S vrt. 8x6 ten Sunnysky 2212/2450KV spáliš! To je nezmysel. (ťah 2180g. 68A 127 km/h, 640W) Optimum je tak 6x5 (cca. ťah 1350g. 32,5A, rýchlosť 135 km/h, 330W) To musí byť na ten model z EPO viac než dosť. Myslím že sa aj tak za letu rozobere
Nezrovnávaj motor 2212 to je 2830 s 2216 to je 2836 (veľký, ťažký a zbytočný pre tento model) 2210 je 2826 2215 je 2834 2218 je 2838 Ak sa mýlim opravte ma, píšem tie rozmery len tak od oka.
juraj.jurej píše:Optimum je tak 6x5 (cca. ťah 1350g. 32,5A, rýchlosť 135 km/h, 330W) To musí byť na ten model z EPO viac než dosť. Myslím že sa aj tak za letu rozobere .
Nene, určitě se nerozebere... Trup mám řádně vyztužen uhlíkem, křidélka jsou z tvrdé balsy potažené fólií, regl 80A s řádným chladičem atd... je to masitý tuning! Nejvyšší měřenou rychlost jsem měl přes 170 km/hod, pak jsem ještě měnil motor za silnější (to byl ten Scorpion), s ním to bylo ještě o dost rychlejší (neměřil jsem, ale myslím že 200 to bylo) Popravdě, po rychlostních rekordech už netoužím, chci si s tím pohodově leč svižně polétat a taky aby to neřvalo na kilometry daleko - na to by ten SunnySky mohl být jako zrozený.
Tak hlásím, že jsem už proletěl ten SunnySky 2212. Upřímně řečeno, byl jsem dost skeptický, motůrek je to maličký, takové tintítko. Dneska mě ale opravdu příjemně překvapil, lítá to s ním hezky a velice kultivovaně. Nevěřil jsem že bude až tak dobrý. Nic neřve, nekřape jako je tomu u většiny tzv. "čínských" motorů. Má nádherný měkký zvuk, jen si tak ševelí - svědčí to o kvalitních ložiskách a dobrém vyvážení. A přitom do vrtule nacpe energii která je potřeba. Vrtuli mám prozatím 6x4, a motor je po letu doslova ledový (pravda, venku je okolo 0°). Přesně tento letový projev jsem si přál, je to svižné (ne brutální), ale Jet se za takový letový projem nemusí stydět. Ještě tady mám připravenou vrtuli 6x5,5 - vyzkouším brzo. Pak už bude rychlost akorát že se bude i trochu tajit dech když se tomu osolí plný knedlík, možná se i motor trochu ohřeje.. Takže: Jurej.jurej, děkuji za tip, měl jsi pravdu, skvělý motor a pro jet této velikosti zřejmě ideální pro velmi příjemné létání, když nechceš jít až na dřeň, kdy všechno hoří plamenem. Jsem zvědav, co ohlásí Terazky, až to proletí.