Co se zde nesmí vyslovovat

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
winter

Re: Co se zde nesmí vyslovovat

#31 Příspěvek od winter »

JirkaA píše:Patrně je mylný předpoklad z úvodního příspěvku, že ten člověk s tím lítá pro zábavu. Viděl jsem tenhle zázrak v provozu (kamarád se tím živí), je to určeno pro letecké snímkování. Dokáže to plošně snímkovat v předem zvoleném rastru a dalším softwarovým zpracováním takto získaných snímků lze získat poměrně přesnou 3D mapu snímaného prostoru. Ta věcička dokonce dokáže na příslušný okamžik vypnout motor, aby případné vibrace neznehodnotily snímek.

S tím souhlasím. Pro komerční využití věc k nezaplacení. ***winter***
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#32 Příspěvek od rampa_mckvak »

Ano vyhnat ty "nemodeláře" by byla chyba. Hranice mezi pravým a nepravým modelářem neexistuje, neb nic takováho není. Je to jen výmysl a blud v hlavách těch, co se dodnes nesmířili s tím, že vývoj, a nejen v modelařině, jde určitým směrem a ten zastavit prostě nejde. Ti "pravý" modeláři by dnes ani v podstatě nesměli mít ani rádio 2.4GHz, regulátory, elektromotory apod. protože to dříve přeci neexistovalo.
Berme slovo modelář jako obecné pojmenování. Vůbec nikdo nemá právo ubírat, či nějak zakazovat existenci různých "větví" modelařiny i třeba tý nemodelařiny. Ať se to tu někomu líbí, nebo ne, právo na život mají i ty hračky řízené počítačem. A jestli se s tou hračkou někdo cítí jako modelář, je to jeho právo a volba.
Co neubrzdíš neukecáš.
OK2BUH

#33 Příspěvek od OK2BUH »

Taky to tak vidím. Já tvrdím, že každý pilot by se měl ve vlastním zájmu naučit lítat "na ruce". Ale nemyslím, že to musí umět jako první. Ti noví co si koupili automatickou hračku budou napřed lítat se stabilizací a postupně budou zkoušet automatiku vypínat. Možná to je tak lepší, ušetří si spoustu rozbitých letadel. Nemám strach, že by se to nenaučili, je tady dnes hodně mladých pilotů co lítají závody s koptérami 250, a lítají na ruce excelentně.
LV
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od LV »

rampa_mckvak píše:Ano vyhnat ty "nemodeláře" by byla chyba. Hranice mezi pravým a nepravým modelářem neexistuje, neb nic takováho není. Je to jen výmysl a blud v hlavách těch, co se dodnes nesmířili s tím, že vývoj, a nejen v modelařině, jde určitým směrem a ten zastavit prostě nejde.

Ano, vývoj v modelárčine ide ďalej. Ibaže to, čo tu mnohý považujú za modelárčinu modelárčina nie je.
Beta 1400 nadupaná dvanásť osým gyrom, GPS modulom, farebným dotykovým displejom, fotovoltaickými článkami.... toto nie je vývoj v modelárčine. To je vývoj v elektronike, ktorá v konečnom dôsledku urobí z adepta na modelárčinu konzumenta a pozorovateľa.
Modelárčina chvalabohu stále žije a vyvíja sa. Dôkazom toho sú tí čo lepia a lietajú voľné modely, upútance, tí čo lepia makety vetroňov, motorákov až po turbíny, tí čo stavajú makety lodí, ponoriek, vláčikov, áut... a že ich stále je tisíce. Stačí si zhodiť klapky z očí a pozrieť sa na modelárske zrazy, zlety, súťaže...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Shorty

#35 Příspěvek od Shorty »

LV píše:Ano..............súťaže...

Má pravdu, předsedo!!!! :mrgreen:
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
JosefSvejk

#36 Příspěvek od JosefSvejk »

Původně mi nebyl úplně jasný smysl názvu tohoto vlákna. Teď už jsem konečně v obraze.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#37 Příspěvek od rampa_mckvak »

LV: Jak jsi to popsal, s tím souhlasím. Tuning nadupané Bety 1400 mně dostal :lol:
JosefSvejk: I smysl názvu tohoto vlákna má svůj vývoj :D
Ale myslím, že autor měl na mysli ty větráky a jim podobní, které když se pojmenujou světovou řečí, tak zmodrají.
Co neubrzdíš neukecáš.
OK2BUH

#38 Příspěvek od OK2BUH »

Tak v tom pořád nemám jasno jestli jsem modelář. Když si vydlabu ze dřeva lodičku tak jsem, když na ni dám to 12-ti osé gyro tak už zase nejsem. Jachtař asi taky nejsem protože jsem měl na jachtě autopilota. Ale pilot jsem protože jsem lítal v Africe na rachotině hydroplánu. Žádná elektronika, všechny budíky rozbité, knipl jsem držel oběma rukama a zatáčet šlo pouze do leva. :)
JosefSvejk

#39 Příspěvek od JosefSvejk »

A záleží ti na tom? Píšeš si to před jméno jako titul? Ani tady na RcManii nevidím, že by to byl web jen pro modeláře, tak o co jde :wink: .
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
OK2BUH

#40 Příspěvek od OK2BUH »

Ne, nezáleží mi na tom, hlavně, že mě to baví.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od jyrry »

Pravidla fóra píše:Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.

Tak jako že co se označí jako echt modelařina, to může zůstat a co je mimo, to se smaže.
Ju?
:lol:

P.S.:
kutil.JPG
:mrgreen:
jyrry.webnode.cz
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Celeron »

Hele, a co takovej modelář, co to má jako název profese a nemodeluje nic, co se hejbá ale modely do slévárny? Je to taky echt? Viděli jste někdy například modelovej stromeček na jednorázový lití 50 očních skalpelů metodou vytavitelnýho jádra? Já jo a řeknu vám, že tak fajnovou práci jsem snad viděl jen u lodních modelářů, co staví starý trojstěžňáky.
Jirka
PatMat
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od PatMat »

Zdravím,
prosazování "správné" terminologie na RCmanii mi připomělo národní obrození v 19. století.
Ty automatické modré texty musí zvláště nově příchozí ujistit, že právě vstoupili do výběrového klubu. Doufám, že si toho budou vážit :D
Pat
Futaba T14SG
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke
OK2BUH

#44 Příspěvek od OK2BUH »

Ještě si dovolím malou poznámku. Buďte rádi, že vám ty nové trendy jako dr0ny a FPV přitahují mladé. Radioamatérům se to přes usilovnou snahu nedaří. Dnes máme věkový průměr 64 takže je celkem jasné, že během několika let vymřeme. Modeláři by dopadli úplně stejně. Stačí si porovnat měsíční počet příspěvků v nových rubrikách a v těch "klasických modelářských".
LV
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od LV »

OK2BUH píše:Ještě si dovolím malou poznámku. Buďte rádi, že vám ty nové trendy jako dr0ny a FPV přitahují mladé. .

To myslíš vážne, alebo si si opäť dal zajden? :mrgreen:
S tých čo začínajú robotickými hračkami sa k modelárčine dostane možno promile mladých. A to som asi optimista...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“