finančně dostupná domácí barevná tiskárna

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
coro

Re: finančně dostupná domácí barevná tiskárna

#31 Příspěvek od coro »

Myslím že podstatná pointa je, že aj "tisícovky" za lacnú atramentovku je škoda, ak po mesiaci zaschne..
Prípadne ešte ďalšej tisícovky ak nie dvoch za sadu farieb (s uvedeným počtom strán 150 pri 5% pokryttí??)
Občas sa tu objaví správa ako niekomu ani atramentová tlačka nezasychá, ale podľa mňa k tomu chýbajú detaily - nielen presný typ a použité náplne, ale aj spôsob používania. Napríklad niektorej asi môže stačiť nevypínať ju z elektriky a ona si každý deň-dva hlavičky prefúkne? Inej možno treba dať vypľuť jednu stránku (otázka je či to nie je tiež škoda papiera...)..

Mám už doma ten laseroý xerox workcentre 6025. (to isté čo phaser 6020 len s jednoduchým scannerom).
Asi fajn, tlačí, je potichu, veľká nieje, vyzerá celkom normálne.. ale papiere sa dnu nezmestia a kúsok trčia dopredu.
A linux nemá ovládač scanneru, scanuje len do zdieľaného priečinka alebo mailu - nie je to síce problém, ale keď už má navrchu aj obrázok tučniaka (linux) čakal som že ju aj sane nájde a bude normálne scanovať aj z programu.. Vždy sa nechám trochu prekvapiť... :) dúfam že to je jediné. Hlavne teda že nič nezaschne.
coro

#32 Příspěvek od coro »

pepin píše:..
zkusil jsem, ale je to marný boj,ted už tiskne jen žlutá :D
ta hlava je mrtvá, už včera jsem proplachoval tu modrou trysku nějakou na to spešl určenou vodičkou, občas si to trochu modré uprne, ale to je všechno.
na inkoustovku definitivně prdim, je mí líto už i toho zničeného papíru.

No napadá ma, či sa tým varením a čistením neodplavilo "zlato" z nejakého konektoru či kábliku či ako sa elektricky pripája hlava - hlavne keď už je druhá a závada je rovnaká, hľadal by som chybu hlbšie.. Neber to ale moc vážne, len som sa tak zamyslel.
FlyBear

#33 Příspěvek od FlyBear »

coro píše:Myslím že podstatná pointa je, že aj "tisícovky" za lacnú atramentovku je škoda, ak po mesiaci zaschne..
Prípadne ešte ďalšej tisícovky ak nie dvoch za sadu farieb (s uvedeným počtom strán 150 pri 5% pokryttí??)
Občas sa tu objaví správa ako niekomu ani atramentová tlačka nezasychá, ale podľa mňa k tomu chýbajú detaily - nielen presný typ a použité náplne, ale aj spôsob používania. Napríklad niektorej asi môže stačiť nevypínať ju z elektriky a ona si každý deň-dva hlavičky prefúkne? Inej možno treba dať vypľuť jednu stránku (otázka je či to nie je tiež škoda papiera...)..

Jo, je to přesně tak. A myslím, že se to tu již jednou před časem probíralo.

Inkoustovky nemají rády dlouhé prostoje.
Takže v dnešní době levných tiskáren je malá laserovka pro občasné domácí použití asi to nejlepší řešení.

Na tisk fotek v dobré kvalitě je ale inkoust v podstatě "nepostradatelný", takže sám mám doma kromě laseru taky inkoustovku Canon. Pokud netisknu fotky a tiskárna tedy spí, tak jednou týdně nebo jednou za čtrnáct dní (jak kdy si vzpomenu) proženu tiskem aspoň jeden papír. Mám na to speciálně vytvořenou stránku, jejíž obsah zajistí použití všech trysek a umožní i vizuální kontrolu kvality tisku. Tím pádem nic nezasychá.

