FrSky Taranis - páté pokračování
Re: FrSky Taranis - páté pokračování
Dobrý den,
mám problém a autotrimem u přesnější verze vária.
Mám zaškrtnutý autotrim, ale při zapnutí napájení se vario nastaví př. +2m; př +8m. Následně musím ručně nastavovat ofset, abych měl na variu 0m. Musím to dělat pro každý let znovu je to otravné.
Pokud nemám zaškrtnutý autotrim vario ukazuje několik set metrů mimo.
Je možné nějak opravit autotrim?
Je možné nastavit na nějaký vypínač trim varia, aby se př. jednoduše na zemi jen stisknutím páčky vynulovalo?
J to pro mně problém, vario mám připojené na záchranu a takto mi udržuje minimální letovou výšku, pod kterou při tréninku akrobacie nemohu př 1 až 3m nad zemí. Takže pokud se při aktivaci vario nastaví na +8m= nabourání do země protože mi 8m chybí.
Nutnost pokaždé se proklikávat menu a ručně kalibrovat je zdlouhavé, akorát je to další možnost na poruchu/havárii při zapomenutí. Pokud autotrim nedělá autorotrim místo mě tak jako by tam nebyl!!!
Chápu že při dlouhém letu se může změnit vlivem změny tlaku nadmořská výška letiště, ale to mne netrápí, to se i nerozhazuje. Trápí mne, že autotrim nedokáže při zapnutí nastavit nulu = to je BLBOST!!!
Dá se to nějak opravit/odstranit?
Dělá Vám to taky?
Nebo mi zbývá jen reklamace?
Předem děkuji za Vaše rady.
Honza
mám problém a autotrimem u přesnější verze vária.
Mám zaškrtnutý autotrim, ale při zapnutí napájení se vario nastaví př. +2m; př +8m. Následně musím ručně nastavovat ofset, abych měl na variu 0m. Musím to dělat pro každý let znovu je to otravné.
Pokud nemám zaškrtnutý autotrim vario ukazuje několik set metrů mimo.
Je možné nějak opravit autotrim?
Je možné nastavit na nějaký vypínač trim varia, aby se př. jednoduše na zemi jen stisknutím páčky vynulovalo?
J to pro mně problém, vario mám připojené na záchranu a takto mi udržuje minimální letovou výšku, pod kterou při tréninku akrobacie nemohu př 1 až 3m nad zemí. Takže pokud se při aktivaci vario nastaví na +8m= nabourání do země protože mi 8m chybí.
Nutnost pokaždé se proklikávat menu a ručně kalibrovat je zdlouhavé, akorát je to další možnost na poruchu/havárii při zapomenutí. Pokud autotrim nedělá autorotrim místo mě tak jako by tam nebyl!!!
Chápu že při dlouhém letu se může změnit vlivem změny tlaku nadmořská výška letiště, ale to mne netrápí, to se i nerozhazuje. Trápí mne, že autotrim nedokáže při zapnutí nastavit nulu = to je BLBOST!!!
Dá se to nějak opravit/odstranit?
Dělá Vám to taky?
Nebo mi zbývá jen reklamace?
Předem děkuji za Vaše rady.
Honza
Vario se resetuje inicializaci telemetrie na hlavni obrazovce, nejsnazsi a funkcni.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Prosím, popište mi podrobněji jak resetovat telemetrii na hlavní obrazovce.
Naposledy upravil(a) honza.i dne pát 25.08.2017 11:02, celkem upraveno 1 x.
Dluze enter - inicializovat telemtrii
Jan Janekx Urbanek
honza.i píše:Prosím, popište mi podrobněji jak resetovat telemetrii na hlavní obrazovce.
napr.....
SA od seba zapne vario a SH hore resetne telemetriu.....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Děkuji za nasměrování na speciální funkce.
Nastavil jsem si reset telemetrie při zapnutí motoru, jen na zemi. Za letu se mi to při vypnutí motoru SCHVÁLNĚ neresetuje!!!
Z hlediska bezpečnosti se tak nemůže stát, že zapomenu resetovat telemetrii TO JE SUPER MOC MOCCCC DĚKUJI.
TO ÚPLNĚ VYŘEŠILO PROBLÉM RESETU
Nastavil jsem si reset telemetrie při zapnutí motoru, jen na zemi. Za letu se mi to při vypnutí motoru SCHVÁLNĚ neresetuje!!!
Z hlediska bezpečnosti se tak nemůže stát, že zapomenu resetovat telemetrii TO JE SUPER MOC MOCCCC DĚKUJI.
TO ÚPLNĚ VYŘEŠILO PROBLÉM RESETU
honza.i píše:Děkuji za nasměrování na speciální funkce.
....
... podstatné je, že ti vyhovuje funkčnosť..... riešenie si môže každý prispôsobiť podľa seba.... v tom je výhoda tohto rádia....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Řešili jste někdo kompenzaci výkyvů výšky vlivem větru pomocí varia?
Moje představa je, že pro každý letoví mód bude semostetné nastavení.
Př.
1) Začal bych změřením max. stoupání a klesání. Rozdílné maximální hodnoty bych převrátil a udělal křivku. V logických spínačich bych nastavil a=X a pokusil se znásobit výstup z logického spínače bych přepočítat přes křivku a v myxech pričetl ke stoupání. Takto by mělo jít kompenzovat vítr s klipem v nule, ale kompenzovalo by mi to i výkyvy kniplu a musel bych kompenzaci vypnout v nenulové pozici kniplu.
