Skylark Letí, ano je to tak!!!

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět

Je skylark za 2999,- dobrá volba pro začátečníka?

Anketa končí za sob 07.01.2006 13:44

Ano - bezkonkurenční cena
8
40%
Ne - moc levné a navíc jsem škarohlíd
10
50%
Nevím - jsem modelář teoretik
2
10%

Celkem hlasů: 20

Zpráva
Autor
tikef

#151 Příspěvek od tikef »

tomcatzdar píše:pokud vim tak ve SKylarkovi jsou NiCd. :wink:
No s tou nabijeckou priznavam sem se sekl :oops:

mam nabíječku Jeti CHAR 20 za 1000,- + baterky 2s 700mah a to se rovná 1500,- to neni tak hrozný... no ale uznávam, do takovýho prskoletu jako je skylark je to až velkej luxus.
support slowflyers
SkyLarkMen
Kontaktovat uživatele:

#152 Příspěvek od SkyLarkMen »

Pánové, včera jsem přistál na stromě, nevím jestli je to zásluha větru který foukal na jinou stranu než to mám naučený nebo jenom mou mladickou modelářskou neodborností. 8O
Je to hrozný vidět svoje letadlo letět vstříc najasnému osudu v koruně břízy. Směrovka mě neposlechla, letěl jsem po větru a snažil jsem se zatočit doleva. A než jsem stačil pořádně zatočit byl tu ten strom. Když jsem se dostavil na místo, nemohl jsem stroj zprvu najít. Pak jsem ho uviděl, parkoval na bříze asi v 7 m nad zemí. Zapůjčeným fotbalovým míčem jsem ho cca po 15 minutách zčesal konečně na zem. :oops:
Nalomený křídlo - už sem ho zpravil, vrtule ponechána na místě havárie. Toď bylance škod. :?
A taky servo na směrovce nějak blbne. Nemá někdo tady ze přítomných modelářů funkční servo za babku? To moje jde totiž značně trhaně a nevím zda mu můžu ještě věřit.
:roll:
Skylark - made in China, Duplex - vlastní konstrukce
Bobík - vlastní konstrukce, JES012, Naro pro, SPEED 400-1:4, vrt. 11/6
TOXI - tvorba plánku
tikef

#153 Příspěvek od tikef »

SkyLarkMen píše:Pánové, včera jsem přistál na stromě, nevím jestli je to zásluha větru který foukal na jinou stranu než to mám naučený nebo jenom mou mladickou modelářskou neodborností. 8O
Je to hrozný vidět svoje letadlo letět vstříc najasnému osudu v koruně břízy. Směrovka mě neposlechla, letěl jsem po větru a snažil jsem se zatočit doleva. A než jsem stačil pořádně zatočit byl tu ten strom. Když jsem se dostavil na místo, nemohl jsem stroj zprvu najít. Pak jsem ho uviděl, parkoval na bříze asi v 7 m nad zemí. Zapůjčeným fotbalovým míčem jsem ho cca po 15 minutách zčesal konečně na zem. :oops:
Nalomený křídlo - už sem ho zpravil, vrtule ponechána na místě havárie. Toď bylance škod. :?
A taky servo na směrovce nějak blbne. Nemá někdo tady ze přítomných modelářů funkční servo za babku? To moje jde totiž značně trhaně a nevím zda mu můžu ještě věřit.
:roll:

za babku zrovna ne ale bylo by tu za pětikilo
support slowflyers
Honza

#154 Příspěvek od Honza »

He, novy se sezene za 300,- (a nemyslim tim servo od Pelikana)
zelda

#155 Příspěvek od zelda »

a jestli potrebuje nejake male, coz do skylarka urcite tak nejlevnejsi sou myslim GWS, ale blizsi zkusenosti s nima nemam.....zatim....servo naro pro se da sehnat za 369,- a naro-ktereje jeste mesni za necele petikilo....
Dispecer

#156 Příspěvek od Dispecer »

Pro SkyLarkMena: V prvním příspěvku píšeš že máš návod na předělání vysílačky na proporcionální tříkanál. Popiš mi prosím úpravu, případně poskytni schéma. Dík
SkyLarkMen
Kontaktovat uživatele:

#157 Příspěvek od SkyLarkMen »

Tak tady je můj amatérský nákres. Snad ti bude stačit. Jinak se vše ostatní dočteš někde tady na webu. :o

http://skylarkmen.euweb.cz/zapojeni.jpg

Mě se to na ten proporcionální tříkanál povedlo předělat i bez základních elektrotechnických ználostí. Tobě se to povede taky. :wink:
TOXI - tvorba plánku
Kovboj

#158 Příspěvek od Kovboj »

SkyLarkMen píše:Tak tady je můj amatérský nákres. Snad ti bude stačit. Jinak se vše ostatní dočteš někde tady na webu. :o

http://skylarkmen.euweb.cz/zapojeni.jpg

Mě se to na ten proporcionální tříkanál povedlo předělat i bez základních elektrotechnických ználostí. Tobě se to povede taky. :wink:

Osobně bych radil nechat tam zároveň i ten vypínač. Můžeš pak vypínat / zapínat motor v otáčkách, které si nastavíš na tom potenciometru. Moci rychle vypnout motor se hodí i za situace, kdy se ti éro nezvratně řítí k zemi...
Sám jsem si to takhle udělal a spokojeně chvíli používal (než jsem si koupil Flash ;-). Teď se mi ta vysílačka už jen válí bez využití ve skříni.
Dispecer

#159 Příspěvek od Dispecer »

Díky. Vyzkouším to.
Dispecer

#160 Příspěvek od Dispecer »

Funguje to. :) Díky
SkyLarkMen
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od SkyLarkMen »

Není zač. Jsem rád, že to funguje a moje rada byla k užitku. :P