Volocopter VC200
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Volocopter VC200
Rozhodně zajímavý stroj...
http://www.rozhlas.cz/leonardo/technologie/_zprava/volocopter-prvni-elektricka-helikoptera--1285501
http://www.rozhlas.cz/leonardo/technologie/_zprava/volocopter-prvni-elektricka-helikoptera--1285501
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Re: Volocopter VC200
Me se to libi, tesim se az bude nejake video z realneho letu
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Kluci PŠŠTT!!!, neříkejte to moc nahlas, aby to neslyšel pokuta, dostali byste po čuni
. A jinak docela zajímavý stroj, také jsem zvědavý na praktické ukázky a možné reálné využití.
Hitec Aurora 9X
Pokuta nikde.
Tak jenom doplním, že Daimler do toho investoval 25 mil. Euro. Volocopter letící v 75 m udělá menší kravál než malý vrtulník v 500m. Jsem zvědav na tu Dubai. Chtějí to pořádně otestovat v poušti než to pustí do města. To bude pěkný záhul pro baterky, motory i ty Němce. 50 stupňů a písek do ložisek.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, zdržte se prosím podobných narážek i na smetišti. Moderátoři jsou taky modeláři a raději by lítali, než poklízeli nesmyslné flamewary.
OK2WY
Podívejte se na tento obrázek:
https://www.volocopter.com/en/urban-mobility/
Kdo má zkušenosti s létajícími modely, ten ví, že při létání je nutno brát v potaz nejen počasí, zejména směr a sílu větru, ale také třeba konkrétní terénní situaci, třeba kvůli víření vzduchu.
Jak se asi bude startovat a přistávat na takových plošinkách?
Velmi těžko.
Ale to autor stránek nijak nebere v úvahu, nejde o realistický přístup k vývoji techniky...
https://www.volocopter.com/en/urban-mobility/
Kdo má zkušenosti s létajícími modely, ten ví, že při létání je nutno brát v potaz nejen počasí, zejména směr a sílu větru, ale také třeba konkrétní terénní situaci, třeba kvůli víření vzduchu.
Jak se asi bude startovat a přistávat na takových plošinkách?
Velmi těžko.
Ale to autor stránek nijak nebere v úvahu, nejde o realistický přístup k vývoji techniky...
Když vrtulník umí přistát i za silného větru a vlnobití na malé plošině na lodi (viz videa na trubce, které se mi teď nechce hledat), tak proč by nemohla tato věc přistát na stejně velké plošině u baráku?
Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že multikoptéry jsou vůči větru nebo turbulencím podstatně odolnější něž cokoliv jiného, co jsem doposud řídil. Pokrok byl už vrtulník, s kterým se dalo v pohodě lítat v počasí, v kterém jsem si už na plošník netroufnul. S multikoptérou to jde ještě dál, ta se naprosto spokojeně udrží ve vzduchu v situaci, kdy už jsem si netroufnul ani s vrtulníkem.
Takže toho bych se vůbec nebál. Sedne to tam úplně v klidu na centimetr přesně.
Takže toho bych se vůbec nebál. Sedne to tam úplně v klidu na centimetr přesně.
U budovy se tvoří silná turbulence, přistávat na takovou plošinku je vysoké riziko.
V Dubaji se pohybuje velké množství vrtulníků, soukromých nebo aerotaxi. Takové plošinky (helipady) mají téměř všechny výškové budovy. Nemají s tím žádný problém i když tam docela silně fouká. Když to zvládají vrtulníky tak stabilizovaná koptéra s GPS to má ještě jednodušší.
OK2BUH píše:...Takové plošinky (helipady) mají téměř všechny výškové budovy.....
Ještě se podívej, kde ty plošinky jsou - nikdy ne tak, jak na tom obrázku z odkazu.
Právě Kvůli těm turbulencím...
Ano, to je pravda, bývají vysunuté do boku.