L-13 Blaník 2100mm LM-model
- sechy
- Kontaktovat uživatele:
Re: L-13 Blaník 2100mm LM-model
čau, v Blaníku mám motor z Gamy, někde pohledám data. Vrtuli mám 12x6, regl 30A, a létám na 3S,od 1000,po 1600 mAh, větší se mi tam nevejde.
S tímhle osazením je výkon dostačující, a doba letu na 1600 se pohybuje kolem 30 min. S dostatečnou rezervou, ale samozřejmě záleží na stylu létání.
S tímhle osazením je výkon dostačující, a doba letu na 1600 se pohybuje kolem 30 min. S dostatečnou rezervou, ale samozřejmě záleží na stylu létání.
Gama má motor velikosti 2835-1000KV takže nějakou takovou obdobu. Průměr vrtulového kužele máš jakou? Mohl bys mi poslat nějakou fotku jak máš uspořádanou elektroniku. Abych věděl jestli bych to musel nějak víc předělávat.
- Marek_Kuřim
Tommy Zdiby píše:Křídlo uhlík 2x5mm zhora i dola+křidýlka kulatina 1mm. Stabilka kulatina 1,5mm. Kýl z obou stran kulatina 1mm.
Dobrý den, oprašuji již staré a zašlé téma, nemáte prosím někde fotky ze stavby?
Díky, M.
Marek Svoboda
příležitostný modelář
Blansko
příležitostný modelář
Blansko
- Marek_Kuřim
sechy píše:Tady jsou fotky, kužel má průměr 40mm
Dobrý den, můžu poprosit, nemáte nějaké fotky ze stavby prosím?
Díky M.
Marek Svoboda
příležitostný modelář
Blansko
příležitostný modelář
Blansko
Okrem precitania celeho vlakna, skus a toto pozriet:
http://www.rajce.net/a6567826
Alpha 1500 Blanik 2100 (LM) Mustang P-51 (SAD) Blanik 2600 (LM) Grand Tundra (Avios), Taranis X9D+
- Marek_Kuřim
Lubo3 píše:Okrem precitania celeho vlakna, skus a toto pozriet:
Díky za reakci, vlákno jsem projel tam a zpátky a fotky z prototypu od Libora mám taky naštudovaný.
Zkusím být tedy konkrétnější, jak provést vyztužení křídla a klapek, aby se tak nekroutily.
Plánoval jsem shora do křídla zalepit uhlíkovou stojku 10×0,5 po celé délce. Ale nevím, jestli to bude stačit.
A pak, co s kormidly? Taky vyztužit?
Táhla pro kormidla stačí z boku zaříznout do trupu a zalepit vteřiňákem?
No a tak podobně.
M.
Marek Svoboda
příležitostný modelář
Blansko
příležitostný modelář
Blansko
Ja som dal do kridla vystuhy z oboch stran. Drazku som vypalil. Daj pozor, nech sa nekryju. Do chvostovych ploch som mensie pasiky len zarezal. Tiahla pretiahni vnutrom trupu. Vonku to bude kazit vzhlad.
Alpha 1500 Blanik 2100 (LM) Mustang P-51 (SAD) Blanik 2600 (LM) Grand Tundra (Avios), Taranis X9D+
Marek_Kuřim píše:Plánoval jsem shora do křídla zalepit uhlíkovou stojku 10×0,5 po celé délce.
M.
To mi na tak velky model prijde az hodne. 5x0.5 by melo statcit bohate.
Lubo3 píše:Ja som dal do kridla vystuhy z oboch stran. Drazku som vypalil. Daj pozor, nech sa nekryju. Do chvostovych ploch som mensie pasiky len zarezal. Tiahla pretiahni vnutrom trupu. Vonku to bude kazit vzhlad.
na 0.5 uhlik staci zariznout skalpelem. palit je nesmysl. Zatlacit a zalit ridkym vterinakem.
pokud chces dat vyztuhu z obou stran, tak je rozhodne dej presne proti sobe. s tim epp co bude mezi nima to udela docela obstojny nosnik.
Vcelku by mohlo stačit dát uhlíkový drát 0.8 -1mm.
Proti kroucení ještě křížem do úhlopříčky a bude to jak deska.
Mám dobrou zkušenost pro epp s vteřinákem na lepení gum na rc auta.
Naříznout drážky vtlačit pod povrch a protáhnout lepidlem.
A ty táhla tedy bovdeny drát a tenká trubka nad tema se epp taky dokáže zatáhnout že nejsou skoro vidět.
Proti kroucení ještě křížem do úhlopříčky a bude to jak deska.
Mám dobrou zkušenost pro epp s vteřinákem na lepení gum na rc auta.
Naříznout drážky vtlačit pod povrch a protáhnout lepidlem.
A ty táhla tedy bovdeny drát a tenká trubka nad tema se epp taky dokáže zatáhnout že nejsou skoro vidět.
Taranis+ T2-2008, E-REVO, Diablotin,Ariane V6 slow flyer ve výstavbě.
- Marek_Kuřim
Ahoj chlapi,
mám další dotaz, kde sehnat plastovou trubičku o vnitřním průměru 5mm, která u Blaníka slouží jako pouzdro spojky křídla a má být zalepená v obou křídlech?
Nahoďte tipy prosím.
Děkuji.
mám další dotaz, kde sehnat plastovou trubičku o vnitřním průměru 5mm, která u Blaníka slouží jako pouzdro spojky křídla a má být zalepená v obou křídlech?
Nahoďte tipy prosím.
Děkuji.
Marek Svoboda
příležitostný modelář
Blansko
příležitostný modelář
Blansko
Tak jsem poprosil pana Mašíka o výřezy na 3m Blaníka, olaminoval jsem ho a nastříkal 2k akrylem.
J.
J.
Jak jsi na tom váhově?
Marek_Kuřim píše:
Díky za reakci, vlákno jsem projel tam a zpátky a fotky z prototypu od Libora mám taky naštudovaný.
Zkusím být tedy konkrétnější, jak provést vyztužení křídla a klapek, aby se tak nekroutily.
Plánoval jsem shora do křídla zalepit uhlíkovou stojku 10×0,5 po celé délce. Ale nevím, jestli to bude stačit.
A pak, co s kormidly? Taky vyztužit?
Táhla pro kormidla stačí z boku zaříznout do trupu a zalepit vteřiňákem?
No a tak podobně.
M.
Myslím, že to pomůže vyztužit proti průhybu, ale na krut to vliv moc mít nebude - to bys musel mít vždy ze dvou pásnic, slepených do "T".
Uvažuju nad ním, zvlášť co jsem ho viděl u Radka Č. z KM na zdi - ten je ale oplechovaný