Maketářský magazín Flying Scale Models

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kope
Kontaktovat uživatele:

Maketářský magazín Flying Scale Models

#1 Příspěvek od kope »

Pravděpodobnost je asi malá, ale není tady nějaký předplatitel britského Flying Scale Models magazínu? Potřeboval bych jeden článek z říjnového čísla z roku 2010 (issue 131). Objednal jsem si plánek a nenapadlo mne objednat si i číslo časopisu, kde je popis stavby a nějaké další povídání (jsem "rozmazlený" z plánků z českých časopisů, kde je postup stavby vždycky součástí plánku a tak nějak jsem čekal, že to bude i tady).
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
rdubsik
Kontaktovat uživatele:

Re: Maketářský magazín Flying Scale Models

#2 Příspěvek od rdubsik »

kope
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od kope »

Zrovna to číslo, které potřebuju tam není, ale jinak je to dobrá "pokladnice", díky!
corsair
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od corsair »

jo bohužel, taky moje sbírka začíná u No.143
kope
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od kope »

On je trochu problém, že čísla od r.2010 dolů nemají ani na eshopu. Zkusil jsem tam napsat, jestli by se to číslo dalo ještě sehnat nebo jestli by byl k mání třeba i jen ten článek (obdoba toho, že se dá objednat třeba jeden článek z RCR). Uvidíme, co odpoví. V rámci hledání na mne vyběhly ještě nějaké poměrně obskurní ruské stránky, kde to po x-krocích chtělo registraci na číslo mobilu. Tak do toho jsem fakt nešel. :)
rostap

#6 Příspěvek od rostap »

Co zkusit pohledat na Rcgroups. Vetsinou tam pro planky z FSM byva nejake vlakno ( treba pro modely od P. Rake).
kope
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od kope »

Jo jo, vlákno k "mému" modelu na RC Groups existuje. Ale je tam popisovaná stavba prototypu a i na základě připomínek stavitele se nejspíš ve finální verzi dělaly nějaké úpravy. Copak o to, já to postavím i bez toho, ale ony u těch článků bývají třeba i povídání o předloze, její detailní fotky a tak.
Steve

#8 Příspěvek od Steve »

Pokud to není nějaká exkluzivní předloha, pak není problém historii, fotky a pod. normálně vygooglit. ;-)
A občas právě přes vygooglené odkazy se dá dostat zpětně třeba i na stránky časopisů, muzeí, historii a pod.
Já obvykle ocením spíše konkrétní poznatky ze stavby, pro inspiraci. A hlavně výkresy - ať už modelu, nebo především předlohy.
Steve

#9 Příspěvek od Steve »

Ještě bych zkusil RC Universe, Modelfórum, kitařské stránky a pod ;-)
rostap

#10 Příspěvek od rostap »

Tak jsem se teď díval do archivu a Volume 131 mám. Co přesně potřebujete? Vložený plánek je na Martinside Elephant. Je k tomu krátký článek, kde je obecné povídání o stavbě, žádné velké detaily. Jinak v tomto čísle k uvedenému typu není žádná monografie. Ke scaneru se dostanu až za týden, tak můžu poslat scan konstrukčního článku. Myslím, že na RC Groups je podstatně víc.
Bublays

#11 Příspěvek od Bublays »

Ahoj,
mám FSM od roku 2005. V 10/2010 je Hawker Fury, La-5FN a La-7, plán na Martinsyde Elephant.
Napiš co přesně potřebuješ, naskenovat to není problém.
kope
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od kope »

to rostap a bublays: nevím proč, ale nepřišlo mi upozornění na odpověď v tématu, takže jsem vaše odpovědi našel až teď. Koupl jsem plánek (a výřezy) na Martinsyde Elephant a sháním k němu právě to povídání (popis stavby). Ono je k tomu vlákno na RCG, ale tam staví prototyp a už při stavbě diskutuje s autorem nějaké změny v plánu, takže předpokládám, že ten popis v časopise bude podrobnější. Takže pokud by jste mi někdo z vás mohl ten článek oskenovat, byl bych moc rád. Můj mail je mkope@post.cz.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“