Klub příznivců RC paraglidingu
- old_Mr_Grim
Re: Klub příznivců RC paraglidingu
Zupa nápad, díky za inspiraci 
- dub
- Kontaktovat uživatele:
old_Mr_Grim píše:Zupa nápad, díky za inspiraci
Taška fakt funguje osobně vyzkoušeno a v ničem jiném už padáky na letiště nepřepravuji. Do kapes u tašky se vejde hodně věcí . Když máš dost pohonných baterek, tak ani nepotřebuješ tahat akumulátor na dobíjení a s touto taškou si v pohodě vystačíš
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
http://www.ebay.com/itm/PROFESSIONAL-Sk ... MR:US:1123
Ahojte, tu tasku neposielaju na SK. Mas i iny link
Dik moc.
Hladam a nic...
Ahojte, tu tasku neposielaju na SK. Mas i iny link
Hladam a nic...
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Rado, když odkaz otevřeš a sjedeš dolů, tak tam je seznam zemí a je tam Slovakia.
Jeti DC-24,DS-12,VBar,PsychoHammer,CrossAlps2.8,Sir Edmund Race,Samba 2.6,Ultra 3.5,Logo700,Logo 200
dub píše:Rado, když odkaz otevřeš a sjedeš dolů, tak tam je seznam zemí a je tam Slovakia.
Jirko tam pišu že lem do 3štatoch a do ostatnych vraj nie! http://www.eski.sk/index.php?option=com ... _id=413962
PS:zasielka stale na pošte!!!!!
- dub
- Kontaktovat uživatele:
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Dik moc za odkaz...
A ako inak uz veselo lietate
Ja som nieco nalietal s Flairom, no zatial nic moc... Fuka a fuka...
A ako inak uz veselo lietate
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj s tím lítáním nic moc, jak píšeš fouká a fouká. Minulý týden v neděli jsem byl s kamarádem na svahu provětrat Tornáda z EPP od firmy Telink foukalo kolem 15/s, tak to lítalo jedna báseň. Včera jsem byl vyzkoušet samokřídlo Wing od firmy LS model, které jsem napípal do nového rádia. Maximální spokojenost . Foukalo kolem 3m, ale šikmo přes kopec, tak na padáky nic moc. Samokřídlo proletělo turbulencí jako nic, tak jsem si to trošku užil. V květnu se snad počasí ustálí a vytáhnu svý miláčky do luftu.
Ahojte všetci. Tak ako píšete fúka ,prší , teplota ako na húpačke -je to k jedu. To asi začne sezóna až v máji. Práve som išiel dobiť baterky a začalo pršať a vietor. Zostáva len čakať na lepšie počasie.
Verím ,že to nebude už dlho trvať.

Verím ,že to nebude už dlho trvať.
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem byl včera létat, počasí celkem dobré akorát hodně foukalo a bylo to dost nárazové. Foukalo pěkně na kopec tak jsem neodolal a naložený Nyos na 3,5kg tam hodil. Při zemi to bylo hodně rozbité ale jak jsem byl v 50m tak už se to dalo. Padák měl krásnou pronikavost proti větru i bez speedu, ten jsem moc nepoužíval jelikož jsem měl strach že to klapne. Sem tam se totiž padák pěkně zavlnil. Také jsem dosáhl zatím největší výšky 214m dle výškoměru. Po půl hodině letu vítr začal ještě sílit a stočil se úplně na bok svahu a foukalo přes vysoké smrky. Při náletu na přistání se padák tak kroutil ve vzduchu že jsem čekal že musí klapnout a ono nic. Při zemi již bylo závětří takže přistání se povedlo do ruky ale musím říct že 3,5kg už je v ruce cítit. Dál už jsem létal jenom s mini Coradem které z míň jak třetinovou hmotností neměl z větrem problém.
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo chlapi s tím lítáním bych to také viděl asi až na květen. Co čtu o vrchlíku Nyos, tak se zdá být dobrý. Jsem rád, že Ti dělá radost. Ono to klapnutí jednou přijde, ale moc bych se ho nebál . Myslím, že Nyos nebude mít problém kolaps rozchodit. Záleží jak to bude vysoko a jestli se uši nezamotají do šňůr. Když se uši zamotají na singlskinu tak je to konečná a můžeš za to tahat jak chceš.
Jak už tady bylo mnohokrát psáno hlavně záleží v jakých podmínkách se lítá. Když člověk lítá v podvečer v mírném větru na rovině bez překážek a nedělá blbosti a létá v podstatě jen ploché zatáčky, tak to neklapne asi nikdy
. Ale třeba v poledne za slunného dne když jsou naskákané pěkné kumuly, tak to lítá také nádherně, ale zničeho nic přijde prda a vrchlík se vyskláda , že než se člověk naděje, tak je to na zemi.
Tak ať už je konečně lepší počasí a můžem si ty naše hadraplány užít.
Jak už tady bylo mnohokrát psáno hlavně záleží v jakých podmínkách se lítá. Když člověk lítá v podvečer v mírném větru na rovině bez překážek a nedělá blbosti a létá v podstatě jen ploché zatáčky, tak to neklapne asi nikdy
Tak ať už je konečně lepší počasí a můžem si ty naše hadraplány užít.
Pánové tak první pokus jako nováček se moc nepovedl . Dostat do vzduchu to není žádná sranda . Budu to muset trochu nastudovat na YouTube . [emoji20] Jak vložit fotku z tapatalku: /20170429/558e479707fa6054d04b44bcb2e26a84.jpg[/img]
Odesláno z mého MI 5 a podpis odstraním
Tak jsem se rozhodl že začnu s podvozkem tak uvidím dnes další pokus .
- dub
- Kontaktovat uživatele:
Jardo neboj to se podá , Free lítá skoro samo 
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
jfilip47 píše:Pánové tak první pokus jako nováček se moc nepovedl . Dostat do vzduchu to není žádná sranda . Budu to muset trochu nastudovat na YouTube .
Neboj, to půjde chce to čas a trénink. Dneska jsem byl zase vyvětrat Nyose a taky jsem odstartoval až tak na 10 pokus a to už jsem zvládal na šupa prostě pokaždé to nejde tak dokonale.Třeba příště odstartuješ hned. A to jsem dneska nechtěl moc padák tahat po zemi, tráva byla sice oschlá ale pod ní celkem blato, auto může hovořit za vše.