FrSky Taranis - páté pokračování
Re: FrSky Taranis - páté pokračování
Skoro na všech. Většina logických spínačů je pro hlášky typu "když je tato podmínka a zároveň tato" nebo "pokud je slider na 50%" a podobně. Bez hlášek bych si to nedkázal představit
A třeba 5 pozic zabere přepínání letových režimů 6ti polohovým přepínačem...
FrSky Taranis X9D+
MPX Xeno, Robbe Arcus Sport, Ariane V6, Topmodel Swish, Durafly Tundra
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Ehmmm, keď sa chceš vyprávať, zober si na lietanie ženu a neotravuj Taranisa
Sorry, ale nedalo mi to ...
Sorry, ale nedalo mi to ...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
jimi-m píše: ... A třeba 5 pozic zabere přepínání letových režimů 6ti polohovým přepínačem...
... k těm letovým režimům. Pokud to používáš např. k hlášení, který letový režim je zvolený, tak by to mělo stačit pouze pomocí spec. funkcí (spínač LR0, LR1, ...) - bez použití log. spináčů. Jako spínač let. režimů lze použít S31-S36 (OpenTX 2.1.8 ).
letové režimi mi to nehlásí. Ale musím stanovit logický spínač pro inicializaci konkrétního letového režimu, viz obrázek (L1-L5). Logické i jiné funkce mám defakto zvládnuté, nedělám tam zbytečnosti 
FrSky Taranis X9D+
jimi-m píše:letové režimi mi to nehlásí. Ale musím stanovit logický spínač pro inicializaci konkrétního letového režimu, viz obrázek (L1-L5). Logické i jiné funkce mám defakto zvládnuté, nedělám tam zbytečnosti
No právě, že místo L1-L5 by se dalo použít S31-S36 (poslední věta mého předchozího příspěvku). V konfiguraci rádia musí být správně nastaven S3 spínač+kalibrace.
A to jde? To jsou mi novinky
, samozřejmě vyzkouším 
SUPER, funguje
dobré to vědět. Jen v Companionu se ty poťáky chovají nestandardně, třeba S3 je 0>100 a S1 a S2 -100>100 (i když je mám ve vysílači nakalibrované na 0>100)
SUPER, funguje
FrSky Taranis X9D+
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
Páni, je možné v šachte na externý TX modul
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... ostcount=3
namiesto S.portu nastaviť výstup telemetrických dát z D8R II, ktorý mám spárovaný s master TX?
Snažím sa zbastliť ten bezdrátový učiteľ - žiak: do šachty pre externý modul v master TX som dal D4R-II, tož by som rád cez neho pretlačil z master TX do Slave TX dáta z D8R II. Typ externého modulu som nastavil PPM.
https://www.rcgroups.com/forums/showpos ... ostcount=3
namiesto S.portu nastaviť výstup telemetrických dát z D8R II, ktorý mám spárovaný s master TX?
Snažím sa zbastliť ten bezdrátový učiteľ - žiak: do šachty pre externý modul v master TX som dal D4R-II, tož by som rád cez neho pretlačil z master TX do Slave TX dáta z D8R II. Typ externého modulu som nastavil PPM.
Je možné nastavit v tomto radiu mode 4?
Ano
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Mod 4 nastavit jde, letam ho. Jde ho kdykoliv zmenit. I paky lze nastavit a zmenit pomoci sroubku po odelmuti zadniho krytu. Lze nastavit rechtacku necentroveny kluz i stredeni na obou pakach jednotlive a klidne i naraz.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
jimi-m píše:Už to mám hotové. Samozřejmě že neměním více mixů najednou. Každý mix má svůj vlastní trim. Tento je pro tuto funkci, tento pro tamtu....atd. U všech modelů se to snažím mít stejné. Hodně funkcí jsem si nastavil v globálních funkcích, pak je není potřeba nastavovat pro každý model zvlášť. Třeba zámek kanálu 1 (motor). Jen už mám někde plné logické spínače. 32 pozic je prostě málo
Už som sa niečo naprogramoval, ale to čo sa podarilo tebe mne teda nie? Tak ak sa to dá v globálnych funkciach tak ma oprav.
Citujem:
Hodně funkcí jsem si nastavil v globálních funkcích, pak je není potřeba nastavovat pro každý model zvlášť. Třeba zámek kanálu 1 (motor).
FrSky Tandem X20
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Super práca. Len ja by som, ako zdroj volil nieaký lacný malý SBEC. (kvôli tomu hriatiu) Inak super.
Napr: https://hobbyking.com/en_us/hobbykingtm ... 5v-1a.html
Telemetria len tak nepôjde, lebo tá ide iba cez interný modul. Keď sa tam dá aj origo ext. FrSky modul, tak telemetria nekomunikuje.
FrSky Tandem X20
- ddano007
- Kontaktovat uživatele:
juraj.jurej píše:Len ja by som, ako zdroj volil nieaký lacný malý SBEC. (kvôli tomu hriatiu) Inak super.
Napr: https://hobbyking.com/en_us/hobbykingtm ... 5v-1a.html
Áno, v mojom Taranise by išiel hocijaký step-down menič, keďže mám v rádiu trojčlánok, ergo pod 10V baterka nepadne. Ale pre Taranis s origoš NiMh šesťčlánkom, ktorý môže končiť pri 6V by mohol byť problém. Naproti tomu 78L05 je lineárny stabilizátor, ten pôjde v pohode aj pri 6V - síce mu spadne výstupné napätie, ale furt bude nad 4V, čo pre D4R-II stačí. Je pravda, že pre origoš NiMh baterky by sa asi dal stabilizátor vypustiť, keďže FrSky uvádza napájanie D4R-II do 10V, no ale... Ale s tým zbastleným chladičom to ide v pohode.
juraj.jurej píše:Telemetria len tak nepôjde, lebo tá ide iba cez interný modul. Keď sa tam dá aj origo ext. FrSky modul, tak telemetria nekomunikuje.
K telemetrii som zatiaľ nič nevypátral: čo ide z toho S.Portu v šachte a či tam vôbec niečo ide
Inak: lieta to
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=TopaLYqtM6k[/youtube]
Danno, to přistání do ruky je boží
Máš to zvládnuté, moje poklona!
FrSky / Dingo, F5J ...