Svařovací invertor - doporučte

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

Re: Svařovací invertor - doporučte

#16 Příspěvek od Jindra_S »

A láhve/ventily jsou stejné?
Je tam nějaký std. typ konektoru?
-
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od jozefbb »

Ved uz neblbnite, lebo niekto bude chciet nakoniec pouzit na zvaranie stare sifonove bombicky

Odoslané z P00C a podpis odstránim
LittleFalco

#18 Příspěvek od LittleFalco »

Už asi dvacet let foukáme v klubu do piva kysličník z CO2 hasičáku, flašku plní v požárních potřebách. Zatím jsem nezaznamenal náznak olejnaté chuti či podobného znečištění. Asi tak.
Zpátky doma, v kopcích :-)
Kreyson

#19 Příspěvek od Kreyson »

Asi tak co? Já jsem jen napsal, že existuje ten plyn od dodavatele v různé kvalitě. Ten technický smrdět nemusí, nemusí mít ani žádné cizí příměsi, ale dodavatel to nezaručuje. Taky je potřeba si uvědomit, že u toho piva se kysličník používá jako hnací plyn, kdežto u sifónu v podstatě jako potravina.
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Jindra_S »

Měl jsem na mysli, zda jsou stejné např. konektory/koncovky a popřípadě tlak. Popravdě netuším, jaké koncovky a jaké tlaky se používají na svařování a pro plnění.

Zkusím dotaz položit jinak. Představa je mít jednu láhev a využívat ji jednou na svařování a jednou na plnění CO2 - podle toho, co je aktuálně potřeba. Je to možné nebo tomu něco brání?
-
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Jindra_S »

jozefbb píše:Ved uz neblbnite, lebo niekto bude chciet nakoniec pouzit na zvaranie stare sifonove bombicky

Odoslané z P00C a podpis odstránim

https://www.svarbazar.cz/phprs/view.php?cisloclanku=2010032001 :D
-
Kreyson

#22 Příspěvek od Kreyson »

No jde to. Nevím ale, jaké konektory máš na mysli :? CO2 se dodává v kapalném stavu, takže tlak je docela nízký při pokojové teplotě cca 50 atm. O čistotě už jsem psal, já bych si ze svařovacího kysličníku sifón nedělal.
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od jozefbb »

To su napady hodne socializmu, nie dnesnej doby, ked tlakovu flasu argonu, kysliku, CO2, kupite bez problemov a v caze zverejnenia 2010 sa dal kupit uz aj CO2, pripadne prerabali z hasicakov.

Odoslané z ASUS_Z00AD a podpis odstránim
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Jindra_S »

Konektory právě netuším/neznám. Díval jsem se zběžně na bazar namátkou https://dum.bazos.cz/inzerat/75429289/Tlakova-lahev-CO2-levne.php - a nějak se nezabývají inzercí typu konektorů/šroubení - prostě jak to připojit k CO2. Takže buď to prodejci zapomínájí uvádět nebo je jeden rozšířený typ šroubení.
-
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Jindra_S »

jozefbb píše:To su napady hodne socializmu, nie dnesnej doby, ked tlakovu flasu argonu, kysliku, CO2, kupite bez problemov a v caze zverejnenia 2010 sa dal kupit uz aj CO2, pripadne prerabali z hasicakov.

Bral jsem to jako kuriozitu, nečekám, že by to někdo používal v praxi.
-
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od jozefbb »

Jasne, je to len dokaz, co vsetko kutil aj dnes dokaze, ale v konecnom dosledku ho to stoji viac ako keby to kupil, ale ta radost je k nezaplateniu.

srabsrab

#27 Příspěvek od srabsrab »

Jsem kutil po vsech strankach, i hodne pyropokusu jako malej jsem delal vcetne dost nebezpecnych snadno dostupnych traskavin nastesti radne poucen stovkami hodin studia internetu a zdraveho usudku pred kazdym pokusem takze vsechny organy prezily ale ... co se tlakovych veci tyce tak mam hlubokej respekt a nikdy bych neexperimentoval .. takovejch chytraku uz bylo a neni ... to chce spravne zavity spravnou vybavu na mereni a prepousteni atd atd .. ve finale to vyjde mnohem draz a nebo je pru..r

ale jak vidno lidi se nebojej https://www.youtube.com/watch?v=pYg7MA4bu38 (dal bych to sem poradne ale mam vypnutej JS) a tech videi je proste podezrele moc rozdilnych a vsechny maji nadpis ze tohle je ta spravna cesta jak to delat prestoze to kazdej dela trosku jinac :( ....
LittleFalco

#28 Příspěvek od LittleFalco »

Trapnej dotaz - jaký je tlak v těch bombičkách na Sodastream? Aby to vůbec bylo smysluplný. protože tlakové lahve se plní buď z většího tlaku, nebo kaskádou.
Jinak akvaristi rostlinam taky foukaj CO2 - zkus pohledat tam, rybičky jsou na znečištění citlivý.

Co se kutění týká - už 22 let bombičky na plynový vařič po vyprázdnění nevyhazuji, ale plním. Udělal jsem si na to přepouštěcí bastl - na každé straně mám před šroubením na hrdle bomby ventil, kdyby náhodou prdla hadice na které jsou naroubované koncovky. Když pominu výraznou finanční úsporu (90%), dostanu lepší výhřevnost a výškovost páč plním směs ve které je podstatně více propanu.
Že by to bylo nebezpečné mi nepřijde. Ostatně v plnírně propan-butanových lahví není nic jiného.

Amatérské pyropokusy v dětství dělal asi každý. Když jsem pak na vojně viděl fotky, jak takový přístup (bez respektu) dopadá, ježily se mi vlasy. Můj názor je že pokud se s tlakem nepracuje stylem "hop na krávu", je to bezpečné.
Zpátky doma, v kopcích :-)
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Jindra_S »

Plnění bombiček plynem mi přijde ještě o řád vyšší riziko než CO2 - už když připojuji PB láhev ke grilu, tak je to malé dobrodružství a to nehovořím o připojování Pb vařiče k malé flašce - tam z principu trošku plynu uteče.

Nicméně info o tlaku jsem bohužel nenašel, způsobů plnění je popsáno hodně. Navíc sodastream flašky mají bezpečnostní ventil, takže i v případě většího tlaku by měla být bezpečnost zaručena.
-
Kreyson

#30 Příspěvek od Kreyson »

A v tom sadastreamu nejsou bombičky s tekutým plynem?
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“