Treningový kříž

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Gllun
Kontaktovat uživatele:

Treningový kříž

#1 Příspěvek od Gllun »

kdo z vás líta nebo ze začatku lítal s křížem případně jak dlouho lítal[/b]
arda1
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od arda1 »

Já -dlouho.
:wink: :lol: :lol: :lol:
ICQ 638556901
Gllun
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Gllun »

tomuto říkam konkretní odpověd :lol: :lol: :lol: :wink:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od arda1 »

Mě furt nadávaj že jsem moc užvaněnej-tak jsem chtěl být stručnej a věcnej. :lol: :lol: :lol:
ICQ 638556901
Gllun
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Gllun »

jasne to byla sranda :wink:

a ted k tématu :!: :D
raging

#6 Příspěvek od raging »

a já ho teď v sobotu sundal :roll: už jsem měl pocit,že mě zavazí.První poskoky,ze začátku spíše posouvání se, bylo s křížem.Pokud zjistíš,že vzlet i přistání je jakž takž,bude lepší ho sundat, aby nepřekážel :o
midar

#7 Příspěvek od midar »

Já si kříž nechávám i v začátcích lítání na Idle1 a asi se mi to už vyplatilo. V cca 5ti metrech mi praskl řemen pohonu vrtulky a REX začal rotovat. Při "přistání/pádu" se jen smekl pinkpongáč z kříže - REX je O.K.
Safari H41, T-Rex 450S, el. CESSNA 480 Pelikan, Futaba 7C 2.4
nostromo

Re: Treningový kříž

#8 Příspěvek od nostromo »

Gllun píše:kdo z vás líta nebo ze začatku lítal s křížem případně jak dlouho lítal[/b]

Ahoj, v okamziku, kdy jsi schopny v pohode zvednout a sednout s vrtulnikem, tak aby ti nikam neutikal, tak kriz sundej. Kriz se pouziva pro letani ve vysce cca 15 cm nad zemi, jedina jeho funce je zabranit preklopeni. Ve vyssi vysce uz nema smysl.
jakub_czakovice
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jakub_czakovice »

Lítal jsem s křížem asi měsíc. Tznm řekněme něco okolo 30 letů. Pokudnemáš problém držet konstatnní výšku, přistáváš rovně a nehrozí překlopení tak dolu s ním.
když jsem hrával minigolf měli jsme heslo: "tak ať to padá" :-)
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Vigo »

Jo já pořád s křížem lítám. Dělal jsem si ho sám a není tak velký. Na MT mám 50cm 3mm uhlíkové trubičky a na kocích CA lepidel přilepené oranžové pinpongáče. Vyšel mě cca na 70Kč a během letu nerezonuje. Zatím mě šetří náklady na opravy :)
Rici

#11 Příspěvek od Rici »

Já dnes večer poprvé kříž sundal po necelém měsíci a musím říct, že můj MT byl úžasně klidnej. Visel skoro sám. Možná tomu napomohlo naprosté bezvětří, ale lítalo se mi mnohem lépe než s křížem a navíc to byl docela adrenalin i když jsem jen visel a přesouval se. Takže má zkušenost - kříž dolu i když až budu trénovat visení bokem tak kříž určitě ještě použiji, ale určitě menší než ten současný, který je z uhlíkových tyček 5mm v délce 75cm.
BLC EgrO

#12 Příspěvek od BLC EgrO »

Tréninkový kříž doporučuji, jen bych si ho rozhodně nekupoval ale udělal sám. Kříž stojí normálně 350,- Kč. Svářezí drát 1m a 6 ping pongových míčků vyjde na 13,50 a 20 Kč. Tím, že to vyjde tak levně tak jsem si o hned vyrobil a myslim, že mi několikrát zachránil vrtulník!!! Nemluvě o tom, že při vzlétnutí hodně pomáhá.
Radši lítám než šroubkuju...
nostromo

#13 Příspěvek od nostromo »

Rici píše:Já dnes večer poprvé kříž sundal po necelém měsíci a musím říct, že můj MT byl úžasně klidnej. Visel skoro sám. Možná tomu napomohlo naprosté bezvětří, ale lítalo se mi mnohem lépe než s křížem a navíc to byl docela adrenalin i když jsem jen visel a přesouval se. Takže má zkušenost - kříž dolu i když až budu trénovat visení bokem tak kříž určitě ještě použiji, ale určitě menší než ten současný, který je z uhlíkových tyček 5mm v délce 75cm.

Gratuluji :wink:

PS. Nekdy se stava, ze kriz vibruje a vibrace se prenasi po celem vrtulniku.
raging

#14 Příspěvek od raging »

mě se taky třásl,jako kdyby mu byla furt kosa :lol: sice překážel,ale ze začátku toho hodně zachránil. :wink:
Rici

#15 Příspěvek od Rici »

Já měl kříž dost napevno a "vypodložený" silikonovou hadičkou, takže žádné vibrace nepřenášel, ale jeho váha byla (jak jsem po sundání zjistil) dost znát. MT s křížem šel poměrně pomalu nahoru, ale zato šel velmi rychle dolu. Chtěl jsem to řešit změnou křivky kolektivu, ale bez kříže je ten kolektiv daleko vyváženější a ovládání vrťase je rozhodně jednodušší. Dokonce i start a přistání nejsou bez kříže tak složité jak jsem si myslel. Jen připomínám, že toto je můj první jednorotor, takže jestli se někdo bojíte sundat kříž, tak seberte odvahu a pryč s ním. Bez něj je to opravdu lepší :) .
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“