3D tisk modelů letadel I

Pokrok se nedá zastavit. Nástroje řízené pomocí počítače ulehčují výrazně práci. Výroba strojů, příprava podkladů výkresů. I poptávky a nabídky mezi rcmaniaky.
Zamčeno
Zpráva
Autor
von boberov

Re: 3D tisk modelů letadel

#451 Příspěvek od von boberov »

Jo díky, u Vás jsem i byl dělat ostudu. Třeba bude někdo kousek blíž. :oops:
CrocodilusCZ

#452 Příspěvek od CrocodilusCZ »

Ahoj, mám rozestavěné BF 109 a stále dumám jak je zamýšleno připevnění křídla k trupu. Nemáte někdo nějakej inspirační obrázek nebo tip? Dostal jsem radu dát to na gumu, ale do toho se mi dvakrát nechce.

Dík
Phoenix 2000, AXN floater, Kingkong 6
Taranis Q X7
tomashr

#453 Příspěvek od tomashr »

To kridlo je na gumu, co proboha resis?? Naprosto pohodove funkcni...
CrocodilusCZ

#454 Příspěvek od CrocodilusCZ »

Fakt? To jsem nikde nevyčetl. Mě to přijde trochu nešikovné, no..
Taranis Q X7
tomashr

#455 Příspěvek od tomashr »

Naopak, pri pristani je to spis vyhoda. P47 ma taky gumu, jen trochu jinak, ta "soupatka" maji jen stihacky starsiho data vzniku.
CrocodilusCZ

#456 Příspěvek od CrocodilusCZ »

Takže tam máte vrtnuté dva kolíky a přichycení přes ně?
Taranis Q X7
tomashr

#457 Příspěvek od tomashr »

Otevri si ta videa od 3dkabprint, je to uplne jasne!!!
Nevrta se nic, guma jde odzadu tou dirou v kridle dopredu na ten utopeny hak v kapote dole (u ME109).
CrocodilusCZ

#458 Příspěvek od CrocodilusCZ »

Máš pravdu, teď jsem to našel. Ta videa jsem procházel, ale tohle jsem musel nějak přehlédnout. Není potřeba se snad hned tak rozčilovat :)
https://www.youtube.com/watch?v=eXhmFxH ... nlVmRjAs56
Taranis Q X7
tomashr

#459 Příspěvek od tomashr »

A dobře - ať je tu něco pozitivního, tak jsem do mé galérie 3Dprintlab modelů http://adobe.ly/2ed0aln přidal nakonec několik letovek Spitfira - čistě esteticky tvarově fakt spit nemá mezi WWII stroji konkurenci :-)
vladinek

#460 Příspěvek od vladinek »

tomashr píše:A dobře - ať je tu něco pozitivního, tak jsem do mé galérie 3Dprintlab modelů http://adobe.ly/2ed0aln přidal nakonec několik letovek Spitfira - čistě esteticky tvarově fakt spit nemá mezi WWII stroji konkurenci :-)

Vypadá fakt báječně !
DURANGO DEX410v3, XRAY T3, MaxIon, MiniCorado, XENO, X-VERT VTOL a nějaký ty trosky
MLK

#461 Příspěvek od MLK »

Když tak koukám na ty fotky pěkně dokončených vytisknutých modelů, co jste použili na ty nalepené znaky?
Myslím konkrétní tip na potisknutelnou folii nebo papír. Na jaké tiskárně a kde jste tu folii koupili? Např. v lokalitě Praha, abych si to nemusel nechat posílat poštou?
tomashr

#462 Příspěvek od tomashr »

Člověče já to na krámě nikde neshnal. Jsou to polyesterové fólie pro laser (či inkjet), formát A4, tedy samolepka na celou stránku, ne štítky, po podmáznutí kontaktním lepidlem drží super, ale nesehnal jsem jinde než poštou z vytiskni, kategorie http://www.vytiskni.cz/bile-matne-pe-a- ... ety-c4434/ ( a pak je ještě kategorie lesklé bílé a průhledné, vždy hledej to PE-polyester).
Holt toho vždycky koupím balík a je na dva roky klid (dělám tím i licenční čísla atd.).
Amper

#463 Příspěvek od Amper »

k tem foliim :

1. jak jsou tluste ? Vetsina tedle samolepek me prisla brutalne tlusta a vypada to pak divne
2. pri tisku inkjetem je to potreba prefouknout lakem nebo to snese nejakou provozni vlhkost ala rosa na trave ?
3. jak se to da rezat ? Nezmoula se to nebo tak nejak ?
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
tomashr

#464 Příspěvek od tomashr »

Ad 1 - neumím popsat, ale není problém, vypadá slušně. Ta lesklá varianta je podle specifikací tenčí i subjektivně, ale na WW2 lépe vypadají lépe matné.
Ad 2 - omlouvám se, ale já tu Inkjet verzi použil naposled tak před 4mi lety, posledních pár let už mám doma jen laserovku. Ale tady na 100% stejně není přímá odpověď, bude se to lišit podle konkrétní tiskárny (pigmentové či dyebased inkousty), takže musíš zkusit konkrétně, pokud by ti někdo dal obecnou odpověď, tak kecá, bude to sedět jen na jím konkrétně ověřenou tiskárnu.
Ad 3 - není problém, primárně sice užívám nůžky, ale už jsem měl i nějaká čísla "s dírou" jako je třeba nula a tam jsem to zalamovacím nožem vyřízl bez potíží.

Na kompozitovém křídle F5J drží skvěle samy o sobě, přitom se ale dají i odstranit bez přehnaného násilí. Na 3Dprint stíhačce to ale chce předem podmáznout lepidlem. Naprosto geniální je tohle kontaktní v tyčince, ale už mi došlo a nějak nemůžu nikde narazit na nové ke koupi: http://www.uhu.com/en/products/all-purp ... 6248c9176d
Aktuálně používám proto tohle, které naopak mají v každém BauXXX: http://www.pattex.cz/cs/produkty/100-pe ... -glue.html
patamatix

#465 Příspěvek od patamatix »

Dobrý den pánové,
jeden dotaz. Slepil jsem teď spitfire od 3DLabprint a potřebuji přidělat křidýlka.Použil jsem nastříhaný plastový proužek z ochranných desek na papír,ale vůbec tento materiál nejde sekunďákem slepit,poradí my někdo jaký materiál použít?
Moc děkuji za rady.
Mustang P-51D (EPP), DHC-2 Beawer (EPP),Easy max ( 3D tisk) Spektrum dx8 g2
Zamčeno

Zpět na „CNC dílna“