Volocopter VC200

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
yarousch
Kontaktovat uživatele:

Volocopter VC200

#1 Příspěvek od yarousch »

František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

Re: Volocopter VC200

#2 Příspěvek od František Koudelka »

Me se to libi, tesim se az bude nejake video z realneho letu
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Marek_Km

#3 Příspěvek od Marek_Km »

DAF
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od DAF »

Kluci PŠŠTT!!!, neříkejte to moc nahlas, aby to neslyšel pokuta, dostali byste po čuni :lol: . A jinak docela zajímavý stroj, také jsem zvědavý na praktické ukázky a možné reálné využití.
Hitec Aurora 9X
OK2BUH

#5 Příspěvek od OK2BUH »

Pokuta nikde. :) Tak jenom doplním, že Daimler do toho investoval 25 mil. Euro. Volocopter letící v 75 m udělá menší kravál než malý vrtulník v 500m. Jsem zvědav na tu Dubai. Chtějí to pořádně otestovat v poušti než to pustí do města. To bude pěkný záhul pro baterky, motory i ty Němce. 50 stupňů a písek do ložisek.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JirkaA »

Pánové, zdržte se prosím podobných narážek i na smetišti. Moderátoři jsou taky modeláři a raději by lítali, než poklízeli nesmyslné flamewary.
OK2WY
pokuta

#7 Příspěvek od pokuta »

Podívejte se na tento obrázek:

https://www.volocopter.com/en/urban-mobility/

Kdo má zkušenosti s létajícími modely, ten ví, že při létání je nutno brát v potaz nejen počasí, zejména směr a sílu větru, ale také třeba konkrétní terénní situaci, třeba kvůli víření vzduchu.
Jak se asi bude startovat a přistávat na takových plošinkách?
Velmi těžko.
Ale to autor stránek nijak nebere v úvahu, nejde o realistický přístup k vývoji techniky...
jio

#8 Příspěvek od jio »

Když vrtulník umí přistát i za silného větru a vlnobití na malé plošině na lodi (viz videa na trubce, které se mi teď nechce hledat), tak proč by nemohla tato věc přistát na stejně velké plošině u baráku?
dt

#9 Příspěvek od dt »

Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že multikoptéry jsou vůči větru nebo turbulencím podstatně odolnější něž cokoliv jiného, co jsem doposud řídil. Pokrok byl už vrtulník, s kterým se dalo v pohodě lítat v počasí, v kterém jsem si už na plošník netroufnul. S multikoptérou to jde ještě dál, ta se naprosto spokojeně udrží ve vzduchu v situaci, kdy už jsem si netroufnul ani s vrtulníkem.
Takže toho bych se vůbec nebál. Sedne to tam úplně v klidu na centimetr přesně.
pokuta

#10 Příspěvek od pokuta »

U budovy se tvoří silná turbulence, přistávat na takovou plošinku je vysoké riziko.
OK2BUH

#11 Příspěvek od OK2BUH »

V Dubaji se pohybuje velké množství vrtulníků, soukromých nebo aerotaxi. Takové plošinky (helipady) mají téměř všechny výškové budovy. Nemají s tím žádný problém i když tam docela silně fouká. Když to zvládají vrtulníky tak stabilizovaná koptéra s GPS to má ještě jednodušší.
pokuta

#12 Příspěvek od pokuta »

OK2BUH píše:...Takové plošinky (helipady) mají téměř všechny výškové budovy.....

Ještě se podívej, kde ty plošinky jsou - nikdy ne tak, jak na tom obrázku z odkazu.
Právě Kvůli těm turbulencím...
OK2BUH

#13 Příspěvek od OK2BUH »

Ano, to je pravda, bývají vysunuté do boku.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“