finančně dostupná domácí barevná tiskárna
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: finančně dostupná domácí barevná tiskárna
No, já nevím...
Mám inkoust Canon, samoresetovací kazety a asi co dva roky koupím čtyři decové flašky ikoustů po stopade. A pak tisknu dle libosti. Žádný problém...
A toto je sada pro úplné tiskové šílence https://eshop.inktec.cz/product/kazety- ... cipem/1395
Teď se dívám, že poslední objednávlka byla před třemi roky, trocha tam ještě je, na podzim asi budu zase objednávat...
Mám inkoust Canon, samoresetovací kazety a asi co dva roky koupím čtyři decové flašky ikoustů po stopade. A pak tisknu dle libosti. Žádný problém...
A toto je sada pro úplné tiskové šílence https://eshop.inktec.cz/product/kazety- ... cipem/1395
Teď se dívám, že poslední objednávlka byla před třemi roky, trocha tam ještě je, na podzim asi budu zase objednávat...
Mimochodem, "stříkačky" od doplňovacích inkoustů jsou naprosto super na skladování a míchaní epoxydů. Má to uzávěr i stupnici, vytlačí se potřebné množství v potřebném poměru a je to.
Za tuto cenu se to vyplatí, i kdyby se ten inkoust měl vylít.
https://eshop.inktec.cz/product/inkoust ... 2x20ml/803
Za tuto cenu se to vyplatí, i kdyby se ten inkoust měl vylít.
https://eshop.inktec.cz/product/inkoust ... 2x20ml/803
zdzd píše:No, já nevím...
Mám inkoust Canon, samoresetovací kazety a asi co dva roky koupím čtyři decové flašky ikoustů po stopade. A pak tisknu dle libosti. Žádný problém....
tak jsem si to taky puvodně představoval, to jsem ovšem netušil, že mi na tiskárně odejde ještě v záruce hlava a po výměně druhá po dalších pár výtiscích.
tak jsem si ještě zkusil nechat doplnít inkoust, ale kdepak, modrou ten canon dávat nechce, takže hlava je určitě po smrti.
s tou barevnou laserovkou ještě uvidim, na nic jiného, než na občasné vytištění nějaké mapy barevný tisk nijak zásadně nepotřebuji, navíc mě nouze donutila to teda vyřešit jinak a docela se mi zdá, že v podstatě nic víc nepotřebuju a je to i přehlednější, než komplet barevný výtisk.
mapu jsem si přez mapy cz turistické poskládal panoramaticky, tři a tři nad sebou k sobě , což dá plus mínus A4, zmenšit mi ta turistická mapa rovnou na A4 nejde, když ji hodně zmenším, zmizí turistické značení, takže jediné, jak se mi na to podařilo vyzrát bylo přez to panoramatické pospojování.
pak jsem na černobílé mapě obtáhnul příslušnou barvou plánovanou část trasy a pouze obtečkoval i zbytek turistických tras a ještě si popsal a barevně véčkama poznačil základní body trasy
poslepované barevné panorama jsem si stáhnul do mobilu jako fotku, takže koplet barevnou turistickou trasu budu mít cestou taky.
mě to obtažení trasy na té černobílé mapě přijde víc přehlednější, tak s tou laserovkou ještě uvidim.
s tou barevnou laserovkou ještě uvidim, na nic jiného, než na občasné vytištění nějaké mapy barevný tisk nijak zásadně nepotřebuji, navíc mě nouze donutila to teda vyřešit jinak a docela se mi zdá, že v podstatě nic víc nepotřebuju a je to i přehlednější, než komplet barevný výtisk.
mapu jsem si přez mapy cz turistické poskládal panoramaticky, tři a tři nad sebou k sobě , což dá plus mínus A4, zmenšit mi ta turistická mapa rovnou na A4 nejde, když ji hodně zmenším, zmizí turistické značení, takže jediné, jak se mi na to podařilo vyzrát bylo přez to panoramatické pospojování.
pak jsem na černobílé mapě obtáhnul příslušnou barvou plánovanou část trasy a pouze obtečkoval i zbytek turistických tras a ještě si popsal a barevně véčkama poznačil základní body trasy
poslepované barevné panorama jsem si stáhnul do mobilu jako fotku, takže koplet barevnou turistickou trasu budu mít cestou taky.
mě to obtažení trasy na té černobílé mapě přijde víc přehlednější, tak s tou laserovkou ještě uvidim.
@pepin Obtažení na ČB(Black and White) jsem taky užíval. A jak jsi psal, tu trasu jsem si po OBTAŽENÍ
dost pamatoval. Smůla nastala ve chvílích, když z té značené bylo nutno uhnout, nebo jsem zakufroval,
nebo mapa nesouhlasila s aktuálním stavem terénu. Pak se v té CELOBAREVNÉ četlo snadněji.
dost pamatoval. Smůla nastala ve chvílích, když z té značené bylo nutno uhnout, nebo jsem zakufroval,
nebo mapa nesouhlasila s aktuálním stavem terénu. Pak se v té CELOBAREVNÉ četlo snadněji.
