Kraken píše:ahoj lita tu jeste nekdo 3digi? poridil jsem ho do chase 360 ale bohuzel se peru s nastavenim jsou tam tri tipy desky cikliky po 120 ale bohuzel ani u jedny kdyz spravne zapojim serva dle obrazku tak to nechodi kolektiv jo ale aile a ele nechodi tak jak by melo... kdyz prehodim servo 2/3 a pouziju nastaveni sr3 2v 120 tak se vse hejbe jak ma ale mam prohozeny serva coz si myslim neni uplne spravne a hlavne uplne neodpovida nakres vrtulniku.... co stim ? uz mate nekdo ozkousenou zachranu? na YT je videi s 3digi poskromnu:(
Ahoj, Chase ma servo vyskovky vepredu, ze jo? Takze potrebujes nastavit cykliku SR3_1V (120 st). Dale zkontroluj v zalozce "Transmter" jestli ti kanaly (elevetor, aileron, tail a collectiv pitch) chodi v ukazatelech spravne podle pohybu kniplu (takze kdyz pohnes kniplem vyskovky od sebe/nahoru pohne se i ukazatel v zalozce transmiter nahoru (k forward), podoble aileron, kdyz das knipl pro kridelka doleva, musi i ukazatel jit doleva), pokud nejde reverzuj kanal ve vysilaci. Kdyz je tohle nastavene, pohni kolektivem nahoru - jestli nejake servo nejde nahoru, reverzuj ho v zalozce swash servo settings - resp. tail servo setting pro vrtulku). Dale v zalozce sensors nastav spravne orientaci jednotky a zkontroluj kompenzace - pokud nejaka kompenzuje obracene, zaskrtni prisluny reverz.
Kdyz tohle udelas, melo by vsechno slapat i zachrana - da se otestovat nastole - po aktivaci musi cyklika "skocit" nahoru. Kdyz jsem to nedavno poprve nastavoval, cyklika sla pri zachrane dolu - delal jsem to v noci a ja blbec nastavil nespravne smer ocasu - kdyz jsem dal knipl doprava, sel doprava (pri pohledu ze zadu) ocas a ne cumak (kompenaze byli OK) - z toho jednotka spadne odvodila pozici... Kdyz jsem to napravil zachrana fungovala spravne.
Par krat jsem zachranu zkousel a slape. Zatim to mam kratce, takze tezko rict presne, ale mam pocit, ze se casteji nez u Spirita stane, ze nezachranuje kolmo ale pod mirnym uhlem - ale stavalo se mi to i u Spirita a zatim jsem to zkousel kratce - kazdopadne, stale to bylo spise nahoru, nez do strany, funkcni tedy je. A na rozdil od Spirita ma par hezkych funkci (napr. moznost dat odlisnou velikost kolektivu v invertu a rychlost preklopeni z inveru).