Prijimač Frsky S8R self check výpadky
Prijimač Frsky S8R self check výpadky
Zdravím,
som majiteľom tohto prijímača a snažím sa ho otestovať tak aby som ho mohol dať do vačšieho modelu.
Na strankach rcmanie som čítal o nastavovani a montáží a zisku.
Pršiel som na to že keď som prekladal prijímač tak je nutné previesť self chceck.
V mojom prípade mám prijímač kedy k aktivácií dojde za pomoci spinča ktorý prejde 3 krát(niektoré príjimče majú spúšťanie inakšie OK rimr to zdlhavo popisuje v jednom zo svojích videii) cez nulovú hodnotu za určitý časový úsek.
Samozrejme sa mi sem tam nepodari dať model do spravnej polohy a urobím self chceck v nesprávnej polohe. Napr keď je model píliž rovno a pri štartovacej polohe ma nos hore tak po zapnuti palubného systému sa vyškovka veľmi pomaly pritiahne .
OK to bolo zle takže zmením polohu lietadla tak aby nos smeroval mierne hore.
Prevediem self check . Test prebehne vporiadku ale ani jedno servo sa nehne .
Upozorňujem že vysielačka je 1.5 m od prijímača , kedý úž viem že je to veľmi nebezpečne bez nastavenia filesafe, mať vysielač bližšie.
Rozpojím napájanie a zapojim a nič serva sa nehybu.
Takže znovu prevediem self check a odrazu všetko funguje.
Nevypozoroval som zatiaľ prečo príjimač zamrzne pri seff check v niekotrých pripadoch.
Má niekto podobné skúsenosti?
Toto u mňa nebudí veľku doveru keď sa to chystám dať do vačšieho lietadla.
som majiteľom tohto prijímača a snažím sa ho otestovať tak aby som ho mohol dať do vačšieho modelu.
Na strankach rcmanie som čítal o nastavovani a montáží a zisku.
Pršiel som na to že keď som prekladal prijímač tak je nutné previesť self chceck.
V mojom prípade mám prijímač kedy k aktivácií dojde za pomoci spinča ktorý prejde 3 krát(niektoré príjimče majú spúšťanie inakšie OK rimr to zdlhavo popisuje v jednom zo svojích videii) cez nulovú hodnotu za určitý časový úsek.
Samozrejme sa mi sem tam nepodari dať model do spravnej polohy a urobím self chceck v nesprávnej polohe. Napr keď je model píliž rovno a pri štartovacej polohe ma nos hore tak po zapnuti palubného systému sa vyškovka veľmi pomaly pritiahne .
OK to bolo zle takže zmením polohu lietadla tak aby nos smeroval mierne hore.
Prevediem self check . Test prebehne vporiadku ale ani jedno servo sa nehne .
Upozorňujem že vysielačka je 1.5 m od prijímača , kedý úž viem že je to veľmi nebezpečne bez nastavenia filesafe, mať vysielač bližšie.
Rozpojím napájanie a zapojim a nič serva sa nehybu.
Takže znovu prevediem self check a odrazu všetko funguje.
Nevypozoroval som zatiaľ prečo príjimač zamrzne pri seff check v niekotrých pripadoch.
Má niekto podobné skúsenosti?
Toto u mňa nebudí veľku doveru keď sa to chystám dať do vačšieho lietadla.
Re: Prijimač Frsky S8R self check výpadky
My s tím nějak bojovali s Edou Němcem, nakonec se to bylo nějak zmáčknout tlačíko, napárovat, znovu, ... Honza Urbánek ti to poradí přesně. Nicméně z hlediska letových vlastností bych to teda do velkýho letadla nedal. Ani do malýho. Je to sice levný, ale nic moc.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
taky mám podobné problémy... prostě někdy jako kdyby přijímač ignoroval nějaká serva. Selfcheck to obvykle vyřeší...
v mém případě je ro S6R...
v mém případě je ro S6R...
- selfcheck se nedela pokazde, je to zbytecne
- hned jak modra zhasne musi se udela vychylky pakama jinak se nastavi u serv 0 a nebudou reagovat
- kanalem 12 se spousti selfcheck tak ze se prepinac hybe z 0 do +100 3x do 3 sec a pozor ne z -100 ale z 0. Takzes tlacitkem na prijimaci lze spustit selfcheck.
- je tam posledni FW?
- hned jak modra zhasne musi se udela vychylky pakama jinak se nastavi u serv 0 a nebudou reagovat
- kanalem 12 se spousti selfcheck tak ze se prepinac hybe z 0 do +100 3x do 3 sec a pozor ne z -100 ale z 0. Takzes tlacitkem na prijimaci lze spustit selfcheck.
- je tam posledni FW?
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Aha, zahýbat pákami po zhasnutí... To bude ono...
To jsem nevěděl...
Firmware je poslední, to problém nebude...
Díky za tip, zkusím...
To jsem nevěděl...
Firmware je poslední, to problém nebude...
Díky za tip, zkusím...
-
HONZIK 22
Mariapanenko. ... PAK UDELAT TRI DREPY, otocit se k jihu a nedat si k obedu hovezi vyvar. 
když to čtu pomalu dochazím k názoru ,že ušetřím přes 16 litrů
Frsky nie je určeny pre
*deti do 15 rokov
*dochodcov
*a ľudí ktorí nemajú žiadne znalosti z IT
A chcú používať niečo viac ako len pripojenie serv.
Ak to bude človek používať ako štandardnú vysielačku tak je to v pohode system.
Všetko čo je zložitejšie a musi isť do pc alebo si človek musí kupovať doplnky na PC tak tam to nie je vyladené.
Predpokladam že u stabilizácie su niektoré veci patentovo chránene a oni nechceli platiť poplatky tak vymysleli svoje ovladanie trochu zložite ale asi ich .
Ja vidno že majú progres v odstraňovaní chýb ale neviem ako dlho im to bude trvať pokiaľ sa to zastabilizuje. Ušetrili by veľa času keby priamo na frsky vydavali podrobnejšie inštruktáže v podobe video návodov kde by to bolo lopatisticky vysvetlené. Na youtube si musí človek dobre rozmyslieť komu veriť . Po troch mesiacoch snaženia sa dostať z toho systému viac tak som zistil 4krat meraj a raz rež ale pred tým rezaním ešte raz meraj.
Mam systém už dva a pol roka a až do tohto leta to bolo ok.....
A teraz som S8R vrazil do serioznejšieho lietadla a idem ho vyskúšať
*deti do 15 rokov
*dochodcov
*a ľudí ktorí nemajú žiadne znalosti z IT
A chcú používať niečo viac ako len pripojenie serv.
Ak to bude človek používať ako štandardnú vysielačku tak je to v pohode system.
Všetko čo je zložitejšie a musi isť do pc alebo si človek musí kupovať doplnky na PC tak tam to nie je vyladené.
Predpokladam že u stabilizácie su niektoré veci patentovo chránene a oni nechceli platiť poplatky tak vymysleli svoje ovladanie trochu zložite ale asi ich .
Ja vidno že majú progres v odstraňovaní chýb ale neviem ako dlho im to bude trvať pokiaľ sa to zastabilizuje. Ušetrili by veľa času keby priamo na frsky vydavali podrobnejšie inštruktáže v podobe video návodov kde by to bolo lopatisticky vysvetlené. Na youtube si musí človek dobre rozmyslieť komu veriť . Po troch mesiacoch snaženia sa dostať z toho systému viac tak som zistil 4krat meraj a raz rež ale pred tým rezaním ešte raz meraj.
Mam systém už dva a pol roka a až do tohto leta to bolo ok.....
A teraz som S8R vrazil do serioznejšieho lietadla a idem ho vyskúšať
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
bigero píše:A teraz som S8R vrazil do serioznejšieho lietadla a idem ho vyskúšať
Božínku, tak mladej a už tak odvážnej...
Tak přeji mnoho návratů se serioznějším letadlem v celém stavu, při použití FrSky.
Zdravím, to bigero, teď jsi mě nakrkl. Jsem důchodce už 7 let a Frsky používám asi 2 roky. Když jsem ho měl nový, chtěl jsem ho prodat. Ale asi za 14 dní, po troše studování a hledání jsem naprosto spokojený. Používá přijímače bez i se stabilizací a vše v pohodě. Chce to jen trochu hledat na internetu a naučit se pár věcí. Hezký den Jos
A je mezi těmi podmínkami AND nebo OR nebo.... chci tím naznačit, že je to dost nedbalá definice.bigero píše:Frsky nie je určeny pre
*deti do 15 rokov
*dochodcov
*a ľudí ktorí nemajú žiadne znalosti z IT...
Joker píše:Zdravím, to bigero, teď jsi mě nakrkl. Jsem důchodce už 7 let a Frsky používám asi 2 roky. Když jsem ho měl nový, chtěl jsem ho prodat. Ale asi za 14 dní, po troše studování a hledání jsem naprosto spokojený. Používá přijímače bez i se stabilizací a vše v pohodě. Chce to jen trochu hledat na internetu a naučit se pár věcí. Hezký den Jos
Souhlas! Jsem také už nějaký čas důchodce a o prázdninách jsem si koupil Horuse X12 s OpenTx 2.2 a také jsem nejprve na to koukal jako vůl. Ale pak jsem si o tom něco přečetl, shlédl nějaké video, přeložil si nějaký manuál a už jsem schopný si jej sám i s podmínkami a logickými spínači naprogramovat. Přešel jsem k FrSky od jiných systémů a považuji jej zatím za jeden z nejspolehlivějších. Pokud něco nefunguje, pak si většinou za to může uživatel sám.
ellet píše:Frsky nie je určeny pre
*deti do 15 rokov
*dochodcov
*a ľudí ktorí nemajú žiadne znalosti z IT...
A je mezi těmi podmínkami AND nebo OR nebo.... chci tím naznačit, že je to dost nedbalá definice.
Ten AND mezi důchodcem a do 15 rokov bych chtěl vidět
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Pointa je v něčem jiném ale nechci psát co do vlákna nepatří.HonzaS píše:Ten AND mezi důchodcem a do 15 rokov bych chtěl vidět
aviatik666 píše:Tak přeji mnoho návratů se serioznějším letadlem v celém stavu, při použití FrSky.
Máš nejaké osobné, prípadne blízkodosahové skúsenosti s padaním modelov s týmto systémom? Pýtam sa, lebo podľa komentárov, predpokladám, že máš pomerne dosť skúseností s FrSky. Na čo konkrétne si treba dávať pozor? Osobne som s tým zatiaľ nepadol, ale rád by som minimalizoval možné riziko.