DJI Mavic

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

Re: DJI Mavic

#916 Příspěvek od MarkAurel »

Ja som zase meral nabijanie ce 4rozne kable a od 300mAh az po 1200mAh som nameral, cize lacne cinske nieze nepodporuju rychle nabijanie ale na roznych kabloch clovek namera rozdieli v 100vkach mAh a co potom pri prenose dat?
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
johnnie

#917 Příspěvek od johnnie »

Hezký večer všem,
rád bych se představil. Jsem hrdým majitelem Mavicka. Po coptéře-dronu jsem pokukoval už min 5 let. Srovnával jsem hledal a zase srovnával dostupné nabídky.

Byl jsem jedním z těch co investovali do Lyli Electronic. Pokud se zde najde někdo, kdo udělal stejnou chybu jako já, budu rád, když mně kontaktuje. V tuto chvíli jsem se přes PrimeClerk přihlásil, jako věřitel.

Ale zpět k Mavicu. Shlédl jsem spousty YT videí (Igor Vlahovič mi dal asi nejvíc), nastudoval UCL a legislativu, atd . Přočetl jsem si zdejší fórum, zhruba od poloviny-30té stránky. Cca od té doby, kdy skutečné kusy, došly skutečným lidem. Přiznám, že jsem překvapen množtvím pilotů, kteří mají problémy. Soustrast s Vámi ...

Každopádně mě Mavic neuvěřitelně nadchnul. Je to asi dáno několika faktory. Nikdy jsem s co-drony nelétal. Starám se o chatu v Krkonoších, kde je velni nízké riziko rušení signálu. Jsem na horách, takže se stále potýkám se silným větrem. Ale Mavic, na to jaký to je diblík, to zvládá naprosto s přehledem. Zrovna dnes, vítr 8 m/s, v nárazech 15 m/s. V 2 metrech nad zemí, kde mám meteostanici. V 50-ti metrech muselo foukat o dost víc. Vše ustál na výbornou.

Ale mám jiný problém, který tu asi nikdo nikdy neřešil. A to s funcí follow Terain. Vy všichni asi jen stoupáte. Ale já potřebuji klesat. Jsem v 1.050 m n/m a létám dolů do údolí.
Je to tak, jak si myslím? A to že Mavic umí v módu follow terrain pouze stoupat?

Děkuji za Vaše postřehy
Naposledy upravil(a) johnnie dne čtv 11.05.2017 23:12, celkem upraveno 1 x.
johnnie

#918 Příspěvek od johnnie »

A mám ještě jednu prosbu.
Máte někdo odkaz na eshop, kde lze objednat MP (Marco Polo) lokatror, tak , aby do dodali do České republiky?
Odkaz zde na fóru není funkční a přímo Morco polo to nepošle mimo USA a Kanadu
Zoolx

#919 Příspěvek od Zoolx »

johnnie píše:A mám ještě jednu prosbu.
Máte někdo odkaz na eshop, kde lze objednat MP (Marco Polo) lokatror, tak , aby do dodali do České republiky?
Odkaz zde na fóru není funkční a přímo Morco polo to nepošle mimo USA a Kanadu

Napiš tomu výrobci přímo mail, odkaž se na místního guru - Gardentoute (admine znovu "děkuji" za jeho "smysluplný" ban). Oni se znají, Petr byl u zrodu.

Kdyby něco nešlapalo, napiš mi SZ.

Jinak s tím klesáním při kopírování terénu nevím, zkusím to na mírně svažitém svahu plném ovcí za domem. Dám vědět.

Z.
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator
Letajici cestmir

#920 Příspěvek od Letajici cestmir »

Každopádně se něco vylepšilo. Funguje mi Litcgi a DJI go ve stejnou cvíli na jrdnom telefonu samsung. To je pozitivní.
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing, ASW 28.
salamander

#921 Příspěvek od salamander »

To tu nemôžeš dať ani typ telefónu ?
To sa bojiš že dostaneš BAN ?
Ak to takto funguje v tomto vlákne , tak to všetko stojí za hovno !!!
Martin.P

#922 Příspěvek od Martin.P »

