Rodinný stan

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
AndroidCZ

Rodinný stan

#1 Příspěvek od AndroidCZ »

Vybíráme doma rodinný stan. Současný co máme (nějaký Hannah, iglů pro 3,5 osoby ) je v pořádku funkční, ale nemá "stojnou výšku" ani předsíňku po které toužíme. Máte nějaká doporučení nebo zkušenosti se stany? Naše požadavky:

– stan do kempu, ne turistický. Tedy není důležitá skladnost (budeme vozit autem) nebo váha, ani vhodnost do extrémních podmínek, protože v lijácích/sněhu obvykle nekempujeme.
– chceme stan s předsíňkou, která bude sloužit zejména pro uskladnění věcí přes noc (stolek, židličky..)
– aspoň v předsíňce by měla být +/- stojná výška, aby se dalo v rozumné poloze převlíct oblečení :) Náš současný stan tohle neumožňuje...
- kapacita minimálně 3 osoby (2 dospělí a dítě), spíš více s ohledem na rozumné "klima" uvnitř
– stan musí dobře větrat! Celkem zásadní požadavek, spousta nejlevnějších stanů tohle nemá vyřešeno.
– samozřejmě "rozumná cena" :wink:

Stanům obecně v podstatě nerozumíme, kamarád nám doporučil namířit pozornost k podlážce stanu, která může protékat. Dívali jsme se v Decathlonu na jeden konkrétní stan co by asi vyhovoval, ale cena je pro nás docela vysoká (na to, že to je Decathloní značka Quechua): http://www.decathlon.cz/cs/p/8330640_rodinny-stan-t52-xl-pro-5-osob-2-loznice.html#/5-235-_. Zaujal nás hlavně tím, že v Decathlonu všechny stany mají venku postavené a člověk si ho na vlastní kůži může vyzkoušet a prohlídnout. Dá se někde v Brně najít i jiná prodejna se stany, kde je mají taky postavené?

Jinak předem děkuju za jakékoliv tipy ke rodinným stanům.
Shorty

Re: Rodinný stan

#2 Příspěvek od Shorty »

Ta cena u těchto stanů nebude lepší. Spíš vyšší. Rozhodně nešetři. Já postupně zvětšoval asi 4x.
Pro mě bylo důležitý i větrání. Nakonec jsem skončil na Quechua 6 XL pro 6 lidí. Rozměr 6x5 m 8O .
Ten už ale nemají. Jo a aby byla v předsíňce podlážka.

Tady se koukni na výhody velkýho :lol: .
P1030399.JPG

P1030400.JPG

P1030401.JPG

P1030402.JPG

Byl jsem se loni podívat v Praze na výstavě a tomuto se žádnej nevyrovnal. Jen velikostí a cenou.
Naposledy upravil(a) Shorty dne pon 10.07.2017 18:00, celkem upraveno 1 x.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#3 Příspěvek od rampa_mckvak »

Rodinné stany určitě mají své velké výhody, ale já raději používám stan menší. Stanuji v něm již 24let, a až letos jsem začal uvažovat o novém, neb již spodní část stanu už moc netěsní. Tenkrát jsem dal za něj 2400.- což bylo tenkrát celkem dost. Až budu vybírat nový, musí mít stejnou konstrukci a rychlost stavby.
První foto je z roku 2006 a druhé je z letoška. Osoba ve stanu a u stanu je stále stejná, akorát už mě přerostla přes hlavu :D
Přílohy
DSC02035.JPG
P6250059.JPG
Co neubrzdíš neukecáš.
Shorty

#4 Příspěvek od Shorty »

To já měl taky. A ještě mám. Ale pohodlí je pohodlí. Jak jsem stárnul, upřednostňoval jsem, že nemusím lézt po kolenou ven. A věř nebo nevěř, ale tu obludu stavím jen s manželkou :mrgreen: . Prostě dáme tyčky, zvednem a roztáhnem . Potom zakolíkujem a je hotovo.
A na těch obrázcích balíme v dešti.
SKAY
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od SKAY »

To není stan ale garaž ne :lol: super.
taky kukam ale ty ceny jsou pomalu jak za karavan neco bylo na s bazaru
tox232
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od tox232 »

Zdravím my máme již třetí sezónu stan Crivit z Lidlu. Dvě oddelitelne ložnice předsíň výška cca 195 cm. Cena 3500 ale viděl jsem ho i za 2500 ve výprodeji. Letos na vodě minulý týden vichřice hromy blesky průtrž a ve vnitř ani kapka. Kámoš s Colemanem trochu plaval.
Za mě výbornej
https://t.akcniceny.cz/akce/stan-pro-4-osoby-2188507/
http://tox232.webnode.cz
Shorty

#7 Příspěvek od Shorty »

Zrovna u tohoto stanu není vidět z toho pidi obrázku žádný větrání ( tedy za deště při zavřeným vstupu).
Ale ono je to jedno. Nevím, jestli mám takovej pech, ale zase se nám nějak vytratil beze slova zakladatel vlákna :( .
Kdo neví oč jde, tak tady: Tedy už nic. Vlákno je pryč. Šlo o to, že někdo vznese dotaz a my se snažíme, ale zakladatel už se ani neozve, jestli mu to k něčemu bylo.
LV
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od LV »

tox232 píše:Zdravím my máme již třetí sezónu stan Crivit z Lidlu. Dvě oddelitelne ložnice předsíň výška cca 195 cm. Cena 3500 ale viděl jsem ho i za 2500 ve výprodeji. Letos na vodě minulý týden vichřice hromy blesky průtrž a ve vnitř ani kapka. Kámoš s Colemanem trochu plaval.
Za mě výbornej
https://t.akcniceny.cz/akce/stan-pro-4-osoby-2188507/

Mal som podobný "marketový" stan v rovnakej cenovej relácii a prvé 2-3 roky v pohode. Potom začal pretekať až došlo k výmene.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#9 Příspěvek od rampa_mckvak »

Shorty píše:
Nevím, jestli mám takovej pech, ale zase se nám nějak vytratil beze slova zakladatel vlákna :( .