Naposledy mi odešla před několika lety inkoustovka Canon, ovšem nikoliv zaschnutím. Něco s elektronikou. Nemělo smysl při těch cenách nic opravovat, to se vůbec nevyplatí, dokonce ani kupovat náhradní díly a bastlit něco doma - prostě šla z domu a koupila se nová...
jio

#34 Příspěvek od jio »

"Inkoustovky nemají rády dlouhé prostoje. "

Mám doma už hodně dlouho multifunkci 'Canon pixma MP510. Tisknu tak jednou, dvakrát do roka v jednotkách co do počtu stránek. Inkoust používám podle nálady originál i neoriginální. Tiskárna za celou dobu nikdy nezaschla, jen si po každém zapnutí (nejčastěji sken) vždy odplive inkoust. Ve výsledku pak asi zůstane více inkoustu v plivátku, ale nic nezasychá.
Tím chci naznačit, že zde převládající názor o zasycháni nemusí být univerzální.
pepin

#35 Příspěvek od pepin »

jio píše:"Inkoustovky nemají rády dlouhé prostoje. "

.

to bude právě nejspíš muj problém, nakonec jsem teda koupil lejzrovku canona

https://www.alza.cz/canon-i-sensys-lbp7 ... 17.htm?o=8

na tisk map ta kvalita stačí uplně v pohodě,cena origo náplní ještě jde navíc na canona nebude co jsem koukal problém koupit ještě levněji náhradu.
že by to nějak brutálně při tisku rachtalo, jak píšou v recenzích mi nepřijde, prostě lejzrovka.

mapy vytištěný, auto napakovaný, tak razím na víkend na Sázavu :lol:

Guchare a měl jsi pravdu, když zatím vlastně přesně nevím, kam se a po které ztezce vydám, tak je ta černobílá mapa opravdu prd platná.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Celeron »

coro píše: Napríklad niektorej asi môže stačiť nevypínať ju z elektriky a ona si každý deň-dva hlavičky prefúkne?

Jo, tak to je přesně případ mýho Brothera MFC 6490 CW. Stačí nevytahovat z elektriky a on se o hlavy postará sám. A kdyby náhodou došel inkoust, začne řvát po zapnutí PC jeho Control Center.
Jirka
Steve

#37 Příspěvek od Steve »

pepin píše:
......
na mobilu to poznám jednoduše, přestane mi hrát internetové rádio :lol:
.....

Přiznám se, že by mě v přírodě nenapadlo poslouchat internetové rádio ;-)
Nic ve zlém, musel jsem ;-)
pepin

#38 Příspěvek od pepin »

Steve píše:
Přiznám se, že by mě v přírodě nenapadlo poslouchat internetové rádio ;-)
Nic ve zlém, musel jsem ;-)

v pohodě, každej jsme jinej, já muziku rád i v přírodě,

PS: já tento víkend jezdil po kopcích---při tom poslouchal internetový rádio.

jak jsi strávil tento víkend ty?

kdy jsi naposled strávil v přírodě 20- 50km?

taky nic ve zlém, před lety jsem jezdíval vandry s kytarou, dnes hold jezdím s internetovým rádiem :D
guchar

#39 Příspěvek od guchar »

@pepin " ... když zatím vlastně přesně nevím, kam se a po které stezce vydám, tak je ta
černobílá mapa opravdu prd platná."
Mapy vojenské speciální, historie - III. vojenské mapování
- Vojenské mapy speciální 1:75 00
"Rukopisné originály topografických sekcí byly jedenáctibarevné,
odvozená mapa 1 : 75 000 se však tiskla pouze jednobarevně, tj. pouze v černobílém provedení..."

podrobné mapy byly ovšem v 50. letech podle sovětského vzoru a doporučení tajné
"Při orientačním běhu se závodilo na přežívajících starších mapách běžně používaných při pěší turistice.
Byly to mapy vojenského původu v měřítku 1:75 000, tzv. speciálky. Jen na některých byly
lesy vyznačeny zeleně, všechna ostatní kresba byla černá. Terén byl znázorněn šrafováním...
hlavně v letech 1967 - 69. Byl to vrchol éry "zeleňavek", nazývaných tak podle zelené barvy pro lesy..."
- A JAK SE PODLE NICH BĚHALO (OB - ROB)
pepin

