Výběr modelářského nabíječe

Nabíječky, zdroje, přístroje
Odpovědět
Zpráva
Autor
kovaco

Re: výběr modelářského nabíječe

#691 Příspěvek od kovaco »

Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
Kreyson

#692 Příspěvek od Kreyson »

Golfista píše: Dva výstupy jsou podmínkou.
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#693 Příspěvek od Jindra_S »

Golfista píše:... vesměs malý displej a na něm jenom úplně základní informace. Nechci přepínat a skákat po obrazovkách, chci při nabíjení a vybíjení data jenom odečíst pohledem na ní.

Které parametry chceš konkrétně při nabíjení sledovat? Aktuální proud, nabíjenou kapacitu? Taková C60 např. taky zobrazuje dost údajů, ale dostat na jednu obrazovku napětí všech článků nejdnou.

Pak je tady ještě varianta "brod" - pokud máš často zapnuté PC, pak zobrazovat informace z nabíječky na něm.
-
Golfista

#694 Příspěvek od Golfista »

C60-ku mám, funguje dobře, ale není to ono. A je zbytečně moc velká a výkonná. Slabší se snad ani nedělají...
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
kovaco

#695 Příspěvek od kovaco »

kovaco

#696 Příspěvek od kovaco »

juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#697 Příspěvek od juraj.jurej »

Golfista píše:Chci se zeptat na zkušenosti, (vlastní ne vyčtené) s nabíječkami vyšší cenové kategorie. Nejde mi o vysokou cenu, ale ty levnější, i když určitě taky dobré, mají vesměs malý displej a na něm jenom úplně základní informace. Nechci přepínat a skákat po obrazovkách, chci při nabíjení a vybíjení data jenom odečíst pohledem na ní.
Mám několik favoritů. Problém je, že taky nechci dát za nabíječku cokoli, ale pokud to bude ta "pravá" tak si klidně připlatím. Základem je pro mne co největší přesnost ve vyrovnání jednotlivých článků. Tady jsem různě ve fóru psal, co se mi líbí a po které koukám. Někdy to byli i malé, ale teď hledám domů na "stůl" něco co nebudu přenášet na letiště. Takže na velikosti nabíječky (ne displeje) nezáleží.
Již delší dobu koukám na tuhle, je levná a zobrazuje vše co potřebuji. Nikdo (asi) jí zatím nemá a názory na internetu se na ní rozcházejí. Připadá mi nepřesná a to mi celkem vadí.
https://www.banggood.com/Radiolink-CP62 ... mywishlist
Pak tahle mě taky zaujala:
http://www.ev-peak.com/SD1.html
Třetí Graupner:
http://www.rc-modelarka.cz/?section=art ... icle=58670
A nakonec:
https://emotors.cz/nabijeni/11506-ichar ... 0w-8s.html

Jak jsem psal první se podle internetových uživatelů jeví jako nepřesná, u dalších dvou mi trochu vadí dotykový displej, ale není to nutně překážkou. A osobní zkušenost někoho kdo je, nebo ji má doma, by mi pomohla víc. Čtvrtá vypadá nejlíp, je taky nejdražší. Co ale určitě nevyužiju je jejich výkon. Nabíjím jenom 3články Life a to malé kapacity. Dál potřebuji, aby spolehlivě uměla NiMHi po jednom článku. To dnes umí snad všechny. Dva výstupy jsou podmínkou.
Neznáte nějakou, o kterou bych se měl zajímat víc?

Ak chceš mať prehlad o nabíjaní (čo najviac údajov na obrazovke) tak jedine väčší display, ako dvoj riadkový. Nevlastním ani jednu nabíjačku s tých čo navrhuješ, tak sa vlastnostiam nebudem vyjadrovať. Len chcem povedať, že som mal tiež dilemu z dotykového
disp. a teraz takú nabíjačku vlastním (Imax X180). Tá ma síce malý display (teraz hľadám niečo s väčším, aspoň 4"), ale rýchlo si na to zvykneš a je to super prehľadné. Nieje sa čoho báť.
FrSky Tandem X20
coro

#698 Příspěvek od coro »

Prehľad o baterkách som mával kedysi keď som si na obyčajný nabíjač do serial výstupu strčil bluetooth modul a občas si zalogoval krivky na disk počítača - tie sa dali po mesiacoch vytiahnuť a porovnať. Aktuálny graf síce môže niečo napovedať tiež, ale povedal by som že asi až keď je už jasne "zle" a to sa s dobrým nabíjačom a s dobrou sadou tak povedať nedá - to budú stále na oko rovnaké krivky.
Takže nemám síce nič proti peknému displeju, napríklad graf na PPI3 alebo ICE ma vždy potešil, ale "baví" len pár dní po kúpe a potom je možno celkovo len ozdobou a možno jedine varovaním v prípade jasného problému... Jo a na slnku je problém čítať čokoľvek okrem starého LCD, aj to len keď sa neprehreje..
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#699 Příspěvek od juraj.jurej »