Třeba už stanuje a v září si vzpomene, a dá sem pak svou nějakou fotečku svého stanu :roll:
Co neubrzdíš neukecáš.
Shorty

#10 Příspěvek od Shorty »

rampa_mckvak píše:
Třeba už stanuje a v září si vzpomene, a dá sem pak svou nějakou fotečku svého stanu :roll:

Uvidíme 8)
bogen

#11 Příspěvek od bogen »

Ahoj. Taky přidám trocha zkušeností, třeba někomu pomůžou.
Osobně máme 15 let stan High Peak, tedy v oblasti stanů prakticky no-name a pořád slouží k tomu, proč jsme ho kupovali. 1 - 2 týdny dovolené v kempu a pravidelně každý rok 2 týdny na dětském táboře. Je to kopule pro 4 osoby, dvě ložnice, podobný jako Hannah https://www.rockpoint.cz/space5 (a jiné) - budu pořizovat zase stejné provedení, maximálně nám vyhovuje. A právě ten Hannah je podle mých zkušeností ideální. Máme na táboře 2 kousky asi 6 let a bez problému. Výška v předsíni 190 cm, ložnice parádně veliké a hlavně se výborně staví. Vymakané křížení prutů zaručuje stabilitu ve větru, ten náš současný je na tom hůř. Na to pozor, čím víc křížení, tím líp.
Obecně mám zkušenost z tábora, kde je cca 30 dětí a 15 dospělých, postupně jsme přešli na tyhle lehký stany a velká spokojenost. A že je děti nešetřej! Máme dvouložnicový Hannah (viz odkaz), dvouložnicové Husky, Hight Peak a Coleman. A pak 4 kousky z Lidlu, jak psal kolega. Dva jsou asi pětileté, dva dvouleté. Ta nová konstrukce je horší, hůř se staví a vypíná. A ložnice je zbytečně velká, dělená jen tenkou stěnou (lze vyjmout). Materiálově a funkčně jsou OK, kdo by je chtěl pomlouvat, nemá s nimi zkušenost. A cena je bomba.
Osobně bych tedy doporučil Hannah, je podle mě nejlepší zve všech směrech. Větrání těhle stanů bude vždycky problém, prostě se zevnitř zapotěj. Ale nic hroznýho. A vítr, déšť (i pořádný bouřky) a hlavně desetidenní "ničení" od dětí na táboře dávají fakt dobrou zkušenost. Zatím nebyl jediný problém a to už byl i tábor, kdy pršelo každý den a na louce bylo 10 cm bahna...
Rád odpovím na konkrétní dotazy, ale výběr vždycky zůstane na každém z nás. Jo a cena okolo 6.000 Kč je dobrá, líp to moc nepůjde (kromě toho Lidlu). A poslední věc. Měli jsme i stan z Tesca, jen jako sporťák na míče a pod. a ten po jednom táboře letěl...
Zdravím.
AndroidCZ

#12 Příspěvek od AndroidCZ »

Pánové děkuji za všechny rady a postřehy. A nebojte, tazatel nikam neutekl ani vlákno neopustil – jen jsem byl na dovolené a měl tak jiné starosti. Prozatím to dopadlo tak, že jsem nakonec objednal na internetu stany tři a po jejich prohlídce si prostě jeden vyberu. Pokud bude zájem, můžu zde o nich poreferovat, ačkoliv to budou spíše postřehy z "vybalování" než ze skutečného stanování.
koko
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od koko »

To je dobrá vyčůranost !
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od TERAZKY »

a ako si ho ma tak asi prehliadnut :?: :!: :!:

nie je to vec za jedno euro a naviac ma sluzit niekolko rokov...

osobne budem rad za refencie.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Shorty

#15 Příspěvek od Shorty »

TERAZKY píše:a ako si ho ma tak asi prehliadnut :?: :!: :!:

nie je to vec za jedno euro a naviac ma sluzit niekolko rokov...

osobne budem rad za refencie.

Jsou různý výstavní akce. Měl bych bejt na straně zákazníka. Už jsi někdy balil stan? A podařilo se ti ho sbalit tak jako před tím? Mě se to tedy nikdy nepovedlo. A jak k tomu potom přijde prodejce, když se mu vrátí jakási guča, kterou už nemůže takto prodat. Buď si s tím musí hóóódně někdo pohrát a nebo dát se slevou. To není televize, kterou vyndáš a zase dáš zpět.
Už jsem slyšel o vyčůráncích, co si těsně před dovolenou objednají drahej foťák a pak ho vrátí.
Je to jeho věc, ale mě se to taky nelíbí a neudělal bych to. Ale nechci kázat morálku. To je na každým.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“