Hlava nemusí být po smrti.
Do talíře něco destilky, ohřát v mikrovlnce skoro k varu a postavit do toho hlavu. Nechat odmočit a prolévat. Vodu měnit až do čista. Skoro jistě zase pojede.
Do talíře něco destilky, ohřát v mikrovlnce skoro k varu a postavit do toho hlavu. Nechat odmočit a prolévat. Vodu měnit až do čista. Skoro jistě zase pojede.
Vzhledem k tomu, že nejlevnější barevná inkoustovka Canon dnes na Alze stojí méně než tisícovku, se domnívám, že jakékoliv pokusy na oživení hlavy a jiných komponent nestojí za tu námahu. Výsledek je nejistý a spotřebované zdroje včetně vlastního času se dají zužitkovat daleko lépe 
FlyBear píše:Vzhledem k tomu, že nejlevnější barevná inkoustovka Canon dnes na Alze stojí méně než tisícovku, se domnívám, že jakékoliv pokusy na oživení hlavy a jiných komponent nestojí za tu námahu. Výsledek je nejistý a spotřebované zdroje včetně vlastního času se dají zužitkovat daleko lépe
Návrh dobrý. Ale nefunguje, když v sobotu odpoledne nutně potřebuješ tisknout a nějaká barva chybí...
zdzd píše:Hlava nemusí být po smrti.
zkusil jsem, ale je to marný boj,ted už tiskne jen žlutá
ta hlava je mrtvá, už včera jsem proplachoval tu modrou trysku nějakou na to spešl určenou vodičkou, občas si to trochu modré uprne, ale to je všechno.
na inkoustovku definitivně prdim, je mí líto už i toho zničeného papíru.
guchar píše:@pepin Obtažení na ČB(Black and White) jsem taky užíval. A jak jsi psal, tu trasu jsem si po OBTAŽENÍ
to tak zásadní problém není, komplet barevnou mapu mám staženou v mobilu a i nějakou aplikaci, ve které jsou nějaké turistické trasy a ukáže mi, kde se momentálně nacházím, navíc jak jsem psal, neplánovanou část značené trasy si i tak značím--ale už jen barevnými tečkami.
ono se mi na případné změny trasy nikdy moc neosvědčili ani origo papírové turistické mapy, ale spíš buzola a odhad která z cest by asi tak mohla vést tam, kam se potřebuji dostat---často na mapách vubec ruzné místní zkratky nejsou.
dnes je to s navigací pohoda, vozím ještě klasickou navigaci, jako navigace je na cesty i když zadám-- pěší--na prd, ale pokud jen vyhledám cíl--Vesnici--tak mi míří šipka dopředu a vesnice se na mapě otáčí podle toho, kterým směrem jedu---to je docela fajn, občas není problém se někde na lesních cestách pěkně zamotat a ztratit přehled.
akorát je to samozřejmě často bída se signálem jak mobil, tak i gps.
na mobilu to poznám jednoduše, přestane mi hrát internetové rádio
ale když už se s tím slepováním map do panoramatu prdím , tak uvažuji o tom, že bych si je nechával barevně vytisknout ve formátu A3.
v každém případě detailní barevná mapa je občas šílený chaoz a ve spěchu se v ní orientuje ve výsledku někdy docela blbě--zdlouhavě.
uvidím v praxi, nejde o život.
celkom super a dobre pouzitelne su offline mapy od mapy.cz
Dobra a pouzitelna aplikacia. Podrobne mapy.
automet píše:celkom super a dobre pouzitelne su offline mapy od mapy.cz
já mám mobil starej samsung galaxy a tam mi mapy cz nejde nainstalovat.mám ale jiné použitelné aplikace
po pravdě, papírovou mapa mi přijde víc v pohodě, než chaotické posouvání detailu na mobilu, všechno má svoje.
zdzd píše:...Ale nefunguje, když v sobotu odpoledne nutně potřebuješ tisknout a nějaká barva chybí...
To máš sice pravdu, ale tohle zjevně není případ zde diskutovaný již šestým dnem
FlyBear píše:Vzhledem k tomu, že nejlevnější barevná inkoustovka Canon dnes na Alze stojí méně než tisícovku, se domnívám, že jakékoliv pokusy na oživení hlavy a jiných komponent nestojí za tu námahu. Výsledek je nejistý a spotřebované zdroje včetně vlastního času se dají zužitkovat daleko lépe
samozřejmě že máš pravdu, místo čištění hlavy jsem mohl třeba v klidu sedět u RC mánie a pročítat tady ruzná vlákna
Přesně tak
Ušetřil bys papír, jehož zničení ti bylo tak líto a ještě by ses třeba něco zajímavého dozvěděl
Ušetřil bys papír, jehož zničení ti bylo tak líto a ještě by ses třeba něco zajímavého dozvěděl