Jednak je to copter - sice je to komplet vlastni konstrukce ale delal jsem ji na pocitaci, casti jsou vytistene a zbytek jsou uhlikove roury. Myslite ze me zachrani to ze roury jsem musel uriznout pilkou na zelezo a do trubek vyvrtat dirky a vyriznout zavity na pojistovaci srouby ?
SE.5 - tak ten je uplne v hajzlu. Jednak jsem jej navrhl na pocitaci, druhak je vyfrezovany na CNCcku ktere jsem si postavil sam z dilu na 3D tiskarne (tzv. dvojite peklo). Navic ma to letadlo kryt cumaku, ochranu hlavy a kolecka vytistene taky na 3D tiskarne. O sablone pouzite pri vytvareni casti kolem kokpitu ani nemluve. No a aby toho nebylo malo tak je v nem stabilizace pro eliminaci tance svateho vita pri rozjezdu a RC s telemetrii ktere me posila na zem informace o stavu akumulatoru. Uplne se stydim napsat ze jsem pri stavbe nepouzil skoro zadne rucni naradi (nejvic asi kleste pri delani funkcniho vypletu) protoze jsem si to dovolil vyfrezovat tak ze spoje sedeli bez dalsich uprav.
Opravdu se neskutecne stydim a uznavam ze nejsem modelar. Takovy pan Pokuta, to je modelar. Ma nekolik stovek prispevku behem kterych sije do vsech co nejsou modelari. Tomu rikam spravna modelarina. Budu se muset poucit jak se to dela spravne, myslim ze pohon modelu silou kombinace zavisti a nenavisti by mohl prekonat nekolik svetovych rekordu.
Myslite ze bych mel rozdupat ostatni letadla co mam kdyz nejsem modelar ? Treba tu 3.4 Minimou jsem koupil jako ARF od ceskeho (teda moravskeho) vyrobce a jen osadil takze jsem udelal uplne to same co jsem delal kdyz jsem osazoval racing Tyranta. Akorat ze u te Minimoi bylo vyrazneme mene dratu. Takze to bude asi jeste min model nez ten copter. O par EPP letadlech ani nemluve i kdyz ty by jste me mohli uznat - tam jsem pouzil sekundak a lamaci nuz.