S tou viditelnosťou na slnku je to pravda, ale on to chce na doma a tam problém nevidím. Neje o grafy a pripojiť k PC môže aj väčšinou nabíjačku s grafickým (dotykovým dsp.), ale nemusí sa preklikávať cez menu (max raz pri zmene obrazovky) aby videl napr. IR, Cap., napätie jednotlivých článkov, teplotu a podobne. Já by som už s klasickým dvoj riadkovým DSP nechcel. Nemusí byť dotikový, ale grafický. A ako druhá nabj. na letisko je OK aj s dvoj riad. DSP.
To je iba môj názor, každému vyhovuje niečo iné a nabíja iné aku.
FrSky Tandem X20
Golfista

#700 Příspěvek od Golfista »

Juro, přesně jak si teď napsal.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#701 Příspěvek od juraj.jurej »

Golfista píše:Juro, přesně jak si teď napsal.

Pozri ešte tu, ale je to nová značka a moc o tom ešte nieje na webe.
http://www.ht-rc.com/productshow.asp?id=166
https://www.youtube.com/watch?v=SudSWbNkryw

Predáva ich napr. Aliexpress
FrSky Tandem X20
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#702 Příspěvek od jyrry »

Co tohle? Je o tom vlákno na RCG.
jyrry.webnode.cz
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#703 Příspěvek od juraj.jurej »

jyrry píše:Co tohle? Je o tom vlákno na RCG.

Nab. ISDT mám naštudované. Sú celkom OK. Ale pre mňa pidi display. Oproti HTRC nemá kalibráciu, Smart batery a ak sa dobre pamätám ani DC power. Ja čakám na nieaké recenzie HTRC, ale zatiaľ toho na webe moc nieje.
FrSky Tandem X20
coro

#704 Příspěvek od coro »

juraj.jurej píše:S tou viditelnosťou na slnku je to pravda, ale on to chce na doma a tam problém nevidím. Neje o grafy a pripojiť k PC môže aj väčšinou nabíjačku s grafickým (dotykovým dsp.), ale nemusí sa preklikávať cez menu (max raz pri zmene obrazovky) aby videl napr. IR, Cap., napätie jednotlivých článkov, teplotu a podobne. Já by som už s klasickým dvoj riadkovým DSP nechcel. Nemusí byť dotikový, ale grafický. A ako druhá nabj. na letisko je OK aj s dvoj riad. DSP.
To je iba môj názor, každému vyhovuje niečo iné a nabíja iné aku.

Ešte sa ozvem - nie som vôbec idealista čo sa modelárskych nabíjačov týka, a považujem za úžasný úspech ak sú veličiny ktoré spomínaš (a žiaľ niekedy aspoň napätie) správne.
Na to žeby som ich mohol chcieť ešte navyše (ako druhotnú vec) zobrazené nejak pekne, podľa mňa zatiaľ doba nenastala..
Takže by som nestaval ako prioritu, že je _niečo_ pekné prehľadné, ale najprv požadoval aby to bolo správne a až potom ak by náhodou bolo na výber, myslel aj na to ako to vyzerá. Otázka priorít - má to nabíjať správne, nie vyzerať dobre, ako najdôležitejšia úloha (nie pre predajcu ani výrobcu, žiaľ, zrejme lepšie predá to opačné...)

Používam nabíjač bez displeja.. lebo je o generácie (dali by sa povedať viaceré skoky tak nie jednu generáciu) pokrokovejší než v tej dobe všetky ostatné - displej som si zbastlil k tomu sám (2riadkový lcd ktorý žerie data z portu a zobrazuje ich, sám preblikáva medzi napätiami článkov a hodnotami U,I,C, čas..) - a skutočne prehľadný je až monitor notebooku alebo pc, preto o tom že by sa tomu rovnal nejaký displej nalepený na nabíjač, moc neverím. Len aj keby, išlo by mi o to aké hodnoty zobrazuje, t.j. či sa mu dá veriť, a ešte dôležitejšie je čo robí s baterkami. Zrovna u A123 kde napätie samo o sebe nevypovedá takmer o ničom a hlúpy balancer je horší ako žiadny, je to veľký rozdiel.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#705 Příspěvek od jyrry »

coro píše:... považujem za úžasný úspech ak sú veličiny ktoré spomínaš (a žiaľ niekedy aspoň napätie) správne.
Na to žeby som ich mohol chcieť ešte navyše (ako druhotnú vec) zobrazené nejak pekne, podľa mňa zatiaľ doba nenastala..
Takže by som nestaval ako prioritu, že je _niečo_ pekné prehľadné, ale najprv požadoval aby to bolo správne ...

100% souhlas. Ale na to si musí přijít každý sám.
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“