FrSky X10 Horus
Re: FrSky X10 Horus
Tak se taky pochlubím. Jsem taky novým majitelem tohoto šperku
Už jsem si taky něco osahal a vyzkoušel. Můžu říct, že až na výše uvedený problém, který vlastně problémem nebyl, je vše celkem jasné a to mám v ruce OenTx poprvé. Základní programování je až překvapivě snadné a logické. Prostě zatím čirá radost! (A už jsem si k tomu "spíchl" i vario)
Už jsem si taky něco osahal a vyzkoušel. Můžu říct, že až na výše uvedený problém, který vlastně problémem nebyl, je vše celkem jasné a to mám v ruce OenTx poprvé. Základní programování je až překvapivě snadné a logické. Prostě zatím čirá radost! (A už jsem si k tomu "spíchl" i vario)
-
vitahavlicek
proc ma ta ovladacka dyspley dole nebylo by lepsi na hore
Asi jak pro koho. Po mých loňských pokusech s telemetrií jsem zjistil, že koukat na display za letu mně naprosto nevyhovuje. Preferuji info hlasem a toto uspořádání zabere méně místa.vitahavlicek píše:proc ma ta ovladacka dyspley dole nebylo by lepsi na hore
vitahavlicek píše:proc ma ta ovladacka dyspley dole nebylo by lepsi na hore
protože to je x10 a nikoli x12
ellet píše:Tak se taky pochlubím. Jsem taky novým majitelem tohoto šperku
Ahoj, jak si spokojený s jantarovou verzí? Působí takovým luxusnějším dojmem, já bych naopak hned sáhl po silver verzi, ale irutují mě ty bíle (nebo šedé) hmatníky. Je to samozřejmě věc preferencí a vkusu, tento názor nikomu nevnucuji. Ne že bych byl prase, ale podle mě se to musí špinit, nebo mě snad někdo vyvede z omylu?
Nevím co odpovědět. Za mě jantar ale chápu, že někdo upřednostní silver (i ten bych mohlpetr1990 píše:Ahoj, jak si spokojený s jantarovou verzí? Působí takovým luxusnějším dojmem, já bych naopak hned sáhl po silver verzi, ale irutují mě ty bíle (nebo šedé) hmatníky. Je to samozřejmě věc preferencí a vkusu, tento názor nikomu nevnucuji. Ne že bych byl prase, ale podle mě se to musí špinit, nebo mě snad někdo vyvede z omylu?
tak Horus i helina zalítnuty, rádio super, nicméně mě mrzí že ty přepínače na přední straně rádia jsou tak blízko sebe a člověk mezi ně nezastrčí prst. Pohrávám si s myšlenkou na každé straně jeden 3 polohový krátký přepínač demontovat, protože jej na heliny nevyužiju a nahradit je tlačítkovým spínačem (něco jako bindovací tlačítko na spektrum rádiíích) škoda že se tyhle spínače jako originální díl nedají koupit a budu muset laborovat.
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
seltino píše:tak Horus i helina zalítnuty, rádio super, nicméně mě mrzí že ty přepínače na přední straně rádia jsou tak blízko sebe a člověk mezi ně nezastrčí prst. Pohrávám si s myšlenkou na každé straně jeden 3 polohový krátký přepínač demontovat, protože jej na heliny nevyužiju a nahradit je tlačítkovým spínačem (něco jako bindovací tlačítko na spektrum rádiíích) škoda že se tyhle spínače jako originální díl nedají koupit a budu muset laborovat.
Tie prepínače niesu nad sebou.... a jeden je dlhý a ten bližší vonkajšej strane je krátky.... takže nieje potrebné strkať medzi ne prsty. Ukazovákmi idú ovládať bez problémov.... Rovnako je to aj na Taranise. Nikdy som s tým nemal problém...
http://lubo111.rajce.idnes.cz
pokud řídíš způsobem, že knipl držíš mezi ukazováčkem a palcem, tak se rádio prostě musí držet jinak než když ovládáš knipl pouze palcem 
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
seltino píše:pokud řídíš způsobem, že knipl držíš mezi ukazováčkem a palcem, tak se rádio prostě musí držet jinak než když ovládáš knipl pouze palcem
Potom ešte skús variantu - bez dvojpolohových spínačov zpredu...... resp s dvojpolohovými prepnutými dolu.....
Vtedy tam je miesta dosť. Ja mám obidva dvojpolohové prepnuté dolu - mám ich momentové, tak ako to je na pravej strane.
Ľavý trojpolohový mám na letové režimy -3 letové a jeden motorový sa zapne kniplom plynu.... a na prevej strane mám prepínanie funkcie knipla plynu boď ako plyn, alebo ako dvojstupňové brzdy na vetroni.....
No a momentové mám vpravo reset čohokoľvek a na ľavej vyvolanie hlasovej telemetrie....Ak by to nefungovalo - potom by som skôr nahradil dvojpolohové tlačítkami....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Trochu OT, ale včera mi dorazila X10s.. Zvyklej na Taranis x9d+ a nyní QX7..
Klobouček, musím říct že mi spadla brada.. Krásný rádio, perfektní zpracování, displej super.. jsem naprosto unešenej a za ty peníze je to perfektní kus HW. Mám na zkoušku FrSky OS, tak uvidíme.. Vše krásný a přehledný, těším se na zálet..
Klobouček, musím říct že mi spadla brada.. Krásný rádio, perfektní zpracování, displej super.. jsem naprosto unešenej a za ty peníze je to perfektní kus HW. Mám na zkoušku FrSky OS, tak uvidíme.. Vše krásný a přehledný, těším se na zálet..
Všechny vysílače jsem měl pultové a tak i X10 jsem dal do pultu a spokojenost 
Musím jenom pochválit, opravdu překrásný pult, kde jsi ho koupil? Ramena se dají rychle sklápět nebo je to složitý rozmontování?
Ahoj
používa niekto z vás na rádio FrSky modul od HITEC.
Michal
používa niekto z vás na rádio FrSky modul od HITEC.
Michal
Ahoj,
mám prosbu na nějakého velmi ochotného modeláře. Pro ověření funkce telemetrie a případné donastavení bych chtěl rád vyzkoušet čidlo Frsky proudový senzor 150A.
https://rcstudio.cz/cs/senzory/68-fcs-150a.html
Našel by se někdo ochotný toto čidlo zapůjčit na vyzkoušení, cca 2-3 starty? Ideálně Praha a okolí, není podmínkou. Plně respektuji podmínky zapůjčení, případné škody nahradím.
Zřejmě by bylo možné i čidlo Unisens.
Děkuji za ochotu.
mám prosbu na nějakého velmi ochotného modeláře. Pro ověření funkce telemetrie a případné donastavení bych chtěl rád vyzkoušet čidlo Frsky proudový senzor 150A.
https://rcstudio.cz/cs/senzory/68-fcs-150a.html
Našel by se někdo ochotný toto čidlo zapůjčit na vyzkoušení, cca 2-3 starty? Ideálně Praha a okolí, není podmínkou. Plně respektuji podmínky zapůjčení, případné škody nahradím.
Zřejmě by bylo možné i čidlo Unisens.
Děkuji za ochotu.
Netopyr
XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR