Co se zde nesmí vyslovovat

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
OK2BUH

Re: Co se zde nesmí vyslovovat

#106 Příspěvek od OK2BUH »

zdzd píše:Myslíš že jen oni? Jestli se nepletu, vykoledovali ten zákaz pro VŠECHNY modely.

Je to pravda ale nejde s tím nic dělat, to je prostě vývoj doby. Může za to komercializace. Výrobcům nikdo nezakáže to vyrábět a nemůžeme se zlobit na lidi, že to kupují. Kdyby neexistovaly koptéry tak by zaplavily svět stabilizované vrtulníky s GPS a kamerami. To by bylo ještě nebezpečnější. Podobně nasraní byli kdysi cyklisté na motoristy. Kvůli nim se zavedly předpisy a omezení.
Amper

#107 Příspěvek od Amper »

Ten zakon je celej veselej. Je tam napr. „Na území národních parků mimo zastavěná území obcí a zastavitelné plochy obcí je zakázáno provozovat letadla způsobilá létat bez pilota nebo modely letadel.“

Takze pokud budes letat s copterou bez GPS mezi barakama ve vesnici tak jsi uplne v pohode :-D

A mimochodem - aktualne se dohaduje KRNAP s pilotama ze zakon zakazuje letani vsem. Vcetne vetronu a padackaru. Takze modely jsou v tomto pripade az to nejmensi. Jinak to ze idioti s hrackama od cinana nebo DJI letaj kde je napadne me to taky stve - po tom co jsem videl reklamu na DJI Spark (co zaber to bezpecnostni peklo) jsem zacal vazne uvazovat ze misto dodelani rozestavene hexy se vrhnu na stavbu Peacemakera a zacal jsem uvazovat o Hughesove Huse na motory z 250tek.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=a_KVQAcMZc4[/youtube]

Veta ve videu ze ma clovek resit lokalni regulace kvuli letani nad lidma me fakt dostala. Docela by me zajimalo zda budou vsichni prodejci upozornovat kupujici na Doplnek.X. Predpokladam ze ne a bude to jeste vetsi peklo nez s Mavicem.

Ale treba je to jen tim ze starnu a stve me ze s technologickym zazrakem ted bude litat kazdej frikulin.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
zdzd

#108 Příspěvek od zdzd »

Amper píše: Jinak to ze idioti s hrackama od cinana nebo DJI letaj kde je napadne me to taky stve - po tom co jsem videl reklamu na DJI Spark ...

Bacha, koleduješ si.

Já se tu před časem zmínil: "Blbé je hlavně to, že se to valí i na klasické modely. Díky blbům s kopterámi. Ach jo..."

A strhla se mediální mela, že se se vymezuji vůči kopteristům, že už je to za čárou, a tak dále, a tak dále. Oni totiž nečtou "blbům s kopterámi" jako blbi mezi nimi, ale jako kopterista = blb.

Když by kupříkladu banda rozrajtovala a zničila letištní plochu a napsal bych, že je po ní "Díky blbům s čtyřkolkami. Ach jo...", tak je každému jasné, že jde o těch několik konkrétních. Ale jakmile zmíníš kopteristy, jdou proti tobě jako jeden muž. Raději ani nepřemýšlím nad tím, proč se všichni automaticky zařazují do té nebezpečné skupiny.

Zkrátka, riskuješ.
Amper

#109 Příspěvek od Amper »

vzhledem k tomu ze patrim mezi copteristy tak asi nebudu osocen ze urazim vsechny :-D a za tim ze valna vetsina poruseni D.X na Youtube jde za strojema od DJI si stojim :-D :-D :-D

Dokud me TomasC neda ban tak jsem v pohode, to ze lidi nemaj radi kdyz jim clovek treba pripomene ze nelitaj uplne spravne jsem si uz zvykl.

Prave proto ze coptery mam me to stve. A neni to proto ze ja nemam tak hezky videa, jak me napsal jeden borec na FB po tom co jsem mu pripomel ze nad Plzni litaj Sokolove do nemocnice. Vzit Phantoma, v noci vzletnout do par stovek metru nad mesto, tam se otocit (a jeste trhane protoze nemel ani 3ax gimbal) a pak to dat na knihu ksichtu nepovazuju za nejake zazracne video ale dav co nikdy nic podobneho nevidel samozrejme tleska.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
pokuta

#110 Příspěvek od pokuta »

zdzd píše:
Bacha, koleduješ si.

Já se tu před časem zmínil: "Blbé je hlavně to, že se to valí i na klasické modely. Díky blbům s kopterámi. Ach jo..."

A strhla se mediální mela, že se se vymezuji vůči kopteristům, že už je to za čárou, a tak dále, a tak dále. Oni totiž nečtou "blbům s kopterámi" jako blbi mezi nimi, ale jako kopterista = blb.

