Včera jsem byl domluven s kolegou z prace ze půjdeme lítat a že mu to půjčím a že si to zkusí.Po příjezdu na louku před Nemošice jsem vybalil vše potřebné a začal připravovat éro, už jsem chtěl jít do vzduchu když v tom na louku přijelo auto a vysedl mladý pán a razatnim krokem si to stradoval k nám.Pán mi oznámil že jsem v zóně kde je zákaz lítání s modely a že si můžu zavolat na věž a pokud nebudou mít provoz tak mi to můžou povolit., zdělil mi ze jel zrovna okolo a ze to všem zděluje.Kdyby mě viděli že na mě můžou zavolat vojenskou policii a že to je pod pokutou az 0,5mil Kč.Zůstal jsem zkamenělý jak sloup jelikož na louku chodím lítat už skoro rok a nikdy žádný problém nebyl.Nicméně mi dal číslo na řídící věž a ja tam obratem zavolal.Po docela obsahlém telefonátu kdy si mě předali asi tři lidé z toho vyšlo ze nemohu lítat jak u Nemošic z důvodu ze je to přistavací směr tak ani v Ostřešanech jelikož hrozý sražka letícího stroje s modelem který by mohl stroj hodně poškodit.Zeptali se mě jak vysoko tak s modelem lítám, řekl že provozuji jen malé elektry že se pohybuji max do 200m.Pán mi oznamil že jelikož je to přímý přistávací směr a zde se lítá opravdu nízko tak mi pousteni modelu nemůže povolit a že hledají plochu kde bysme mohli provozovat modely.
Jelikož jsem z této příhody byl značně rozcarovan hned po příjezdu domů jsem napsal email kamarádovi pracuje na letisti (Hoki) aby me problém více objasnil. Hned druháho dne ráno jsem měl odpověd.Z níž vyplynulo že jelikož louka je v příme ose přistani a nektera letadla tam leti uz velmi nízko tak model by je mohl ohrozit.Tohle náhlé opatření ma nasvědomí "Bezpečnostní opatření ministerstva dopravy pro civilní letecto/ bezpilotní prostředky.Bohužel to platí i pro ostřešany které jsou v koridoru mezi 3 a 4 zatáčkou při lítání okruhů. Je to pěkně na pikaču pro povolení stačí zavolat na věž a záleží pouze na řídícím zda vam to povolí nebo ne.
Takže docela naprd