jaký je zvyklý ze simulátoru. Já třeba taky lítám M2. Pokud ještě žádné návyky nemá doporučuju vyzkoušet na simulátoru obojí, případně se přizpůsobit někomu, kdo pomůže se záletem.
Lutrak

#17 Příspěvek od Lutrak »

TADY JE NOVÉ VIDEO
Co na to říkáte ?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=F5fSyuoU5r0[/youtube]
Lark

#18 Příspěvek od Lark »

Jó, teď je to správně. Jen ta výchylka výškovky dolů se mi zdá podstatně větší než nahoru a spíš bych jí nastavil nahoru větší než dolů. Taky není vidět, jestli jí máš v neutrálu rovně s VOP.
Lutrak

#19 Příspěvek od Lutrak »

no to já řeším.. ale zkoušel jsem to regulovat tim posuvným tlačítkem pod pákou.. a taky jsem zkousel ruzné dírky, ale pořád to ovládání výškovky je nesymetrické..
Jeden kamoš říkal že je to tak možná schválně že se to tak vyvažuje.. ale nevím..
Přílohy
Timto to reguluju
Timto to reguluju
Toto je vlastně neutral
Toto je vlastně neutral
Lutrak

#20 Příspěvek od Lutrak »

Asi jsem to vyřešil díky uživeteli veka1
Přílohy
IMG_20170422_004426.jpg
IMG_20170422_004422.jpg
Lark

#21 Příspěvek od Lark »

Jak na tu fotku koukám, tak to vypadá, že máš tu páku zalepenou moc vzadu. Správně by mely být otvory pro vidličku táhla v jedné úrovni s bodem otáčení výškovky (při výškovce v rovině s VOP). Potom musíš seřídit délku táhla tak, aby při servu v neutrálu byla i výškovka v rovině. Pak ti bude chodit i výškovka symetricky. Tomu posuvnému tlačítku se říká trim a trimování výškovky se dělá tím na levé straně od kniplu. Ten pod kniplem je na křidélka.
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#22 Příspěvek od rampa_mckvak »

Lutrak píše:TADY JE NOVÉ VIDEO
Co na to říkáte ?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=F5fSyuoU5r0[/youtube]

Co se týče modelařiny učíš se rychle, ale neodpustím si poznámku ohledně tvého filmování. Na takovéto držení mobilu, na výšku, jsem totálně alergickej. Ano, vím, že takto jsi to filmoval na rychlo, a že to pro ukázku stačí, ale podívej se třeba na svou tv. Jak ji máš postavenou, na výšku? Určitě tady za tu svou poznámku dostanu držkovou, ale pokud se učíš létat, tak u toho nějak musíš i přemýšlet a pak časem to děláš automaticky. Pro držení mobilu a filmování s ním, to platí stejně.
U toho tvého modelu nebyl žádný návod s doporučením velikosti výchylek a třeba ještě na kterou dirku páčky dát táhlo? Možná bych k tomu pořídil nějakou programovatelnou vysílajdu a uvidíš, že možnosti nastavení budou hned lepší a možná tě to začne bavit ještě více.
Co neubrzdíš neukecáš.
sidi
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od sidi »

Jak jsem již psal, spoj se se zkušeným modelářem, který ti všechno ukáže,jak se nastavuje vysílačka,jaké výchylky,jak startovat a přistávat, jak se letují konektory,jak má být těžiště, jak se nastavuje regulátor, jaká se používají lepidla a další věcí.
Lutrak

#24 Příspěvek od Lutrak »

rampa_mckvak
Původně jsem to točil na šířku, ale když jsem to přetáhl do PC tak to bylo otočené o 90° a nechtělo se mě stahovat žádný prográmek na upravu. Tak jsem to radeji za 30sc natočil znovu.

Jinak už jsem domluveny s jednim modelařem a ještě s jednim kamošem co lítá a v pondělí to asi vyzkoušíme :)
Tak uvidim :)
Shorty

#25 Příspěvek od Shorty »

koko píše:A vrať to do M1. Lítá tak většina modelářů.

Ona to zas taková většina není :D . viewtopic.php?f=11&t=64636

Pro Lutrak: Prostě si vyzkoušej, co ti vyhovuje. Já mám 2 a jediná nevýhoda ( pro mě!!!) je ta, že se blbě hází letadlo. To jsem vyřešil startovním módem ( u setu nejde), kdy zapnu startovní mód, pozvedne se výškovka a jak chytnu knipl, přepinač vypnu a výškovka jde do neutrálu.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
Lutrak

#26 Příspěvek od Lutrak »

Ahoj. jsem pravák takže se mě pravou rukou lepe ovladá..
Tak to zkusím. Předělat vysílačku zpět neni zas takový problém. a mužu se naučit házet letadlo levačkou :)
Shorty

#27 Příspěvek od Shorty »

Já jsem tak trochu obojetnej, ale letadlo ( pokud to není lehká pěna ) bych levou nedal. Hlavně se nepřeučuj. Udělej, jak ti to je přirozenější. Leváky přeučovali komáři a moc se jim nevedlo :lol: .
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
2952

#28 Příspěvek od 2952 »

Lark píše:To myslíš vážně? Ať si snad lítá mód jaký mu vyhovuje, případně na jaký je zvyklý ze simulátoru. Já třeba taky lítám M2. Pokud ještě žádné návyky nemá doporučuju vyzkoušet na simulátoru obojí, případně se přizpůsobit někomu, kdo pomůže se záletem.

Přesně: létej mód takový, jaký používá Tvůj učitel... :-)
Letajici cestmir

#29 Příspěvek od Letajici cestmir »

Tak jsem si to tu přečegl a není tu závěr. Jak to dopadlo? Povedlo se, nebo je po letadle?
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing, ASW 28.
ecoone

#30 Příspěvek od ecoone »

to je nova moda nielen na tomto fore .) nikdy sa nedozvieš vysledok .(
T-rex 600 ESP, Mini Prôtos, Blade 230 V2, Spektrum DX8-G2, DX7-G2, DXe
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“