Opět sbírka hádek a nekonstruktivních tlachů

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

Re: Opět sbírka hádek a nekonstruktivních tlachů

#196 Příspěvek od rampa_mckvak »

Steve píše:
Ty fakt nevíš, proč to tak je?
M.j. z důvodů obratnosti - můžeš provádět prvky pilotáže, aniž by ses přetahoval s přirozenou stabilitou letounu.
A pokud ji nemáš, tak se upáčkuješ nebo používáš počítač.
Zjednodušeně řečeno.

Nepochopil jsi mou hlubokou myšlenku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , ale to je jedno.
Co neubrzdíš neukecáš.
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#197 Příspěvek od rampa_mckvak »

Steve píše:
Ne.
Šlo o to, že buď máš rád řízení modelu a létáš bez stabilizace (i když to nemusí být snadné) nebo chceš letět odněkud někam (třeba se kochat letem jako takovým) a pak používat třeba stabilizační systémy.
S prázdnem ve vzduchu (proč?) to nemá nic společného.

Opět jsi nepochopil mou hlubokou myšlenku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , ale to je jedno.
Co neubrzdíš neukecáš.
OK2BUH

#198 Příspěvek od OK2BUH »

@mhabr, Vždyť já jsem nepsal nic jiného. Pokud si člověk chce zalítat pro pocit z letu tak zásadně na ruce bez automatik. Ale aby měl opravdový pocit svobody tak v tom musí sedět. Takto jsem lítal půl života. Když mi to doktoři ve stáří zakázali tak jsem si našel modely jako náhradu. Ale má to jednu velkou chybu. Mohu létat rukama ale jen kolem hlavy tzn. nemám svobodu, je to jenom pták v kleci. Nebo mohu letět dál ale zase nemohu letět na ruce a musím zapnout stabilizaci nebo FPV. Takže střídám oba způsoby ale pravé létání to nikdy nenahradí.
Naposledy upravil(a) OK2BUH dne sob 12.08.2017 11:10, celkem upraveno 1 x.
Sunn

#199 Příspěvek od Sunn »

mhabr píše:....Opravdu potřebujeme, jako piloti leteckých modelů, si usnadňovat pilotáž?...
....drtivá většina pilotů modelů létá pro pocit z létání, z ovládnutí modelu. A dokáží to fakt dobře i bez asistentů.....

Tak to jsou přesně formulace, kvůli kterým nechci být v žádném organizovaném klubu modelářů. Potom bych musel poslouchat k.cy o tom, co vlastně je pro mě nejlepší, nebo že jsem nahovno pilot, jestli jsem modelář či jen pilot modelů apod.
Takhle jen přijedu na naší louku, s kamarády polétáme a pokecáme, a zase jedu odpočinutý domů.

Nemám rád, když se někdo cítí být mluvčím "drtivé většiny pilotů modelů" a bez průzkumu jejich skutečných názorů prezentuje svoje názory jako "názory většiny" a píše je v množném čísle (my potřebujeme...) .

Diskuze o stabilizacích dost přesně odpovídá názvu tohoto vlákna.
Steve

#200 Příspěvek od Steve »

rampa_mckvak píše:Opět jsi nepochopil mou hlubokou myšlenku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , ale to je jedno.

Není důležité, jak hluboké máš myšlenky, ale to, co a jak sem napíšeš ;-)
OK2BUH

#201 Příspěvek od OK2BUH »

Já se vám divím stejně jako p. Lněnička. Pokud jste schopni stavět obří modely tak proč nejdete ještě dál? Postavit tak velký aby vás to uvezlo. Když to uděláte dobře tak vám to oblastní technik schválí a dostanete imatrikulaci. Potom už stačí jenom najít odvahu do toho sednout. Nebudete se dohadovat kdo je hovnopilot a kdo pravý pilot. Teprve potom poznáte co je to radost z lítání. Všichni výrobci ULL jsou bývalí modeláři a jsme v tom světová velmoc.
rampa_mckvak

#202 Příspěvek od rampa_mckvak »

Steve píše:
Není důležité, jak hluboké máš myšlenky, ale to, co a jak sem napíšeš ;-)

Dobře, nechme hluboké myšlenky, ale přesto jsi to nepochopil, proto jsi reagoval tak, jak sis to "přeložil" k obrazu svému. Dál už to komentovat nebudu, neb nemám na to sil.
Co neubrzdíš neukecáš.
Steve

#203 Příspěvek od Steve »

OK2BUH píše:Já se vám divím stejně jako p. Lněnička. Pokud jste schopni stavět obří modely tak proč nejdete ještě dál? Postavit tak velký aby vás to uvezlo. Když to uděláte dobře tak vám to oblastní technik schválí a dostanete imatrikulaci. Potom už stačí jenom najít odvahu do toho sednout. Nebudete se dohadovat kdo je hovnopilot a kdo pravý pilot. Teprve potom poznáte co je to radost z lítání. Všichni výrobci ULL jsou bývalí modeláři a jsme v tom světová velmoc.