2) Chtěl bych zachovat křivku kniplu + kompenzovat výkyvy i při pohybu kniplu.
Napadá mně jen přidat další shodné nastavení křivky větru ale prevracenou a pohyb kniplu převést touto křivkou a odečíst od kompenzace varia.
Prosím o rady.
Moje představa je, že pro každý letoví mód bude semostetné nastavení.
Př.
1) Začal bych změřením max. stoupání a klesání. Rozdílné maximální hodnoty bych převrátil a udělal křivku. V logických spínačich bych nastavil a=X a pokusil se znásobit výstup z logického spínače bych přepočítat přes křivku a v myxech pričetl ke stoupání. Takto by mělo jít kompenzovat vítr s klipem v nule, ale kompenzovalo by mi to i výkyvy kniplu a musel bych kompenzaci vypnout v nenulové pozici kniplu.
2) Chtěl bych zachovat křivku kniplu + kompenzovat výkyvy i při pohybu kniplu.
Napadá mně jen přidat další shodné nastavení křivky větru ale prevracenou a pohyb kniplu převést touto křivkou a odečíst od kompenzace varia.
Prosím o rady.
Naposledy upravil(a) honza.i dne ned 27.08.2017 15:25, celkem upraveno 2 x.
. . . . . . .
Myslim, ze je to nesmysl, nastavit radio urcite lze, o tom nepochybuju. Ale nedovedu si predstavit funkcnost. U akrobata ridis vyskovkou stale, u vetrone je zadouci (vestsinou) termika atd. Rozumim, ze hratky s radiem jsou fajn, take me bavi, ale prakticke pouziti si nedovedu predstavit.
Odesláno z mobilu a podpis odstraním
Odesláno z mobilu a podpis odstraním
Neřeším chytání termíny s větroněm, ale stabilizaci letu ve větru nízko zemi př. při motorovém letu letadlo/vrtulník.
U větroně by se mi líbil podobný mix udržující konstantní trajektorii přistání i přes snahu větru hýbat modelem nahoru/dolů a praštit s ním o zem. ( Mix pro snažší a bezpečnější přistání.)
U větroně by se mi líbil podobný mix udržující konstantní trajektorii přistání i přes snahu větru hýbat modelem nahoru/dolů a praštit s ním o zem. ( Mix pro snažší a bezpečnější přistání.)
Měl jsem hned podezření, že se snažíš vyrobit tímto "stabilizaci"
Jako nápad je to pozoruhodné, ale vario nebude mít tak rychlou a hlavně tak přesnou odezvu, aby tohle mohlo fungovat. IMHO je to ptákovina a ztráta času.
Když chceš stabilizovat vodorovný let, kup si S6R nebo S8R. Tam je mnohem rychlejší reakce do serv z gyra a vytoužená funkce Autolevel je tam připravená.
Jako nápad je to pozoruhodné, ale vario nebude mít tak rychlou a hlavně tak přesnou odezvu, aby tohle mohlo fungovat. IMHO je to ptákovina a ztráta času.
Když chceš stabilizovat vodorovný let, kup si S6R nebo S8R. Tam je mnohem rychlejší reakce do serv z gyra a vytoužená funkce Autolevel je tam připravená.
FrSky / Dingo, F5J ...
Stabilizaci mám spiritpro, udržuje vodorovnou rovinu, ale nezabrání jít pod minimální letovou hladinu, to jsem nastavil pomoci varia.
Stabilizace umí odfiltrovat naklánění a pootáčení všemi směry. Navíc se snažím pomocí varia eliminovat vertikální cloumání větru. Pokud jsem dobře pochopil popis frsky umí v režimu Autolevel model srovnat do horizontu, nebo v režimu SAS umí eliminovat naklánění, ale ani v jednomrežimu neumí eliminovat vertikální pohyb. Možná s kombinací varia by to frsky stabilizace umela, ale to je již totožné se Spiritem.
Třeba jde Frsky stabilizace propojit přímo s variem. Frsky stabilizaci nemám a neznám, proto se ptám zkušenějších.
Z popisu předpokládám jedině možnosti kompenzace vertikálních výkyvů přes naprogramování ve vysílače.
Stabilizace umí odfiltrovat naklánění a pootáčení všemi směry. Navíc se snažím pomocí varia eliminovat vertikální cloumání větru. Pokud jsem dobře pochopil popis frsky umí v režimu Autolevel model srovnat do horizontu, nebo v režimu SAS umí eliminovat naklánění, ale ani v jednomrežimu neumí eliminovat vertikální pohyb. Možná s kombinací varia by to frsky stabilizace umela, ale to je již totožné se Spiritem.
Třeba jde Frsky stabilizace propojit přímo s variem. Frsky stabilizaci nemám a neznám, proto se ptám zkušenějších.
Z popisu předpokládám jedině možnosti kompenzace vertikálních výkyvů přes naprogramování ve vysílače.
Naposledy upravil(a) honza.i dne pon 28.08.2017 17:15, celkem upraveno 2 x.
. . . . . .
Tak držet výškovou hladinu určitě S6/8R neumí. Koriguje cloumání větrem a umí držet horizontální polohu.
Děj pak vědět, jestli ti to nějak funguje. Zajímalo by mě to, i když hádám, že to nepůjde.
Děj pak vědět, jestli ti to nějak funguje. Zajímalo by mě to, i když hádám, že to nepůjde.
FrSky / Dingo, F5J ...