IJN BB Kongo 1:100

Pokud to plave na vodě, případně se potápí. Rychlíky, remorkery, plachtnice, makety.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bořík

Re: IJN BB Kongo 1:100

#31 Příspěvek od Bořík »

kalmandor píše:Ještě jedna taková poznámka k lodi. Materyál je dřevo a dvrzený papír. Kostra bude hodně pevná a dno rovné. Jedná se o plán full battle model. Což znamená, zě loď budu využívat k bitevním akcím kde po sobě lodě pálí projektyly a potápí se navzájem.

Tak to ovšem diametrálně mění situaci....Snad ani úplný začátečník nemůže být tak naivní, aby do spotřebního zboží dával docela špičkové vybavení. Navíc u těchto lodí jde opravdu o boj a jakékoli serepatičky jsou spíš na škodu, protože jednak na to ovládání doplňků nebudeš mít čas a jednak cokoli bude v lodi navíc, bude situaci komplikovat, protože bude potřeba co nejvíc místa k opravám. Stejně tak i to vnitřní uspořádání musí být úplně jiné, protože zde bude třeba veškerou elektroniku naskládat do vodotěsné komory ( nebo několika komor ), aby vydržela to potápění - bude se spíš jednat o ponorku s jiným kabátem.
Myslím, že jako začátečník jsi si vybral jednu z nejnáročnějších ( a podle mého pohledu nejbláznivějších a téměř masochistických ) kategorií a bude zázrak, když to dokončíš ... i když je pravda, že .... Za peníze v Praze dům ...
kalmandor

#32 Příspěvek od kalmandor »

Čekal jsem kdo se s tímhle ozve. Jedná se o airsoftovou výzbroj, takže nic protiprávního. Divný koníček to je, to přiznávám, ale taky vím že se u nás i v zahraničí provozuje už pár let.

Jinak samozřejmě, že loď s vybavením za několik tisíc nenechæm do konce věků válet někde na dně rybníka. Nakonec se můzě stát, že mi bude mazla tak líto, zě nakonec zůstane jen na volné ježdění a bitvi se nikdy nezůčastní. Takže asi tak.
No a o tom co se možného zranění týká, tak je samozřejmá alespoň minimální ocrana a to očí. Jak u bojujících, tak i u diváků. Potom tu je jakésy ochranné pásmo pěti metrů od břehu a padesát metrů ke břehu na vodě mrtvá zóna, kde se nesmí bojovat. Takže je potřeba velký dosah vysílače a kamery na lodi.

To je asi vše.
prdis

#33 Příspěvek od prdis »

k tomu není co dodat škoda času a peněz
Amper

#34 Příspěvek od Amper »

kalmandor píše:Čekal jsem kdo se s tímhle ozve. Jedná se o airsoftovou výzbroj, takže nic protiprávního. Divný koníček to je, to přiznávám, ale taky vím že se u nás i v zahraničí provozuje už pár let.

ok, tak bezpecnost je asi akceptovatelna ale me to nejak nesedi dohromady. Pokud bude pevny trup ktery by zvladl poradne baterie atd.... tak prece nema bezna airsoft kulicka sanci to prostrelit. Mam obavu ze na tudle kategorii se nedaj pouzit bezne modelarske postupy. Tam jde vetsinou o to aby se lod nepotopila :-) takze bych se spis podival po nejakem foru kde s tim maj zkusenosti.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
prdis

#35 Příspěvek od prdis »

tam to bude muset být jak v modelu ponorky dát veškerou elekroniku do trubky a dovážit tak aby když dostane zásah do boku lodi aby to nabralo vodu a potopilo se to
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od TomasC »

O této kategorii jsem jen slyšel, máš nějaké odkazy??

Za mě bych se zaměřil na to, zda vysílač dokáže řídit palbu. Tedy jedním ovladačem určit směr a druhým určit vzdálenost. Pak se musí každá věž příslušně natočit jak horizontálně, tak vertikálně. To by dle mě mohlo scriptování v LUA pro JETI zvládnout. Přidat senzory pro rychlost jízdy a větru.
Prostě řízení palby ve vysílači.. :D :D :D
Asi si budu muset přečíst znovu Křižník Artemis. :wink:

Ale souhlas s Boříkem. Zaměřit se na jednoduchost a opravitelnost.
kalmandor

#37 Příspěvek od kalmandor »

Asi takhle. Chápu že se vám to nelíbí, ale pro mě osobně bude ůspěch už jen to rozjet po hladině. Takže možnost strělby přichází až na posledním místě. Chci prostě plně fukční model a vás žádám o pomoc. Sám to prostě do kupy nedám. :-D jinak za objektyvní krityku děkuji a cením si vašich názorů. Jde o to že bych ty modelové bitvy chtěl alespoň zkusit, ale to je otázka celkem vzdálené budoucnosti. :-)
kalmandor

#38 Příspěvek od kalmandor »

Odkaz na lodní bitvy přidám večer.
Amper

#39 Příspěvek od Amper »

hele ta kategorie ma nejaka pravidla ? Asi by bylo trochu nespravedlive kdybych udelal neprustrelny trup z kevlaru a do veze zabudouval laserovy dalkomer :-D

si rikam ze prece musi byt urcene z ceho a jak mas postavit trup a zbranovy system, pripadne nejake omezeni na elektroniku.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
kalmandor

#40 Příspěvek od kalmandor »

Ano pravidla tam jsou dosti striktní. Nesmí se používat materiály které není možno prostřelit a míří se odhadem. Můžou se tam nacpat kamery, protože když jste uprostřed nějaké větší vodní plochy, tak nebudete odhadovat z 50metrů vzdáleného břehu :-D jinak by vše mělo sedět v měřítku, takže i velikost kule.
kalmandor

#41 Příspěvek od kalmandor »

A jak koukám tak já se svím měřítkem do bitev ani nemohu :-D mám moc velkou loď. Borci jedou v 1:250 max.
kalmandor

#42 Příspěvek od kalmandor »

http://www.mo-na-ko.cz/lode-bitvy.htm zde odkaz na zmínku o lodních bitvách.
kalmandor

#43 Příspěvek od kalmandor »

http://www.palba.cz/viewtopic.php?t=4885
Ještě tady něco. Ofi stránku nějak nemohu najít :-(
Amper

#44 Příspěvek od Amper »

Osobne bych pouzil ten motor co doporucil TomasC hned na zacatku, zatim jeden. K tomu nejaky vodotesny regulator napr. tendle https://hobbyking.com/en_us/hobbywing-q ... a-esc.html ktery je drazsi ale umozni ti pripojit dva motory (pokud by jeden nestacil) a hlavne tam je zdroj palubniho napeti az 6A. Jestli to bude stacit bude zalezet na tom jak presne a v jakem mnozstvi budes mit reseny veze
kalmandor

#45 Příspěvek od kalmandor »

Já to vidim tak zě první dvě věže (od přídi) by se otáčely pomocí jednoho motoru + další dva motory na náměr nahoru a dolů. To samé u dalších dvou věží na zádi. Taky bych chtěl do hlavní věže superstruktury zabuduvat kameru s kterou by bylo fajn otáčet a popřípadě i mířit, pokud se nerozhodnu ještě zainvestovat víc a nějaké kamerky nenarvu ještě do hlavních věží (na Kongu jsou to č.2 a č.3 od přídi). To je taková představa.
Odpovědět

Zpět na „Lodě“