L-13 blaník
L-13 blaník
Zdravim všechny..chci se pustit do stavby blaníka podle plánku od Fary...neví někdo jestli se v této velikosti vyrábí laminátové trupy na blaníka? a kde by se dal ten trup sehnat...
Blanik
Ahoj, ak sa ti to zda vela skus este napisat na adresu bohac.m@seznam.cz . Predava trupy na Blanika, Orlika aj s vyrezami kridel, ale nepolepene dyhou, len polystyren, cena cca 1300-1500kc
Toro 900,LF-109 Pionyr,LF-107 Lunak, ASW 24, Tornado, vo vytsavbe Orlik a Blanik
Zdravim.ja sem si ho obědnával z www.rcm.cz .Byl velice pěkně udělaný,s kabinou a stál 1500,-
Re: L-13 blaník
Pánové máte fotky vašich trupů, případně celých Blaníků? Taky o něčem takovém uvažuji, ale nerad bych kupoval zajíce v pytli nebo trup v krabici.
Díky.
Díky.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
HonzaS píše:Pánové máte fotky vašich trupů, případně celých Blaníků? Taky o něčem takovém uvažuji, ale nerad bych kupoval zajíce v pytli nebo trup v krabici.
Díky.
...přijeď se podívat třeba 14.6. do Vlašimi na aerovleky a tam bude Blaníků jistě několik - od 3m po 4,5m.
A informace z první ruky jsou jisté....
Díky za nabídku, mě by spíš zajímaly blaníky přímo z trupů od p. Boháče, které kolegové mají. 14.6. asi budu sedět doma a učit se na nějakou výživnou zkoušku

Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
- Rosta2
- Kontaktovat uživatele:
A tady máš výběr http://www.vekamodel.cz/polomakety-kluz ... -na-stole/
Blaník je až naspodu na té stránce.
Blaník je až naspodu na té stránce.
Petrovo trupy znám
Od něj se na jeden těším
Do budoucna, ten bude vymazlenej! Jen mě zaujala u tohoto trupu příznivá cena, což je u mého použití docela výhoda 
Rodzr má pravdu, navíc létá jeden luxusní kousek, ovšem vlastní stavby.
Já mám jeden kousek od p. Boháče již pár let - snad letos poletí. Je to trup bez kýlovky, poměrně lehoučký a tenoučký. Byly k tomu i lam. kryty motoru na pylonu, čirý kryt kabiny a možná ještě něco. Už nevím přesně, je to pár let. Ale s kvalitou a cenou jsem byl spokojen. Má to ovšem jiný profily než jsou na plánku p. Fary. Obšlehnul jsem je z trupu a použil na VOP a křídlo. Uvidím co to udělá ve vzduchu, ale myslím, že to poletí. Shora dolů určitě.
Fotky zatím nemám.
Martin
Já mám jeden kousek od p. Boháče již pár let - snad letos poletí. Je to trup bez kýlovky, poměrně lehoučký a tenoučký. Byly k tomu i lam. kryty motoru na pylonu, čirý kryt kabiny a možná ještě něco. Už nevím přesně, je to pár let. Ale s kvalitou a cenou jsem byl spokojen. Má to ovšem jiný profily než jsou na plánku p. Fary. Obšlehnul jsem je z trupu a použil na VOP a křídlo. Uvidím co to udělá ve vzduchu, ale myslím, že to poletí. Shora dolů určitě.
Fotky zatím nemám.
Martin
Díky Martine, já nakonec stejně počkám až Veka dodělá tu formu co chystá 
- LV
- Kontaktovat uživatele:
HonzaS píše:Díky Martine, já nakonec stejně počkám až Veka dodělá tu formu co chystá
Pri Petrovej rýchlosti to budeš už ženatý, behať okolo detí a na modelárčinu nebudeš mať čas
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
HonzaS píše:Pánové máte fotky vašich trupů, případně celých Blaníků? Taky o něčem takovém uvažuji, ale nerad bych kupoval zajíce v pytli nebo trup v krabici.
Díky.
pan Boháč už trupy dělá léta, jsou dobrý, akorát kabiny jsem dostal trochu zamlžený, lisoval jsem si novou z Vivaku, ta je opravdu čirá. Povrch je šedivý plnič, tzn. musíš stříknout,ale asi by dal i gelcoat,ale většina Blaníků je stejně šedá.Překvapivě sedí barva na disky kol.(pro toho,kdo to chce jednoduše, rychle a levně.)
Je tam trochu modelařina, jestli chceš hotovo, musíš něco jiného....
Jantar 3,5m,Biglift 2,8m 80ccm,ASW28 4m,Staudacher O.S.-20ccm, Solius MPX
Hotovo nutně nechci, jen se mi podle fotek nezdá geometrie trupu. Našel jsem tohle http://semos333.rajce.idnes.cz/L-13_Bla ... 150067.jpg
a skoro to vypadá, že nástavce křídel na trupu nejsou na obou stranách stejné :-/ Ani možná rovnoběžné s osou trupu.
LV: Hele, nějak jsem si zvykl. Na ARF Extru čekám... no, měla přijít v lednu.
Regulátory do halových akrobatů jsem měl slíbené taky na leden
Teď objednávám halový akrobaty z rakouska (balíček zatím za cca 780 Euro), a snažím se, aby přišly už za dva měsíce, jestli to bude možné. Prostě na některý věci si počkám, a na některý si počkám velmi rád
protože to chci mít raději hezký, než to mít doma brzo ale nelíbilo by se mi to.
Veka: Už to bude?

a skoro to vypadá, že nástavce křídel na trupu nejsou na obou stranách stejné :-/ Ani možná rovnoběžné s osou trupu.
LV: Hele, nějak jsem si zvykl. Na ARF Extru čekám... no, měla přijít v lednu.
Veka: Už to bude?
Asi záleží čím se začne, já dorovnával náběhy na výškovku, to bylo podstatně méně práce. Takže drobnůstky asi jo, ale za trup za 1500Kč jsem to přešel snad i bez komentáře....
Jantar 3,5m,Biglift 2,8m 80ccm,ASW28 4m,Staudacher O.S.-20ccm, Solius MPX