Odevzdání LiPo aku do sběrného dvora

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Zpráva
Autor
zdzd

Re: Odevzdání LiPo aku do sběrného dvora

#46 Příspěvek od zdzd »

dudaj píše:Přesně tak . Baterka se ve vodě chladí a soli stačí velmi málo . Prasečina to v žádném případě není jak píše Zdzd .
Je to jistota a nejjednodušší, naprosto bezpečný způsob totálního vybití lipolek .

A zkoušel jsi to někdy? Já jo. V porcelánovém hrnku. Přívody uhnily a z roztoku vznikla šedočerná srajda se šedou pěnou. Po černých skvrnách jsou na hrnku dodnes stopy. Hnusný blivajz.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Celeron »

Vy s tím naděláte! Doporučuju si udělat vejlet do Jáchymova nebo Dubí a baterku tam hodit na některou haldu po těžení uranu. Až z těch hald budou za pár roků dobejvat lithiumkarbonát, budou vám vděční za zvýšení koncentrace. :lol: :lol: :lol:
Jirka
ago-56

#48 Příspěvek od ago-56 »

Já to mám dost daleko,proto baterky dávám do sběrného dvora,a jsem v poho.
novfra

#49 Příspěvek od novfra »

Celeron píše:Vy s tím naděláte! Doporučuju si udělat vejlet do Jáchymova nebo Dubí a baterku tam hodit na některou haldu po těžení uranu. Až z těch hald budou za pár roků dobejvat lithiumkarbonát, budou vám vděční za zvýšení koncentrace. :lol: :lol: :lol:
Jirka

Ani je nemusíš posílat tak daleko. Nejbližší hlušinový haldy po těžbě smolince (uraninit) máš 70 km od domova.
Ale stejně bych se přikláněl k žárovce a sběrnému dvoru :)
Letajici cestmir

#50 Příspěvek od Letajici cestmir »

Nevím co tu řešíte, sběrný dvůr má i nebezpečný odpad a tam si s tím musí poradit. Dovezl sem tam i 200ml rtuti a neměli problém.
Mavic pro, Funtic 2, Venus 3d pro, Funcub 1400, Flite test mini Arrow, Eachine Fury Wing, ASW 28.
dudaj

#51 Příspěvek od dudaj »

zdzd píše:
A zkoušel jsi to někdy? Já jo. V porcelánovém hrnku. Přívody uhnily a z roztoku vznikla šedočerná srajda se šedou pěnou. Po černých skvrnách jsou na hrnku dodnes stopy. Hnusný blivajz.

Jo , ale napřed byly vybitý na 2,5 V . A dával jsem to do skleněný nádoby od okurek , takže jsme asi měli rozdílný množství vody a já sklo vyhodil :D
novfra

#52 Příspěvek od novfra »

dudaj píše:Jo , ale napřed byly vybitý na 2,5 V . A dával jsem to do skleněný nádoby od okurek , takže jsme asi měli rozdílný množství vody a já sklo vyhodil :D

To je neuvěřitelný zoufalství, jak si člověk dokáže přidělávat práci, komplikovat si život a zasírat sajratem okolí.
Ale připojení obyčejné žárovky na pár dnů (a po té odložení baterky téměř kdekoli) považuje za ??? omezování osobní svobody?
Ještě chvilku blbněte s těmi pokusy s elektrolýzou a nekoupíte si v EU (chci říct u nás) ani salmiakový článek AA. Však on se toho nějaký magor (čti politik) chytne.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Celeron »

novfra píše:Ani je nemusíš posílat tak daleko. Nejbližší hlušinový haldy po těžbě smolince (uraninit) máš 70 km od domova.

A kde? V Radvanicích nebo Licoměřicích? Ralsko je 80 km a tam haldy nejsou, těžilo se kyselinou.
Jirka
novfra

#54 Příspěvek od novfra »

Celeron píše:A kde? V Radvanicích nebo Licoměřicích? Ralsko je 80 km a tam haldy nejsou, těžilo se kyselinou.
Jirka

Ještě kousek vedle https://mapy.cz/zakladni?x=15.9934055&y=50.6329295&z=18&l=0&base=ophoto&source=muni&id=2880&q=be%C4%8Dkov

http://schatzlar73.jex.cz/menu/dul-novator-v-beckove
zelkar

#55 Příspěvek od zelkar »

K vybíjení přes žárovku bych měl poznámku:
Když je jeden článek téměř bez napětí, můžou se do něj ostatní přes zátěž vybíjet a přepólovat ho (vlastní zkušenost v týden ztraceném letadle). Nemůže pak právě toto zapojení blafnout?
Kuchat to na články kvůli vybíjení se mi obvykle zrovna moc nechce.
Naposledy upravil(a) zelkar dne ned 02.07.2017 12:40, celkem upraveno 1 x.
FrSky / Dingo, F5J ...
automet

#56 Příspěvek od automet »

Letajici cestmir píše:Já bych baterii propíchnul jehlou, nejlépe ve stohu slámy nebo prostě spláchnul do wc.

Ale kdyby jste neměli baterie zničené celé, ale jen některé články, tak zde návod jak vyrobit novou z více vadných baterií.

https://youtu.be/0k3XLUAzwaU

:lol: :lol: :lol: :lol:
Tu placem od smiechu :-)))
Ja by som nasiel nejaky horsky potok so pstruhmi a tam ich nahadzal. Pripadne niekomu do studne :-))))
kocour
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od kocour »

Tak jsem zlikvidoval celkem 20 baterek nasyslených asi za 10 let. Fotky jsou tady: http://kocour111.rajce.idnes.cz/Likvida ... lane_vode/
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
zdzd

#58 Příspěvek od zdzd »

Sajrat, že?

Ale jinak. Ty je tam hážeš i s přívody? Přívody, konektory, to všechno necháš zničit? První krok je rozpárat obal a odštípat všechno užitečné.
vitahavlicek

#59 Příspěvek od vitahavlicek »

dnes uz seale nove baterie kupiji is konektorem tak by doma zustavali zbytecne konektory
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od jyrry »

Divné. Občas nakoupím pytlíky různých konektorů a ony během času ubývají... :?
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“