#40 Příspěvek od pepin »

guchar píše:-------------------

néé, už opravdu v pohodě, ale měl jsi opravdu pravdu :lol:

že černobílá obtažená barevně je uplně na prd, pokud tu trasu nakonec změním.

dnes jsem navíc i přejížděl zkratou mezi jednou a druhou turistickou cestou--občas jsou ty turistycký nevhodný pro kolo--koloběžku a je lepší to vzít po delších cestách, ale v pohodě sjízdných, takže kombinace tištěná mapa--mobilní aplikace ,klasická autonavigace a i kompas.

zvlášt v lese moc nefunguje ta holubí orientace, že vím opravdu kde jsem a kterým směrem mám na kterém rozcestí pokračovat--v lese je bohužel problém i s gps, jediný co pak opravdu funguje je kompas a tištěná mapa.

už jsem ale v poho a s tím, jak mi to funguje si už vystačím, jen bych si přál, abych u té laserovky už jen řešil že došel toner a né, že se vysere, ten tisk samozřejmě není tak super, jako u inkoustovky, ale na ty mapy opravdu uplně v pohodě.
Steve

#41 Příspěvek od Steve »

pepin píše:
v pohodě, každej jsme jinej, já muziku rád i v přírodě,

PS: já tento víkend jezdil po kopcích---při tom poslouchal internetový rádio.

jak jsi strávil tento víkend ty?

kdy jsi naposled strávil v přírodě 20- 50km?

taky nic ve zlém, před lety jsem jezdíval vandry s kytarou, dnes hold jezdím s internetovým rádiem :D

Na čundry jsem kdysi jezdil, ale s kytarou mi to nešlo....
I pod širákem jsme spávali.
A jako kluk na táborech, ve škole braňáky...

No víkend - včera jsem byl na modelářské akci na Medlánkách - něco vlakem, pak šalina, zbytek pěšky...ale dlouhodobě už dlouho ne - chodívali jsme na výšlapy 25-50 km, ale už je to dávno, co jsem byl naposled...

Ale to už jsem off ;-)
pepin

#42 Příspěvek od pepin »

Steve píše:
No víkend - včera jsem byl na modelářské akci na Medlánkách -

Ale to už jsem off ;-)

jinými slovy--včera randál na modelářském letišti který nejspíš obtěžuje všechny přilehlé vesnice a mě vyčítáš příjemnou muziku do rytmu při jízdě na koloběžce :lol:

Ale to jsme pak opravdu off :wink:

ale jinak v pohodě :wink:
guchar

#43 Příspěvek od guchar »

@pepin "... jen bych si přál, abych u té laserovky už jen řešil že došel toner a né, že se vysere,..."
Pokud jsi koupil uvažovanou Canon i-SENSYS LBP7018C tak už z principu
Canon by tě neměl zklamat. To bys musel mít opravdu velký pech.
Steve

#44 Příspěvek od Steve »

pepin píše:
jinými slovy--včera randál na modelářském letišti který nejspíš obtěžuje všechny přilehlé vesnice a mě vyčítáš příjemnou muziku do rytmu při jízdě na koloběžce :lol:

Ale to jsme pak opravdu off :wink:

ale jinak v pohodě :wink:

... jsi mě rozesmál :-)))))))
Bylo to Openscale a ten rachot vytáčenych gumových svazku soutěžních maket - Dvacetinek byl opravdu ohlušující :-)
Ale bylo tam krásně ;-)
pepin

#45 Příspěvek od pepin »

Steve píše:
... jsi mě rozesmál :-)))))))
Bylo to Openscale a ten rachot vytáčenych gumových svazku soutěžních maket - Dvacetinek byl opravdu ohlušující :-)
Ale bylo tam krásně ;-)

jéé, tak to si mě opravdu dostal :D :D :D :D

gumáčka jsem neviděl už ani nepamatuju, to muselo být super.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“