PROFI TX 12 vysílač

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
eco

Re: PROFI TX 12 vysílač

#46 Příspěvek od eco »

Vážka píše:Ahojte, uvazuju o novem vysilaci, protoze me diky vypadkum signalu zklamal Spektrum DX9. Muzu se zeptat kolik ma VF modulu a anten Tx12 a jak jsou uvnitr poskladane? Kvalita signalu je pro me na prvnim miste.
Budu srovnavat asi jen s Jeti. Puvodne jsem pokukoval jeste po Horusovi, ale nejak k nemu taky nemam duveru.

A taky nemuzu najit u Pelikana tu sadu se tremi prijimaci, poradite?

Pokud vím, tak má jeden modul. Nicméně lítám se systémem M-link od roku 09 a nikdy jsem neměl problém.
Přijímače mám od malých 7kanálů až po duální.
MPX Royal SX 2,4Ghz...F3J Enjoy3
Vážka
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Vážka »

........Diky :)
ASW-17, Sea Beaver, Piper PA-18 Super Cub
JETI DS-16
Jack 292

#48 Příspěvek od Jack 292 »

Vážka píše:Ahojte, uvazuju o novem vysilaci, protoze me diky vypadkum signalu zklamal Spektrum DX9. Muzu se zeptat kolik ma VF modulu a anten Tx12 a jak jsou uvnitr poskladane? Kvalita signalu je pro me na prvnim miste.
Budu srovnavat asi jen s Jeti. Puvodne jsem pokukoval jeste po Horusovi, ale nejak k nemu taky nemam duveru.

Já používám Profi TX 12 téměř rok a neměl jsem jediný problém s dosahem i když má zabudovanou anténu. Mám to odzkoušený od malých přijímačů až po velké.

Díval jsem se do nabídky Pelikána a pořád ji tam má jako limitovanou sérii. Nejlevnější je ale u Kostky!
Naposledy upravil(a) Jack 292 dne úte 12.09.2017 8:40, celkem upraveno 1 x.
Jack 292

#49 Příspěvek od Jack 292 »

Já používám Profi TX 12 téměř rok a neměl jsem jediný problém s dosahem i když má zabudovanou anténu. Mám to odzkoušený od malých přijímačů až po velké.

Díval jsem se do nabídky Pelikána a pořád ji tam má jako limitovanou sérii. Nejlevnější je ale u Kostky!
Naposledy upravil(a) Jack 292 dne úte 12.09.2017 8:41, celkem upraveno 1 x.
Jara11

#50 Příspěvek od Jara11 »

Ahoj kolegové, včera jsem připojil Royal Pro16 k PC a ejhle nabízí to upgrade na novou verzi softu. Raději jsem neodklepl, abych si něco nezmastil. Mám tam asi 5 modelů až po osmi servové křídlo a nerad bych znovu pípal. Nemáte někdo potuchu, co nová verze nabízí navíc, nebo co mění? Jestli se nepletu to co tam mám je 3.42 , nebo 3.43, teď nevím přesně, s tím jsem to cca před 5 roky koupil. Děkuju za poznatky. Jarda
Ventus3 5.33m - EMS,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,XB-8 ,FrSky 20X,
eco

#51 Příspěvek od eco »

Ahoj, je verze 3.50 = totéž co 3.42 jen je logo Royal SX
Pak je 3.53, tam přidali nějaké věci ohledně telemetrie a ovládání jejich stabilizace Wingstabi, ta verze 3.55 neuvádí žádné změny, je to asi oprava chyb v 3.53.

více zde:
http://wiki.rc-network.de/index.php/Multiplex_Firmware
Jara11

#52 Příspěvek od Jara11 »

Děkuju, tak jsem o nic nepřišel. Uvítal bych tak možnost měnit zobrazení telemetrických dat. Např. mít na jedný obrazovce napětí Rx a aktuální ýšku, aby se nemuselo přepínat,nebo změnu pípání na souvislé pískání u měření stoupání-klesání. To by snad mělo jít pomocí multimate, ale nevím.
eco

#53 Příspěvek od eco »

Jara11 píše:Děkuju, tak jsem o nic nepřišel. Uvítal bych tak možnost měnit zobrazení telemetrických dat. Např. mít na jedný obrazovce napětí Rx a aktuální ýšku, aby se nemuselo přepínat,nebo změnu pípání na souvislé pískání u měření stoupání-klesání. To by snad mělo jít pomocí multimate, ale nevím.

Pořadí čidel nastavíš tím Multimate...

