žádný zázrak od toho nepotřebuju, jen jsem si pořeboval vytisknout nějaké turistické mapy--což je problém, když jsou pak všechny značené více méně červeně
občas se zadaří a něco z toho vypadne v pohodě, ale modrá blbne .
nemáte zkušenosti ijak jsou na tom ty laserové barevné tiskárny?
předpokládám ovšem pouze občasné používání--to je nejspíš problém právě té inkoustovky, když jsem ji kupoval na fotky a mrskal jednu za druhou, tiskla suprově a ani nebyla nijak zásadní spotřeba inkoustu, ale když jsem ji pak zapnul jen občas, tak jen furt chrochtala a odstříkávala po zapnutí neuměrně barvy na počet smysluplných výtisku.
koukal jsem třeba tady na tu laserovku, ale nevím nevím.
https://www.alza.cz/lexmark-cs317dn-d4842584.htm?o=6
už jsem si i ze zoufalství koupil pastelky---teda pasatelky
to by se fakt jeden posral---koupil jsem tam i pernamentní fix--maže se i z papíru
o zásadní kvalitu tisku a věrnost barev mi nejde, jen aby bílá byla bílá a modrá konečně modrá.
chodit si to někam vytisknout je pro muj učel nesmysl, to bych to v nejhoršim tisknul černobíle na laserovce a v nějakém papírnictví snad normální pastelky na obtažení turistických tras seženu.
PS: vím že je nová doba mobilní , internetová a gps navigační--do auta super, na kolo spíš problematické a nepoužitelné, jedině jako orientace kde se momentálně nacházím, jinak zlatá klasická papírová mapa--vyzkoušeno jak navigace v mobilu, tak i klasické navigace, na kolo opravdu problematická záležitost.
to já jen, aby se to od tisku neztočilo proč nepořídím spíš navigaci.
s koupí origo turistických map je to dnes taky problém oproti dobám, kdy byli v každé trafice--když jsi přijel někam kde jsi ji potřeboval.