Oheň Lipol se nekonal :-(

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od arda1 »

Já ale furt nechápu co by v tý baterce při prostřelení bouchlo-obsahuje snad někjakou třaskavinu či trhavinu? Třeba takový nimh článevzhledem ke konstrukci pevného obalu-tlaková nádoba)- to je šleha a ještě tě může trefit roztrhlý obal. :wink:
ICQ 638556901
Petr 63
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Petr 63 »

Takto to dopadlo u kamoše
http://www.rcletani.cz/?p=218
Thunder

#18 Příspěvek od Thunder »

Já zkoušel do špatný lipolky pouštět nějakejch 10A, samozřejmě venku na nehořlavým povrchu, nechal sem ji tak docela dlouho, pěkně se nafukovala ale nic, no a pak sem zjistil, že svině začala zase fungovat, drží napětí a dá se z ní tahat i nějakej proud :D
Falcon16

#19 Příspěvek od Falcon16 »

Petr 63 píše:Takto to dopadlo u kamoše
http://www.rcletani.cz/?p=218

tak to bol pekny ohnostroj. ale najlepsi bol ten komentar na konci, o nabijani lipoliek uz len v plechovej krabici :lol:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od arda1 »

A teď mi řekni- bude někdo tak blbej aby takhle nabíjel baterky? Já mám taky doma sirky.Zapálím plyn(příklad)-sirku uhasím a dám do popelníku.Taky jí můžu hodit na koberec(politej třeba pro jistotu benzínem) a koukat a natáčet co to dělá. Tyhle videa jsou opravdu jen na plašení lidí a moc modelářů se pak této technologie bojí. Já taky můžu natočit jak se z pohonu(bombička co2)pro sifoňáčky stane pomalu franát a udělá paseku že ti utrne prsty na ruce (prostě ji budu zahřívat nad plamenem)ale proč by tohle normální myslící člověk dělal? Ano opatrnost musí být-nabíjet bez dozoru je nesmysl u jakýkoli baterky(může začít hořet nabíječka) ale jinak si dovolím tvrdit že lixx technologie není o nic nebezpečnější při normálním zacházení než jakákoli jiná. Tyhle videa beru pouze jako snahu některých se zviditelnit-jinak nemají žádnou-opakuji žádnou praktickou hodnotu. :wink:
ICQ 638556901
jarb
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od jarb »

Marcos píše:Asi si je mel znova nabit (nekde v bezpeci :) ) a zkratovat, samotny mechanicky poskozeni jim asi nic neudela a uz vubec ne vylitanejm.

Před definitivním vyhozením článek zcela vybijte ponořením na 12 hodin do nádoby se slanou vodou. Takhle se dají články zabít detinitivně..... :D
helifish

#22 Příspěvek od helifish »

Já jsem včera zhodou okolností likvidoval jeden 3S článek. Velka sklenice od okurek 3 lžíce soli 5L vody to zpravilo. Acu si v nálevu jen mírně pěnil a nic. :D Akorat jsem si já deb.... chtěl nechat 3.5mm konektory, tak si říkam pak je uštípnu ale šumivá reakce z nich totálně sundala zlacení - to byla určitě pomsta za tu koupel :D . Tak jsem si aspoň uštíp servisák ten je z plastu :D
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Lindbergh »

To ARDA1: Zapomínáš na jednu důležitou věc... :wink: Že je tady na Manii určitý poměr děcek ve věku 10-18 let. Tak je nech ať blbnou a doufejme, že se jim nic vážného nestane. Já jako puberťák taky vyráběl rúzné ptákoviny všeho druhu. Až dospějou, třeba je to bude pořád bavit a budou se věnovat raketám :D
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Nakadah »

helifish píše:Tak jsem si aspoň uštíp servisák ten je z plastu :D

I ten servisak zahod, kontakty budou od soli a elektrolyzy pekne zkorodovane. Novej stoji 30Kc, nema smysl na tom setrit. Ale konektoru je skoda. Nak
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Marek71 »

Tak to si mal byť na Točný, keď som zalietaval Focke Wulfa. Svedkovie potvrdia... FW v dosledku mojej pilotáže išiel priamo čumákom do zeme v celkom veľkej rýchlosti, hneď po páde sa ozvalo zasyčanie a zableskol plameň. Baterky zhorené, tráva okolo modelu tiež ohorená a napokon som bol rád, že sa zlomil trup a tá baterka z neho vypadla a že nezhorel celý model.

Marcos píše:Asi si je mel znova nabit (nekde v bezpeci :) ) a zkratovat, samotny mechanicky poskozeni jim asi nic neudela a uz vubec ne vylitanejm.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
s3030150

#26 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“