Celeron píše:V segmentu obchodu kde dělám já, pokud se náhodou reklamace vyhoupnou nad pouhých 0,2%, tak je okamžitě poplach a vše se uvede ihned do 24 hodin do pořádku ať to stojí co to stojí. Prostě se ještě dbá na pověst a pokud se poškodí, tak padaj hlavy zodpovědnejch.
A propo, nejseš u ptáka zaměstnanej?
Jirka
Mě tam stále nějak nesedí Tvůj atak na dovozce. Tím, že sis u prodejce koupil nějaký výrobek snad dovozci vzniká nějaká povinnost vůči Tobě jako spotřebiteli? Jasně že vše je v režii prodejce. Co a v jaké kvalitě prodává je jeho věc a nese za ní plnou odpovědnost. Co a jak si vyřídí prodejce s dovozcem jde mimo zákazníka.
S ohledem na cenu nabíječky (někde kolem 2kKč) je jasné, že nějaký poplach kolem vadných výrobků nehrozí. Navíc proč. Sám jsi vyzkoušel, že i po druhé reklamaci odcházíš se stejným výrobkem. A náklady na reklamaci jdou za Tebou. Přinejmenším doprava. Tady sám vidíš, že je to trošku jiný segment trhu, než ve kterém pracuješ. A pokud by jsi chtěl zavést pravidla z práce do hobby modelařiny kolik by uvedená nabíječka stála pro koncového zákazníka, aby se zaplatil celý systém dozoru a kontroly s reklamacemi do 0,2%?
Prostě dokud budou lidi kupovat nabíječky v této cenové relaci, budou se potýkat s poruchami a reklamacemi. Je to smutný, ale je to tak. Kvalita a funkčnost stojí víc než 2kKč.
PS: moje práce nemá s modelařinou nic společného.