EPP akrobat so zhavikom
EPP akrobat so zhavikom
Videl uz niekto nieco podobne?
Pripadne napad ako urobit akrobata so zhavikom, ktory by v pripade havarie
neurobil velku skodu.....
Pripadne napad ako urobit akrobata so zhavikom, ktory by v pripade havarie
neurobil velku skodu.....
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: EPP akrobat so zhavikom
Viděl jsem EPP s 35 ccm benzínem rozpětí 2,3m. Celý to bylo obandážovaný papírovou lepící páskou a pak přetřený epoxydovým lakem. Něco alá vlečná Big Lift. Ale dál jsem to moc nezkoumal, takže nevím zda a jak to mělo v křídle rouru a nebo přepážky v trupu.
Jirka
Jirka
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
Zadani mi pripada mimo praxi. Modely pri havarii koncivaji "neskodne" rozbite o zem.
Nejvetsim zdrojem nicive energie je hmota motoru a tu volbou materialu draku letadla nezmenis. To ostatni okolo motoru (treba ze dreva) nici malo.
Nejvetsim zdrojem nicive energie je hmota motoru a tu volbou materialu draku letadla nezmenis. To ostatni okolo motoru (treba ze dreva) nici malo.
Postavil jsem několik EPP letadel se žhavíkem s potahem barevnými lepícími páskami, podle stránek Pavla Dvořáka www.rcweb.cz. Zde je i akrobat na 8,0 ccm - http://www.rcweb.cz/aktual/reepp.htm. Super technologie, které je na netu jako šafránu. EPP jsem kupoval zde: www.pepecko.cz
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
Ano je to známá technologie.
Vyřežeš kostru.namáhaná místa zpevni skelnou páskou a celý letoun potáhneš barevnými páskami.
Dříve se tak létal open combat. ale stejná technologie se používá na samokřídla pro svahový kombat. zkus pohledat určitě najdeš i fotky jak se to dělá.
Já k tomu žádnou dokumentaci nemám i když jsem tak postavil hodně letadel.
Vyřežeš kostru.namáhaná místa zpevni skelnou páskou a celý letoun potáhneš barevnými páskami.
Dříve se tak létal open combat. ale stejná technologie se používá na samokřídla pro svahový kombat. zkus pohledat určitě najdeš i fotky jak se to dělá.
Já k tomu žádnou dokumentaci nemám i když jsem tak postavil hodně letadel.
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
Danpar píše:Postavil jsem několik EPP letadel se žhavíkem s potahem barevnými lepícími páskami, podle stránek Pavla Dvořáka http://www.rcweb.cz. Zde je i akrobat na 8,0 ccm - http://www.rcweb.cz/aktual/reepp.htm. Super technologie, které je na netu jako šafránu. EPP jsem kupoval zde: http://www.pepecko.cz
Vdaka vsetkym, povodne sommyslel ze je to napad padnuty na hlavu
- LV
- Kontaktovat uživatele:
sky59 píše:
Vdaka vsetkym, povodne sommyslel ze je to napad padnuty na hlavu
Je. Ale poznam aj horsie napady. Nikto ti ho vsak nemoze vziat.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
LV píše:Je. Ale poznam aj horsie napady. Nikto ti ho vsak nemoze vziat.
No, nevidim problem pouzit do epp nejaky 1.. 3 ccm zhavik, a netreba stale kupovat baterky a hlavne nabijat
http://www.mvvs.cz/glow_engines.html
Hned prvy motor ma 0.5hp a 150gramov, podobny el motor s bateriou je asi tazsi
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Udavany vykon na zhaviku nemozes zrovnavat s tym na elektromotore. Ten zhavik s 0,5hp neutiahne ani nahodou taku vrtulu ako elektromotor s 0,5hp. Hmotnost pri rovnakom vykone na vrtuli vyjde u elektra mensia. Inak by halaky vrcali a smrdeli... O spolahlivosti a komforte uzivania sa nemusime bavit uz vobec.
A samozrejme baterky budes kupovat a nabijat aj do zhavika. Serva sa zadarmo nepohnu.
A samozrejme baterky budes kupovat a nabijat aj do zhavika. Serva sa zadarmo nepohnu.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Co se týká srovnání výkonu el. motoru a čuďáku, to je možné jen souhlasit. Čuďák má výkon nahoněný otáčkami. Co se týče komfortu, tak dejme tomu také, prostě přijdeš, zapojíš konektor a přidáš plyn. Co se týče dalšího provozu, ano do čuďáku také dobíjím baterky, ovšem v klidu doma a celé odpoledne pak létám. Dnes jsem byl na letišti vyzkoušet úpravy na jedné elektře. Skoro hodinu jsem čekal na dobití baterky (3S 1300 mAh s povoleným nabíjecím proudem 1C, já dal 1A). Dobilo se zhruba 0,75 mAh, letový čas jsem nesledoval. Za tu dobu jsem schopen udělat s čuďákem (doba chodu motoru cca 20 minut na plnou bandu) prakticky dva lety. Tím ovšem elektry nezatracuju! Naopak s kluky na kroužku budeme jednu stavět (zrovna tu zkoušenou).
4 sky59, obávám se, že motor MVVS 2, na který jsi dal odkaz, už horko těžko seženeš, a když, tak už nejspíš jen jako jetý. Brňáci je už bohužel před drahnou dobou přestali vyrábět. Spíš v této velikosti seženeš nějaké ASPéčko
4 sky59, obávám se, že motor MVVS 2, na který jsi dal odkaz, už horko těžko seženeš, a když, tak už nejspíš jen jako jetý. Brňáci je už bohužel před drahnou dobou přestali vyrábět. Spíš v této velikosti seženeš nějaké ASPéčko
Hitec Aurora 9X
DAF coto mas za baterky ??? jim nahul baterka je stejne spotrebak.......
v nejakem casaku byl ipopis stavby nejakeho kombatu s 3,5cm myslim
motor byl s nadrzi na nejakem prekližkovem ramu / k vuli drzeni v trupu / vetknutem do epp trup a potahle paskou...
spalovak do 15cm jeneska k nicemu /to je jen muj nazor / ale ten dym ma svekouzlo
v nejakem casaku byl ipopis stavby nejakeho kombatu s 3,5cm myslim
motor byl s nadrzi na nejakem prekližkovem ramu / k vuli drzeni v trupu / vetknutem do epp trup a potahle paskou...
spalovak do 15cm jeneska k nicemu /to je jen muj nazor / ale ten dym ma svekouzlo
Mám tam baterku od Pecky, parametry jsem uvedl. Maximální nabíjecí proud je 1C. Ten jsem nepřekročil. Vím, že jsou baterky s možným větším proudem, ale ty nemám. Já mám elektry spíš jako doplněk ke čmouďákům. Jí si před lety byl v RC Revue článek o přestavbě, myslím, Mentora od Multiplexu na čmouďáka, snad .32, tedy 5,23 ccm. Už si nepamatuju podrobnosti, nějak tam zakomponoval autor jakousi konstrukci, která roznášela vibrace a síly do pěny a v poho s tím létal. Jen si stěžoval, že z toho nedá pryč olej a ten se pomalu a jistě vsakuje do bublinek.
Hitec Aurora 9X