Focke Wulf A6 1/5
Focke Wulf A6 1/5
Souběžně se Spitfirem jsem se v létě pustil ještě do menšího modelu Focke Wulf 190 A6 v měřítku 1/5. Výrobcem polotovarů pro stavbu je firma Sunshine Modellbau.
Dodávka obsahovala laminátové díly trupu, kryty a podýhovaná křídla s jádrem z polystyrenu. Motor jsem zvolil 3W55i. Podvozky jsou pneumatické, ovládání klasika S, V, K, Klapky
a motor se sytičem.
Dodávka obsahovala laminátové díly trupu, kryty a podýhovaná křídla s jádrem z polystyrenu. Motor jsem zvolil 3W55i. Podvozky jsou pneumatické, ovládání klasika S, V, K, Klapky
a motor se sytičem.
Re: Focke Wulf A6 1/5
Práce na křídlech a výškovce....
Výroba klapek. Ty jsou dělaná tak, aby byli podle předlohy. Rozměry jsou dle monografie a tvary frézované na CNC.
Křidélka...
Podvozky a šachty pro nohy s koly.
Uložení serv a podvozku.
Uchycení výfuku. Výfuk mi vyrobil na zakázku pan Šupka z AMT model, čímž mu ještě jednou děkuji. Výborná práce.
Více fotek ještě zde...
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 398ebcb273
Více fotek ještě zde...
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 398ebcb273
Pěkná práce. Jaké je rozpětí a kolik myslíš, že to bude vážit?
Pat
Pat
Futaba T14SG
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke
Rozpětí je 2100mm a letovou váhu předpokládám kolem 9kg.Model zvážím. Je v tom zbytečně silný motor, takže lítání
bude na půl plynu, ale krásně tam sedl. Tak jsem to neřešil. Teď se chystám o prodloužený víkend přelaminovat křídla a výškovku a začnu dělat na vnitřním uspořádání vybavení.
bude na půl plynu, ale krásně tam sedl. Tak jsem to neřešil. Teď se chystám o prodloužený víkend přelaminovat křídla a výškovku a začnu dělat na vnitřním uspořádání vybavení.
- doubravka
- Kontaktovat uživatele:
PatMat píše:Pěkná práce. Jaké je rozpětí a kolik myslíš, že to bude vážit?
Pat
tenhle vazil 8,5kg a byl v tom titan 45. lital uzasne,takovy svicny letadlo. skoda ze umrel po 5 startech..
lítat neumim,ale o to víc mě to baví. :-)
- RCModely
- Kontaktovat uživatele:
vlada7 píše:Rozpětí je 2100mm a letovou váhu předpokládám kolem 9kg.Model zvážím. Je v tom zbytečně silný motor, takže lítání
Pěkná práce, těším se na pokračování.
Fakt pěkné letadlo. Pro mne velká inspirace. Jak je to s maketovostí. Zkoumal jsi jestli od pohledu sedí proporce a silueta s originálem?
Pat
Pat
Futaba T14SG
Co se týče maketovosti, tak model odpovídá předloze. Mám ve stejném měřítku zvětšenou monografii. Obrysy a tvary sedí, jen jsou samozřejmě použity modelářské profily křídel apod. Spoustu věcí porovnávám, tak to vím. Trup je onýtovaný včetně paneláže a krytů. Model jsem koupil na doporučení Honzy Doubravy, který ho měl a létal sním, takže jsem nekupoval zajíce v pytli. Níže je odkaz na model a eshop, kde jsem ho kupoval. Začali ale k tomu dělat i laminátové díly směrovky a výškovky a cena šla hodně nahoru. Já ho kupoval asi za 420Euro. Teď je cena o třetinu vyšší. Současná cena mi už přijde hodně vysoká, ale to je věc názoru.
https://www.sunshine-modellbau.de/sunsh ... -spw2100mm
vlada7 píše:Co se týče maketovosti, tak model odpovídá předloze. Mám ve stejném měřítku zvětšenou monografii. Obrysy a tvary sedí, jen jsou samozřejmě použity modelářské profily křídel apod. Spoustu věcí porovnávám, tak to vím. Trup je onýtovaný včetně paneláže a krytů. Model jsem koupil na doporučení Honzy Doubravy, který ho měl a létal sním, takže jsem nekupoval zajíce v pytli. Níže je odkaz na model a eshop, kde jsem ho kupoval. Začali ale k tomu dělat i laminátové díly směrovky a výškovky a cena šla hodně nahoru. Já ho kupoval asi za 420Euro. Teď je cena o třetinu vyšší. Současná cena mi už přijde hodně vysoká, ale to je věc názoru.
Díky za informace. Každopádně to vypadá, že člověk ušetří hodně práce s konstrukcí, broušením a laminováním trupu a křídla. U FW jsou strašně dlouhé podvozkové nohy, proto jsem ho kvůli našemu zvlněnému travnatému letišti zatím nestavěl. Ten motor s výfukem je úžasný. Dovedu si představit kolik to bylo přemýšlení a měření
Pat
Futaba T14SG
Pokračování..