Jaký zvolit přijímač

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
petrhu

Jaký zvolit přijímač

#1 Příspěvek od petrhu »

jaký přijímač mám použít do akro 2 plošníka rozpětí 1,4m letová váha 4kg motor benzin - Titan 20ccm. Mám vysílač Hitec ECLIPSE přijímač elektron 6 (ten asi ne) Jeti rex 7MPD (je možno použít ???) nebo koupit Hitec HFD-08RO? http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 185&styl=0
Nebo máte nějakej lepší tip ???
XB8R
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký zvolit přijímač

#2 Příspěvek od XB8R »

petrhu píše:jaký přijímač mám použít do akro 2 plošníka rozpětí 1,4m letová váha 4kg motor benzin - Titan 20ccm. Mám vysílač Hitec ECLIPSE přijímač elektron 6 (ten asi ne) Jeti rex 7MPD (je možno použít ???) nebo koupit Hitec HFD-08RO? http://www.kostkamodelcentrum.cz/index. ... 185&styl=0
Nebo máte nějakej lepší tip ???
Do takového éra by se určitě hodil PCM přijímač, ale nevím jestli nějaké Hitec dělá - nebo 2,4 GHz :-) Ale to jsi asi slyšet nechtěl .
XB8R
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od XB8R »

Od Hitecu jsem používal v letadlech přijímač HFD-07. Nevím jestli se vyrábí, ale pravděpodobně bude ta 08 náhrada. S 07 jsem neměl sebemenší problém, ale nelítal jsem letadla s benzínovým motorem.
Honza

#4 Příspěvek od Honza »

Lítám v benzínu předchozí typ, 08 RD, bez problému.
Honza

#5 Příspěvek od Honza »

Obecně platí, že bys měl použít velký přijímač solidní konstrukce, určitě s dvojím směšováním, dobře ho ochránit proti vibracím a dodržet minimální vzdálenost od motoru, zapalování a jeho zdroje.
kroxigor

#6 Příspěvek od kroxigor »

Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
mnov

#7 Příspěvek od mnov »

Jo ten by tam moh dát a vyzkoušet ho. Pokud to bude chodit tak by to bylo dobré. Jinak pokud nechceš zkoušet tak ten 08 R... , nebo i starý 07 se dá opravdu použít. Hlavně ne toho Elektrona.
Fox
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fox »

Kdybys nevěděl co s prachama tak bych ti doporučil mini DS IPD od Multiplesku.

V kombinaci s opticem jsem v klidu řídil větroň i když sem zapomněl přilepit anténu na konci trupu a ona se smotala do klubíčka.

ic méně ten elektron určitě ne.
Honza

#9 Příspěvek od Honza »

Fox píše:Kdybys nevěděl co s prachama...

Tak to bohužel sedí.

Mně se teď zadařilo a sehnal jsem 9 DS synth s dobrou slevou. Mezi námi, ten nový 9-kanálový Hitec je podle mně jen převlečený Multiplex, docela se mi zamlouvá, asi ho koupím do akrobata.
Fox
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Fox »

A co ten novýco dělá jeti ?
Abu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Abu »

Honza píše:Mně se teď zadařilo a sehnal jsem 9 DS synth s dobrou slevou. Mezi námi, ten nový 9-kanálový Hitec je podle mně jen převlečený Multiplex, docela se mi zamlouvá, asi ho koupím do akrobata.

To me celkem zajima. Prijimacum Hitec sice moc neverim (stejne tak Jeti), ale pokud je to prevleceny starsi Multiplex (tzn ten devitikanal co se delal donedavna, neb MPX prej chysta novou radu prijimacu, pokud uz nahodou neni na trhu), tak by to mohlo byt dobry stroj.

Pokud ho koupis, tak dej prosim vedet jak beha (a jestli je na tistaku napis Multiplex nebo ne :) )
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Fox
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Fox »

Co ti vadí na JeTi ?
Honza

#13 Příspěvek od Honza »

Mne hlavne zajima to napajeni A123 pres MPX konektor. Psal jsem jim do MPX, mizerum, jestli bych podle nich mohl napajet ten novy 9 DS synth dvema A123, ze napeti je +- stejne a oni pry ze ne. Pritom by se mi to pekne hodilo, protoze prijimac ma integrovanou vyhybku s diodou.

Ze to je prevleceny Multiplex usuzuju z funkci (FS, programovani, prislusenstvi) a potom, Hitec nema 9kanalove radio, tak proc by delal 9kanalove prijimace? Zato MPX ma stupnovani 7-9-12, takze to sedi.

Nove prijimace Multiplex jsou zatim jen na internetu, bohuzel jsou M-PCM, takze si se svoji mc neskrtnu. Ale budou umet Diversity-provoz, takze plus pro bezpecnost a funkcnost.
Fox
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Fox »

Ty chceš železa jako přijmačovky ?
petrhu

#15 Příspěvek od petrhu »

Takže asi koupim tu HFD 08 RO, má smysl ho dát do EPP akro pro test (dosah funkčnost) a nebo jen vyzkoušet dosah před prvním startem?

Jaké máte zkušenosti s přijímači MZK (sexta) taky by mělo jít o dobré přijímače :?: , ale cena 1300,- :?
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“