Lepší ovládání obrazovek(přepínání) by měla řešit ta verze 3.53 (3.55)
Je to podrobně popsáno u MPX.de
Jara11

#54 Příspěvek od Jara11 »

Někde jsem dohledal, že by přepínání obrazovek mělo jít tím kolečkem v pravým a levým rohu. Nakonec jsem ale pořídil Skyassistanta, protože koukat na displej je stejně problém. Tak až dorazím dom, zkusím stáhnout novou verzi a uvidím.
Ivoš K

#55 Příspěvek od Ivoš K »

Zdravím po delší době příznivce Multiplexu.
Pořád řeším použití TX 16 na pozemní techniku. Na letadla je jasná. V některých případech je 16 kanálů málo a použití dvou přijímačů
je trochu komplikované. Multiplex nemá zamykání přijímačů k dané paměti. Chodit k modelu a přepínat tam přijímače
není to pravé ořechové. Už jsem došel i tak daleko, že jsem koupil FRSKY Taranis X9E. S druhým HF modulem
umí 32 kanálů a všechny se ladí v jednom softu. Měl jsem ji prvně půjčenou od kolegy z práce a říkal si bude to dobrý
zvyknu si. Bohužel (možná bohudík) tomu nemůžu přijít na chuť a už je na modelbazaru. Nakonec jsem přišel na jednoduchý způsob
jak použít víc přjímačů a přepnout je na dálku. V předcházejících příspěvcích byla řeč o potenciometrech a hal sondách. Jsem rád,
že Multiplex má potenciometry. Hal sondám moc nevěřím, je to pořád magnetické pole, které se dá snadno ovlivnit.
Proč třeba Futaba u vysílačů za 80000 má potenciometry. Asi k tomu mají důvod.
eco

#56 Příspěvek od eco »

Ivoš K píše:Zdravím po delší době příznivce Multiplexu.
Pořád řeším použití TX 16 na pozemní techniku. Na letadla je jasná. V některých případech je 16 kanálů málo a použití dvou přijímačů
je trochu komplikované. Multiplex nemá zamykání přijímačů k dané paměti. Chodit k modelu a přepínat tam přijímače
není to pravé ořechové. Jsem rád,
že Multiplex má potenciometry. Hal sondám moc nevěřím, je to pořád magnetické pole, které se dá snadno ovlivnit.
Proč třeba Futaba u vysílačů za 80000 má potenciometry. Asi k tomu mají důvod.

MPX nemá zamykání přijímačů, nicméně jsem náhodou narazil na vlastnost, že si nějak pamatují, s kolika kanály z rádia jsou spárované. Jestli je v paměti vysílače model s třeba 7 výstupy, je spárován na 7 výstupů, tak s jiným počtem se nerozjede.
Snad jsem to popsal srozumitelně...
Ivoš K

#57 Příspěvek od Ivoš K »

To jsem netušil, vyzkouším to i když v mém případě to asi nebude mít význam. Mám ještě jeden problém,
v návodě to nikde nemůžu najít. Potřebuju dát na jeden ovladač tři funkce a přepínat je třípolohovým přepínačem.
Tři stavy mi fungují jen na letové režimy jinak je třípolohový přepínač ve stavu 1-0-0 prostřední poloha je vždy vypnutá.
Dělám něco špatně, nebo to tak opravdu je? K Pelikánovi jsem zatím nevolal, nechci zbytečně otravovat.
U MC 4000 to jde naprosto bez problémů.
eco

#58 Příspěvek od eco »

Myslím, že to musí jít. Je potřeba to definovat v menu funkce(kanály) a v menu přepínače.
Podle mne si můžeš dát ne přepínač kolik funkcí chceš.
Ivoš K

#59 Příspěvek od Ivoš K »

Reaguju trochu se zpožděním, ale neměl jsem moc času. Třípolohový přepínač funguje pouze s letovými režimy.
Tak jak to potřebuju já to prostě nefunguje. Střední poloha je pořád vypnutá.
Mám ještě dotaz na uživatele Multiplexu, jestli někdo neví jak najít sekvencéry na podvozek. Návod mám
ještě pro starší verzi softu a tam to samozřejmě není. Mám staženou poslední verzi 3.34. Předpokládám,
že je to stejná verze jako v Master edition.
Jara11

#60 Příspěvek od Jara11 »

Můj příspěvek sice nereaguje na předchozí, ale pokud někdo vládne Aj, třeba by se to hodilo. Zcela jsem ale nepochopil použití:
https://www.lindinger.at/media/pdf/9710 ... mpx-EN.pdf
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“