Když by kupříkladu banda rozrajtovala a zničila letištní plochu a napsal bych, že je po ní "Díky blbům s čtyřkolkami. Ach jo...", tak je každému jasné, že jde o těch několik konkrétních. Ale jakmile zmíníš kopteristy, jdou proti tobě jako jeden muž. Raději ani nepřemýšlím nad tím, proč se všichni automaticky zařazují do té nebezpečné skupiny.

Zkrátka, riskuješ.

Tento příspěvek se mě velmi líbí.
- x - x - x - x - x -
Sám jsem upozorňoval své okolí před několika lety, co hrozí, nebude-li tvrdě potlačováno a mýceno hned v počátcích to zhovadilé chování, kterého se dopuštěli jak majitelé modelů letadel a vrtulníků, tak především koptér.
Tolerance napomohla a nyní máme...
OK2BUH

#111 Příspěvek od OK2BUH »

Tady ten nový zákon o národních parcích má platit ode dneška 1.6. Neplatí jen pro modeláře ale i pro velká letadla. Navrhl si to KRNAP a poslanci to odmávali aniž by tušili, že na to nemají pravomoc. Správcem vzdušného prostoru ČR je výhradně ÚCL a nikdo jiný. ÚCL by musel vydat patřičnou vyhlášku a změnit letecké mapy. Pokud vím tak se nic takového nepřipravuje.
winter

#112 Příspěvek od winter »

zdzd píše:Myslíš že jen oni? Jestli se nepletu, vykoledovali ten zákaz pro VŠECHNY modely.

Vidím, že se tu nakonec shodneme, že je to jen "pára z modelářskýho .....". Už od začátku kdy se dro-ny dostali do rukou laické veřejnosti to spělo k tomu, že budou všem ostatním modelářům dělat jen potíže ve smyslu zákazů a omezení ze strany ÚCL. Jsou mezi nimi výjimky, ale ty jsou i mezi uprchlíky. Jeden z tisíce je gut. :-D ***winter***
Steve

#113 Příspěvek od Steve »

Odhlasovaný zákon možná z hlediska legislativy není platný, nicméně u nás více než kde jinde platí, že " stokrát opakovaná lež se stává pravdou".
Zejména u Doplňku X mám velmi silný dojem, že se tak vehementně doporučuje, až bude jeho znalost a plnění samozřejmou podmínkou stavby i vlaštovky...

U těch národních parků by to stejně navlékli na obecné rušení zvěře či růstu kytiček, tak jako to platí už teď pro vstup do těchto lokalit.
Dron nebo hulákáni... může to rušit, ale často podobné nařízení vyjde jako jít na vrabce s kanónem.
Steve

#114 Příspěvek od Steve »

Ten modrý text tady vyskočí vždy, když se v textu objeví "dron" ?
Nevidím to tady poprvé.
Vypadá to totiž tak, jako že jsem napsal a zdůraznil nějaký názor.
Není podstatné, jestli s definici souhlasím nebo ne, ale je tu vloženo něco, co jsem nenapsal......
Naposledy upravil(a) Steve dne pát 02.06.2017 8:28, celkem upraveno 1 x.
Steve

#115 Příspěvek od Steve »

Asi ano.
Už je to tam zase....:-(
FlyBear

#116 Příspěvek od FlyBear »

A proč myslíš, že se toto vlákno jmenuje "Co se zde nesmí vyslovovat" :?:

Dané sprosté slovo se zde na fóru nesmí nikde psát, jinak je serverem automaticky doplněno tím modrým tam tím (ani to se zde nesmí příliš kritizovat), klidně několikrát za sebou v jediné větě :) Příspěvky se tak stávají nečitelnými. A nedej Bože, aby to slovo někdo napsal do názvu vlákna - to pak v TapaTalku dělá divy.

Takže ti nezbyde nic jiného, než se přizpůsobit a to slovíčko nějak obcházet, aby na něj server nepřišel :)
Všeobecně se docela vžilo "dr0n".

Jo, a moc o tom tady nediskutuj. Ani to není přijímáno s nadšením - pokud máš k tomu jakékoliv poznámky, piš SZ přímo na administrátora (nikoliv na moderátory - ti by tě stejně odkázali na admina).
Steve

#117 Příspěvek od Steve »

Budu to respektovat ;-)
pokuta

#118 Příspěvek od pokuta »

On ten výraz ani není potřeba.
Lze použít termín koptér.
A pokud někdo potřebuje vystihnout komerčnost, pak fotokoptér či trochu hanlivěji třeba šmírkoptér.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od jyrry »

Mam oblibeny termin "brtuloid" ale oni to delaji i okridlene... :?
jyrry.webnode.cz
Amper

#120 Příspěvek od Amper »

to ze clovek foti/nataci neni duvodem pro to aby to bylo komercni. Komerci z toho dela letani/foceni za penize. Pokud budes letat s modelem (tj. ne copterem) nejake show pro firmu a ta ti za to da par kacek tak je to uplne stejne komercni pouziti jako kdyz copter toci.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“