Easy Glider Electric PRO
Re: Easy Glider Electric PRO
Ahoj
brzo budu stavět svého už čtvrtého EG chtěl bych ho postavit jako bezmotorového, nebo alespoň bych to chtěl zkusit. Motor tam můžu přidat kdykoliv...
Startoval bych to gumicukem!
Jakou gumu koupit a kolik k ní silonu? Kolik metrů gumy koupit abych dostal EG co nejvýš, ale celé to už nebylo přehnané.
brzo budu stavět svého už čtvrtého EG chtěl bych ho postavit jako bezmotorového, nebo alespoň bych to chtěl zkusit. Motor tam můžu přidat kdykoliv...
Startoval bych to gumicukem!
Jakou gumu koupit a kolik k ní silonu? Kolik metrů gumy koupit abych dostal EG co nejvýš, ale celé to už nebylo přehnané.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Wormsnake píše:Startoval bych to gumicukem!
Tak soutěžní rozměry jsou = 25m gumy o průměru 8mm a 125m silonu o průměru 1-1,2mm. Na normální lítání bych pro Tebe volil 20m gumy a 100m silonu.
Guma se používá ta opředená, ale má velkou razanci a přednost bych dal té z HK modré. Ta má průměr taky 8mm a tah je takový pozvolný plynulý. Já mám doma tu červenou gumu z HK a ta má průměr 6mm a je spíše na RC házedla a lehčí větroně. Jinak z HK prodávají gumu v délce 10m, tak musíš koupit dvě a navázat.
Stačí?
Tu modrou gumu jsem na HK nenašel...
Červenenou tu myslíš tuhle? https://hobbyking.com/en_us/hobbykingr- ... -cord.html
Moc se může guma napnout?
Červenenou tu myslíš tuhle? https://hobbyking.com/en_us/hobbykingr- ... -cord.html
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
HB-D8T Brushless
HB-D8T Brushless
Wormsnake píše:Tu modrou gumu jsem na HK nenašel...
Jojo, to je ta červená co mám a její napnelismus je 1:5. Takže těch 10m jsem mohl natáhnout na 50m. Ale na RC házedla jsem víc jak 40m netahal. K tomu jsem měl 50m silonu.
S tou modrou Ti neporadím, ale bejvala tam. Třeba tady píchne někdo jiný ...
- Vážka
- Kontaktovat uživatele:
Ahojte, přistál mi doma EGE 4.
Rád bych se zeptal, jestli ho už někdo má a kolik mu vychází váha?
Rád bych se zeptal, jestli ho už někdo má a kolik mu vychází váha?
ASW-17, Sea Beaver, Piper PA-18 Super Cub
JETI DS-16
JETI DS-16
U mě zatím taky jenom přistál, chci použít o něco lehčí (cca o 30 g) baterku, kterou mám doma, jinak obdobné komponenty jako ty doporučené výrobcem...
- Vážka
- Kontaktovat uživatele:
Tak mám EGE-ho 4-ku hotovýho.
Váha mi vychází vč. AKU 1019g a to jsem do ocasu ještě nacpal karbonovou trubku 8/7mm, takže dobrý.
Včera už lítal, ale byl velkej vítr okolo 12m/s, takže byl spíš boj než let. Lítal slušně, tak jak má.
Počkám s dalším letem na klidnější počasí.
Tady je foto:
Váha mi vychází vč. AKU 1019g a to jsem do ocasu ještě nacpal karbonovou trubku 8/7mm, takže dobrý.
Včera už lítal, ale byl velkej vítr okolo 12m/s, takže byl spíš boj než let. Lítal slušně, tak jak má.
Počkám s dalším letem na klidnější počasí.
Tady je foto:
JETI DS-16
JETI DS-16
Vypadá pěkně 
Jak Ti na tom drží ta barva? Používal jsi ten Multiplexáckej primer??
Jak Ti na tom drží ta barva? Používal jsi ten Multiplexáckej primer??
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
- Vážka
- Kontaktovat uživatele:
Díky,
používám spraye na lexan od Tamiye nebo RC Colour Spray a drží super.
používám spraye na lexan od Tamiye nebo RC Colour Spray a drží super.
JETI DS-16
JETI DS-16
-
HONZIK 22
HOLA HOLA tak by me s odstupem času zajimalo, paklize by jsi to chtel zverejnit z ktereho modelu ve Tvem portfoliu mas nejvetsi radost ve smyslu ,, relax,, modelare.
Naposledy upravil(a) HONZIK 22 dne ned 11.06.2017 21:00, celkem upraveno 1 x.
- Vážka
- Kontaktovat uživatele:
Asi Robin od AZERa, toho neprodám nikdy.
Ale teď něco podobného čekám od EGE-ho, ale je lehčí, takže bude asi do skoro úplného bezvětří.
Ale teď něco podobného čekám od EGE-ho, ale je lehčí, takže bude asi do skoro úplného bezvětří.
JETI DS-16
JETI DS-16
-
HONZIK 22
Diky ja si to myslel Robin je hodny a nezaludny, K3600 šperk, křupnout bych ho nechtel. EG bude taková,, holka pro všechno to je jasne,ale bude se muset nejak vyresit jak dostat balast do te hranate laminatove inovace.Pak bude i do vetru.
- Vážka
- Kontaktovat uživatele:
JO je to jak píšeš.
A, já blb tu hranatou trubku u EGE-ho zalepil (nedošlo mi to)
a teď to budu muset nějak odvrtávat nebo co.
A, já blb tu hranatou trubku u EGE-ho zalepil (nedošlo mi to)
a teď to budu muset nějak odvrtávat nebo co.
JETI DS-16
JETI DS-16
EG je holka pro všechno. Termikuju s ním, natáčím s ním, FPVčkuju s ním, i jsem s ním svahoval, přistávám do trávy, do ruky i na kamenný nádvoří 
Podle účelu dávám velký/menší baterky nebo závitovou tyč do té laminátové (mám ten předposlední typ).
Jediný, co pořádně neumí je natáčet klidný záběry v silnějším větru (od 5 m/s)...nebo to spíš neumím já a neumím s ním rozumně (čti rychle a elegantně) nastoupat třeba do 500m, to ale asi taky bude pilotem
Podle účelu dávám velký/menší baterky nebo závitovou tyč do té laminátové (mám ten předposlední typ).
Jediný, co pořádně neumí je natáčet klidný záběry v silnějším větru (od 5 m/s)...nebo to spíš neumím já a neumím s ním rozumně (čti rychle a elegantně) nastoupat třeba do 500m, to ale asi taky bude pilotem
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Dávám dohromady starého EG, který měl rozšmelcovaný celý předek, tak jsem mu "vytvořil nový". Někde na netu jsem zjistil jeho délku a těžiště. Délka by měla být 1130mm (asi i skuželem?) a těžiště 75mm od náběžky. Spíše mi zajímá jen to těžiště, délku tak neřeším. Na světě je již čtvrtá verze, tak mne zajímá jestli je u všech verzí stejné těžiště, těch 75mm, nebo se to verze od verze liší. Vypadá to, že já budu mít nejspíše verzi první, neb léta letoucí se to darováno válelo bez povšimnutí, a až nyní nadešel ten správný čas ho dastat opět do vzduchu.
Co neubrzdíš neukecáš.