Doporučení na komplet FPV řešení

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Zpráva
Autor
lsony

Re: Doporučení na komplet FPV řešení

#31 Příspěvek od lsony »

pakozdy píše:prosim o radu nejakeho vlastnika eachine vr d2 -
je diverzita a rekorder vyrazny argument v prospech zakupenia pri beznom lietani t.j. nie dialkove a pretekarske lietanie.
dik

Sent from my XT1032 and I will remove the signature

Ahoj mám Eachine VR D2 + kameru Foxeer Arrow HS1190 CCD + vysílač Skyzone TS5823s 200mw 40ch lítam teda na DJI F450 a co se týče brýlí tak za ty prachy paráda zatím jsem zkoušel jenom 500m daleko a vše je v pohodě i lítání kolem hlavy paráda za ty prachy na začátek úplně bomba jediný minus je že nemají výstup na zvuk ani ho nenahrávají to je pro mě asi jako jediný negativa jinak parada mohu doporučit
DX6i, DX6G2, DX3S
Eachine VR D2
Blade 400, MCX, MSR, Nano CP s,
DJI F450
Tamiya TT01, Traxxas E-Revo
312_Forrest

#32 Příspěvek od 312_Forrest »

Ahoj. Začíná mě taky lákat vyzkoušení FPV. Buďto bych to dal na deltu 900 mm, nebo ještě dvě letadla. To jenom pro představu. Žádné dálkové lety. Líbí se mi ten set v příspěvku nade mnou. Je to tady od nás a ta cena by se dala. Mám dotaz ohledně kamery. Mám Mobius a ten by to snad mohl umět.
Potom další dotaz. Když tam budu mít kameru, tak umí zároveň natáčet přenášet, nebo se to řeší dvěma kamerama. Díky za odpovědi.
Borek
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Borek »

312_Forrest píše:Potom další dotaz. Když tam budu mít kameru, tak umí zároveň natáčet přenášet, nebo se to řeší dvěma kamerama. Díky za odpovědi.

Je obvyklé mít jednu kameru na FPV a druhou na HD záznam. Jde to udělat i s jednou, pokud tato má AV out, ale má to své problémy. Většinou TV kamerky mají lepší obraz, lépe zvládají přechod do stínu, jsou spolehlivější. Já třeba mám GoPro a už se mi stalo, že mi došla baterka za letu... kdybych neměl extra FPV kamerku, tak bych měl trošku problém.
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
leon_cz

#34 Příspěvek od leon_cz »

pakozdy píše:prosim o radu nejakeho vlastnika eachine vr d2 -
je diverzita a rekorder vyrazny argument v prospech zakupenia pri beznom lietani t.j. nie dialkove a pretekarske lietanie.
dik

Sent from my XT1032 and I will remove the signature

Mám Eachine VR D2 s diversitou i Eachine EV100 bez diversity (vše s orig. anténami) a subjektivně se mi zdá, že na obou brýlích je ten obraz zarušenej tak nějak stejně. Do 800m se to tak nějak dá, dál už je to přes pruhování a blikání nepoužitelný. Vysílač 200mW s cirkulární anténou, co se dodává ke koptéře XK Detect X380.
Nejdřív si ale vyzkoušej, jestli máš na "boxové" brýle vůbec dostatečně zdravé oči, ten obraz je v nich totiž tak blízko, že pokud už nemáš zrak 100%ní, může se Ti dělat špatně nebo bolet hlava, jak se Ti budou oči snažit opakovaně zaostřovat na tak blízký objekt. O tom se bohužel stále nikde moc nepíše a přitom je to tak zásadní věc při koupi FPV boxových brýlí. U mě nevolnost a bolesti hlavy přešly ihned po pořízení "slim" EV100, u kterých je obraz opticky vidět mnohem dál a oči proto nemají takový problém se zaostřováním.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“