Ano, v UL jsme skutečně světová velmoc. A ani v segmentu "dospělých" letadel nejsme špatní, i když už je to trochu jinak než dříve.
Kolem UL i dospělých letadel jsem se pár let pracovně pohyboval.
A i bez piloťáku jsem měl, samozřejmě, v ruce knipl.
Je to paráda.
Jenže - pokud jsi lítal, pak víš, že to není jako mít řidičák, když nejezdíš, tak si pak opatrně někde přijedeš trasu a oživíš si návyky...
Mít piloťák je jiná věc, musíš létat a není to levné. Ať už si půjčuješ letadlo a nebo ho vlastníš, hangáruješ a udrzuješ.
A ne každý na to má.....
A riziko poškození je vyšší, nestačí jen prostě létat opatrněji nebo pomaleji jako v autě, když si nejsi jistý...
hipa
Kontaktovat uživatele:

#204 Příspěvek od hipa »

Piloti skutečných letadel sou nadlidi? 8O 8O
rampa_mckvak

#205 Příspěvek od rampa_mckvak »

Jsou, vždyť nad těma lidma lítaj. :lol: :lol: :lol:
Co neubrzdíš neukecáš.
hipa
Kontaktovat uživatele:

#206 Příspěvek od hipa »

A jooooo :D
Steve

#207 Příspěvek od Steve »

hipa píše:Piloti skutečných letadel sou nadlidi? 8O 8O

Ten dotaz asi není na mě....?

Máš na mysli, že on to myslel tak, že modely nejsou dost dobré a teprve pilot skutečného letadla je "to pravé" ?
:-)
Amper

#208 Příspěvek od Amper »

Me vzdy nejvic pobavi kdyz vidim ze model o hmotnosti vic nez 7kg (bez ohledu na typ ci pouziti) ma bezpecnou mez pro letani stejnou jako letadlo pri vystoupeni bez akrobacie s max rychlosti 400km/h od osob a od osidleni stejnou jake letadlo s maximalkou 600km/h :-D
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
OK2BUH

#209 Příspěvek od OK2BUH »

Právě že nejsou, riskují životy a chovají se většinou skromně. To jenom vy tady pořád camráte kdo má větší mrdku a kdo je méněcenný. Tak radím postavte si ještě větší a vlezte si do ní. :)
pepin

#210 Příspěvek od pepin »

určitě nejsou, ale za sebe mohu říct, že když se zdálo, že se rozvedu a stanu se svobodným mladým pánem, oživil jsem po letech myšlenku na to, že začnu létat se skutečnými větroni, na Rané kde jsem kluky od létání znal jsem si tedy střihnul jeden den v rámci aktivity--co obnáší pro obyčejného člověka skutečné létání--že mě hned po ránu posadili do traktoru, abych jim odvezl na plochu naviják, to bylo vcelku v pohodě, nakonec jsem ale opravdu i letěl, super, fakt super, jako jediný, jsme ten den chytili z navijáku stoupák, do pár minut se poruznu z dálky zvětšovali ruzné tečky, z kterých se ve finále vyklubali taky větroně,. řítící se do toho našeho stoupáku, najednou koukám z kabiny nad sebe a tam vidím nohy chuchvalce padáčkářu--já v tom měl v tu chvíli jasno--hovno romantika, pěkně velká zodpovědnost a být imr vére ve střehu--BÝT ZODPOVĚDNÝ
tak trochu jiný pocit,než v modelařině -- když se něco stane, tak se něco rozbije, tady jsem měl pocit--když se něco stane, tak se někdo zabije.

nic tim nechci říct víc, než že skuteční piloti určitě nejsou nadlidi, ale minimálně v rámci pilotního kurzu musejí prokázat nějaké schopnosti---jejich chování po vystavení pilotního prukazu už je samozřejmě druhá věc, stejně tak, jako u každého řidiče obyčejného automobilu.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“