Tak už mám za s sebou 16 startů. Mavic je fakt super stroj, ale zatím sem pokročilé funkce moc nevyzkousel. . S Xiaomi RedMi note pracuje aplikace dobře. Ale nejde mi upgrade firmwaru. Ani na 006 a ani na 007.zkousel sem telefon i počítač a také bez úspěchu. Povedlo se vám to? Jde u Mavica zjistit počet startu a cyklu baterie? V app vidím pouze lety s daným telefonem. Cca 10 letů jsem dal s manželky telefonem a ty ve svém novém nevidím a ani se tam nezapočítaly.
Díky

Odesláno z mého Redmi Note 4 a podpis odstraním
Zoolx

#923 Příspěvek od Zoolx »

Martin.P píše:Tak už mám za s sebou 16 startů. Mavic je fakt super stroj, ale zatím sem pokročilé funkce moc nevyzkousel. . S Xiaomi RedMi note pracuje aplikace dobře. Ale nejde mi upgrade firmwaru. Ani na 006 a ani na 007.zkousel sem telefon i počítač a také bez úspěchu. Povedlo se vám to?

Měl jsem ten samý problém, popisoval jsem ho o pár stránek vzad... Nemohl jsem tam dostat ani 01.03.0600 ani 01.03.0700. Přes nic. Ani přes Assistenta, ani přes DJI GO. Nakonec pomohlo toto:

1. Na Mavicovi mít 01.03.550 (poslední verze, která šla bez problémů)
2. Připojit ovladač přes USB k počítači a zkontrolovat přes Assistenta, zda máš i na ovladači 01.03.550
3. Případně zaktualizovat
4. Sehnat si něco s iOS (iPhone, iPad), a přes ten(via DJI GO 4) jsem tam 01.03.0700 nacpal. Přes nic jiného mi to nešlo...

Podařilo se to až na podruhé, nenech se zmást případným prvním nezdarem. Kluci ze servisu Pelikána mají podobnou zkušenost, konzultoval jsem to s nimi...

Z.
Martin.P

#924 Příspěvek od Martin.P »

Díky za radu. Večer to vyzkouším. Jen musím někoho s Jablíčkem sehnat.

Odesláno z mého Redmi Note 4 a podpis odstraním
Zoolx

#925 Příspěvek od Zoolx »

Dej vědět, zda se to povedlo. :)

Z.
Martin.P

#926 Příspěvek od Martin.P »

nikoho s Iphonem sem nesehnal.Ale provedl sem upgrade ovladače na 01.03.550 úspěšně a na první pokus.Ale u mavica se nepovedlo.Při připojení přes DJI asistant vyskočí nová hláška.
podle překladeče: Nekompatibilita firmwaru zjištěná mezi některými moduly a současnými zařízeními
tak zítra zkusím ješte jiný počítač (tento lenovoT420 win 10 64bit)
a přes telefon taky na několikátý pokus nic.

Dneska mi vyskočila hláška:
video cache has stopped decause there is not storage space.You can enable auto clear cache or manually delete cache to get enough space
řešení je jednoduché:
V DJI go v levem horním rohu kliknout na tři tečky
pak v nabídce zase tři tečky
a pak dat clear video cache
třeba se to někomu hodí.
Přílohy
Screenshot_2017-05-14-08-36-58-715_dji.go.v4.png
firmaware+.jpg
Zoolx

#927 Příspěvek od Zoolx »

On je zásadní problém u programátorů DJI, oni musí zaručit kompatibilitu. Podle jejich moderátorů jejich diskuzních fór pracují na odstranění. To ale jednoho neuspokojí, že? Každopádně Ti podle mne nepomůže ani Lenovo, ani win (jakékoliv). Zkoušel jsem to na x počítačích, ale jediný úspěch byl při použitím mého Ipad mini 3, tedy zařízení s iOS, kam jsem šoupl DJI GO... To samé říkali i servisní technici u Pelikána... I jim se to povedlo u problematických Maviců jen tímto způsobem. Je zajímavé, že někteří majitelé Maviců tento problém nemají. Proč, to bůh suď... Nevím...

Z.
mouchanek

#928 Příspěvek od mouchanek »

Kupuje někdo DJI goggles k Mavicu? :)
Zoolx

#929 Příspěvek od Zoolx »

Ne, počkám si na zkušenosti. Když chci FPV, mám P4P+ a Dominátory... Ty DJI Googles mají x zajímavých vychytávek, ale zatím je to moc drahé a neodzkoušené uživateli...

Z.
rumzaisz

#930 Příspěvek od rumzaisz »

Aj by som tie goggles kupil, no stale su vypredane. :-(
...
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“