Futaba T18SZ

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
LV
Kontaktovat uživatele:

Re: Futaba T18SZ

#166 Příspěvek od LV »

jyrry píše:samozřejmě 1s :|

A aby to vydržalo rovnaký čas tak 2P :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ja tam mám origo 2S LiFe a to kurvítko nepotrebuje. A keby som tam dal 2S LiIon ani tie kurvítko nepotrebujú.
Kurvítko potrebovalo Robbe... nie Futaba
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
tomashr

#167 Příspěvek od tomashr »

Zpátky k tématu T18SZ - nevím zda jste zaznamenali, ale v obchodech se objevuje avizovaná "potless" verze s hall gimbaly, viz třeba https://www.lindinger.at/en/?sViewport= ... utaba+18SZ .
Cena nijak dramaticky nenarostla, u Lindingera je to proti "klasické 18SZ" cca 100EUR navíc, u Hoelleina je rozdíl dokonce ještě menší, asi se dá čekat, že se to spíš časem ještě srovná.
aviatika
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od aviatika »

Použitie bezpotenciometrových agregátov bolo avizované pre vysielače FX-36, prvá várka bola ale osadená pôvodnými potenciometrovými. Koncom februára Ripmax uviedol "potless" verziu a teraz je v ponuke aj u T18SZ. Podľa Futaby vývoj trval 3 roky, myslím, že časom budú "potless" agregáty štandart, teda aspoň u týchto najvyšších typov.
Aktuálne zo stránky Ripmax.de zmizli všetky "potless" varianty, predpokladám, ale že to súvisí len s jej aktualizáciou. Napríklad Lindinger ponúka obidva varianty.
Luboš - www.aviatika.sk
mac

#169 Příspěvek od mac »

tomashr píše:nevím zda jste zaznamenali
na minulej strane :D
rjurik

#170 Příspěvek od rjurik »

Všechny zdravím, najde se nějaký dobrák, který mně poskytne manuál na T18sz v češtině? Je mně 60 let a s cizími jakzyky moc nekamarádím. Soupravu mně koupili u Lindingera, a tak bohužel nemám návo d v češtině. Stačilo by mně ho poslat na a.kral@seznam.cz. Už si ho vytisknu a svážu. Moc děkuji. AK
skybreaker

#171 Příspěvek od skybreaker »

aviatika píše:.. Podľa Futaby vývoj trval 3 roky. ..

To je doslova fascinující. Byl by link?
graup15

#172 Příspěvek od graup15 »

rjurik píše:Všechny zdravím, najde se nějaký dobrák, který mně poskytne manuál na T18sz v češtině? Je mně 60 let a s cizími jakzyky moc nekamarádím. Soupravu mně koupili u Lindingera, a tak bohužel nemám návo d v češtině. Stačilo by mně ho poslat na a.kral@seznam.cz. Už si ho vytisknu a svážu. Moc děkuji. AK

jestli ti stačí k 16Sz tak ti ho klidně dám.Ono ten český návod není žádná výhra. To ti můžu říct naprosto odpovědně. Jinak mám rádia obě..jak 18SZ tak 16SZ.
akb

#173 Příspěvek od akb »

Díky moc. Už návod mám. Děkuji. AK
graup15

#174 Příspěvek od graup15 »

Budu sem dávat (když budu mít chuť :-) videa s možnostmi rádií Futaba 16SZ a Futaba 18SZ.
Mám obě a na 16SZ se učím různé fičurky a zajímavosti.

Pro dnešek..
Obě rádia mají možnost sequenceru a to ve velmi bohatém nastavení. V rámci jedné banky jde nastavit 4 sequencované funkce, ale ty se dají řadit pomocí buď log spínače let režimů nebo jen prostým přiřazením na stejný přepínač až na všechny kanály co rádio umí obsluhovat. Dá se nastavit neskutečné množství kombinací, kdy do nich ještě může vstupovat další funke (trim mix).
Pro dnešek ukázka otevření dvířek podvozku...pak otevření jednoho kola, pak druhého kola. Při opětovném přepnutí se nejdřív postupně schovají kola a po delší pauze se zavřou dvířka. Funkce je vidět jak na servomonitoru, tak i na servech .

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xKJhoerVffk[/youtube]
Přílohy
WP_20180417_21_11_21_Pro.jpg
graup15

#175 Příspěvek od graup15 »

Protože připravuji FPV letadýlko s 21Ah baterkou :-) Tak abych přistál na zahradě bude mít jak vztlakové brzdící klapky, tak i reverzaci motoru (obousměrný regulátor). Příště si ukážeme na videu jak udělat na 16SZ (18SZ) funkci tak,že normálním plynem (bez středové aretace) ovládat obousměrný regulátor a k tomu i plynule klapky při přistání .
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#176 Příspěvek od jyrry »

Dalibore a co tříkolový podvozek?
A co to udělá když si to v půlce rozmyslíš a přepneš zpátky?
Nebo pumovnice (4 pumy) - přepínačem otevřít vrata, mžikovým odhodit třeba jednu, druhou, zavřít vrata, otevřít vrata, vyhodit třetí, zavřít, otevřít, vyhodit poslední, zavřít. ?
jyrry.webnode.cz
kovaco

#177 Příspěvek od kovaco »

Dalibore, neměl bys založit fungl nový vlákno?
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
graup15

#178 Příspěvek od graup15 »

jyrry píše:Dalibore a co tříkolový podvozek?
A co to udělá když si to v půlce rozmyslíš a přepneš zpátky?
Nebo pumovnice (4 pumy) - přepínačem otevřít vrata, mžikovým odhodit třeba jednu, druhou, zavřít vrata, otevřít vrata, vyhodit třetí, zavřít, otevřít, vyhodit poslední, zavřít. ?

Jde to taky, je to jen otázka řazení sekvencí a vstupních spínačú či funkcí. Celkově jsem napočítal,že jde řídit až 32 funkcí a jejich kombinací. Nejlepší je,že každá čtveřice může mít i jiný fine tunning prvek.
On ten návod a to i originál o tom moc nepíše, čemuž se divím...a přitom jdou hodně zajímavé věci.
graup15

#179 Příspěvek od graup15 »

Aktualizace pro 16SZ

http://www.ripmax.com/Futaba_Upgrade.aspx?UGID=T16SZ

Rychlostní senzor zatím není k dispozici, ale vypadá že již brzo bude. Zajímavá je taky ta podpora pro TBS Crossfire :-) :-)
aviatika
Kontaktovat uživatele:

Futaba Potless gimbal

#180 Příspěvek od aviatika »

Ripmax už ponúka aj samostatne "Potless gimbal set" pre T18SZ, T18MZ, FX-32 a FX-36.

Obrázek
Luboš - www.aviatika.sk
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“