novfra píše:
Pro více článkové sady raději něco většího.
Pravda tento je asi více vhodný.I s vlastní elektrickou sítí a VZT jednotkou
novfra píše:
Pro více článkové sady raději něco většího.
jio píše:
Jinak zpět k nabíječce.
Mám 10 článkový iCharger a používám cca 20 cm prodlužovací fousy pro připojení baterky. Zdířky jsou z boku, oba na 4 banánek a na poslední chvíli před zapnutím nabíječky jsem si všiml, že jsem je dal opačně. Od té doby mám nahoře nad zdířkami na panelu černý a červený puntík lihovým fixem.
Podobně už jsem tady kdysi psal, že při nabíjení více baterek v serii je třeba je do připojovací desky dát skutečně do serie a ne jen "za sebe". Tady naštěstí shoří jen plošný spoj na připojovací desce. Ale i tak je to nepříjemné.
Takže pozor na nepozornost. Všechno za nás inženýři ošetřit nemohou. Pak je jedno, jestli nabíjím v trezoru nebo třeba na papírové podložce.
jio píše:Nevím, neměl jsem potřebu to ověřovat. A teď tu potřebu nemám taky.
Ty namalované puntíky jsem tam přidal jako obranu před vlastní blbostí.
jio píše:Já v tom problém nevidím. Je snad problém to, že obvykle nedělám to, co je nesmyslné?
Mimochodem, návod jsem četl poctivě, protože jsem ho překládal do češtiny (a později zjistil někteří prodejci ho použili jako svůj, kdy jen nahradili úvodní stránku).
S poslední větou souhlasím, napsal jsi jinak to co já, o pár příspěvků výše.
tratonah píše:... znám své hranice ...
jio píše:tratonah: Manuál jsem podle toho, co mám uloženo, překládal pro verzi 1.2 někdy v roce 2009. A přiznám se, že vzhledem k blízké penzi, už občas i zapomínám. Od doby překladu vím jak to funguje a pokud mi nějaká informace chybí, tak se do manuálu opět kouknu. No a abych se díval na to, co to udělá když přehodím polaritu, tak ta informace mi opravdu nechybí. To si raději dávám pozor jak to připojím a proto jsem tam taky na panel shora namaloval ty 2 puntíky.
Má filozofie je jasná. I když 1000 x dělám stejně nějakou věc, tak nemohu zaručit, že když to budu dělat po 1001 a někdo na mě při tom promluví nebo budu při tom myslet na něco jiného, tak mohu udělat chybu. Jinak řečeno, člověk je tvor omylný a výše nalinkované zahoření není ani tak problém nabíječky, jako spíše nepozornosti a vlastní chyby, A to se prostě stává. Někdy to bolí, někdy to stojí jen peníze, někdy to bohužel dopadne hůř.
Jinak dík za to upozornění na reverse polarity, opakování je matkou moudrosti a v tom manuálu to skutečně je.
Edit:
jyrry napsal v podstatě to samé. Jo a ještě k té straně 29. Vidím, že jsi patrně čerpal z mého překladu.
guchar píše:V nabíječce exploze schopných součástek zase není tolik - elyty, výkonové polovodiče.
DJIvison ned 07. pro, 2014 14:05 píše:Domnívám se, že se to s těmi bateriemi přehání, jsou přece i v telefénech
A kolik telefénů z těch milionů či snad už miliard vybuchlo nebo zahořelo ?
To budou miliardtiny procenta