Co se zde nesmí vyslovovat

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Co se zde nesmí vyslovovat

#1 Příspěvek od Celeron »

Dnes si lítám na letišti a najednou přijede maník s autem, jestli si může zalítat s tím, co se zde nesmí vyslovovat aby jsme se navzájem nepletli. Tak jsem ho poslal na druhej konec plochy. Když jsem jel domů, tak jsem se u nich stavil a nestačil koukat. Žádnej předpokládanej čtyřvětrák, ale samokřídlo cca 1,5 m s tlačným motorem. A žádný brejle, žádný rádio s knyplama, jen notebook na střeše auta s externí krabičkou s klacíkem. Teda to je zábava, namalovat do mapy dráhu s vejškama a dát enter a už to letí a celou cestu fotí každý 3 sekundy kompaktem co je dole. Přistálo mu to 2 metry k noze. Přiznám, že jsem tohle já vesničan prostý ještě neviděl.
A hlavně se ptám, jak se to zde na fóru může pojmenovat a kam to zařadit, protože koptéra to není. :lol: :lol:
Jirka
Libor
Kontaktovat uživatele:

Re: Co se zde nesmí vyslovovat

#2 Příspěvek od Libor »

"d r o n"
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jyrry »

UAV

To co Jirko popisuješ docela naplňuje ten obrat "bezpilotní letoun" :lol:
jyrry.webnode.cz
LV
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od LV »

Idealna tema do "motorovych lietadiel"
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Marek_Km

#5 Příspěvek od Marek_Km »

:roll:
Motorová letadla
Letadla s motorem, kde se předpokládá trvalý běh motoru po celou dobu letu. Spalovací i elektro.
Amper

#6 Příspěvek od Amper »

tak je to urcite zajimavy technicky experiment. Taky o jednom podobnem uvazuju ale hlavne z konstrukcniho hlediska - jak vybalancovat delku letu, pohon vs prostoru pro elektroniku, zaves kamery atd....

Ale todle ovladani komplet pres notak prijde divne i me :-)
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
OK2BUH

#7 Příspěvek od OK2BUH »

Co vám brání si to postavit taky? Já to mám a jsem velmi spokojen. Lítání s tabletem mě nebaví, lítám s vysílačkou jako ostatní. Hlavní výhoda je, že mohu kdykoliv zaparkovat, bude lítat do kruhu nad zadaným bodem. Mohu si zavázat botu, vyřídit telefon, pokecat s kamarádem a potom pokračovat. Při výpadku signálu neuletí ale vrátí se. Boční vítr mě nezajímá, drží směr i výšku, případně kopíruje terén. Samozřejmě to jde všechno vypnout a je z toho normální letadlo.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Celeron »

LV píše:Idealna tema do "motorovych lietadiel"

Takže volný motoráky a nebo motoráky řízený pomocí programovací rohatky, co lítali naši dědci, taky nepatří podle tvých teorií do "Motorových letadel" ?
Kdyby to dědkové slyšeli, tak se v hrobě 2x obrátí. :roll: Ale pravda, těm se možná ježily vlasy, když v modelu svítila elektronka. :)
Jirka
LV
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od LV »

Celeron píše:
Takže volný motoráky a nebo motoráky řízený pomocí programovací rohatky, co lítali naši dědci, taky nepatří podle tvých teorií do "Motorových letadel" ?
Kdyby to dědkové slyšeli, tak se v hrobě 2x obrátí. :roll: Ale pravda, těm se možná ježily vlasy, když v modelu svítila elektronka. :)
Jirka

K tomu k čomu to má najbližšie si dal do názvu, tak sa nediv. Takže najbližšie má táto téma k D r o n o m a potom k Smetisku...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
tratonah

#10 Příspěvek od tratonah »

LV píše:
K tomu k čomu to má najbližšie si dal do názvu, tak sa nediv. Takže najbližšie má táto téma k D r o n o m a potom k Smetisku...

https://www.youtube.com/watch?v=udkDhbflWU4
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Celeron »

Jak to souvisí s probíraným tématem? :roll:
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#12 Příspěvek od rampa_mckvak »

Asi nám chce naznačit, že jestli nechodíš v neděli do kostela a nenecháváš si vymejvat mozek náboženstvím, budeš za to potrestán.
Co neubrzdíš neukecáš.
Petr000

#13 Příspěvek od Petr000 »

OK2BUH píše:Hlavní výhoda je, že mohu kdykoliv zaparkovat, bude lítat do kruhu nad zadaným bodem. Mohu si zavázat botu, vyřídit telefon, pokecat s kamarádem a potom pokračovat.

Možná je pak lepší vykašlat se na pár kilo techniky bez dozoru lítající vzduchem a jít si prostě někam sednout pokecat s tím kamarádem.
OK2BUH

#14 Příspěvek od OK2BUH »

Jasně, kdyby byl hodně ukecaný tak přistanu a jdeme na pivo. To by bylo přece škoda baterky.
pokuta

#15 Příspěvek od pokuta »

Celeron píše:
Jirka

Ale Celerone, potápěči...!
Ten popsaný UAV má daleko k volnému motoráku.

:lol:
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“